Sunce i Merkur narednih dana menjaju znak i ulaze u Vagu, gde ih očekuje napet aspekt (kvadrat) sa Saturnom u Jarcu.


Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji


Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kvadratura Sunca u Vagi i Saturna u Jarcu zahteva ozbiljniju analizu incijativa i odnosa, kako bi se utvdilo koliko su vaši interesi u skladu sa interesima vašeg partnera. Potrebno je pronaći rešenje koje će biti prihvatljivo za obe strane.

Kvadrat Merkura u Vagi sa Saturnom u Jarcu aktivan je od 20. do 25. septembra.

Photo by Ricardo Resende on Unsplash

Ovaj aspekt otežava komunikaciju, tako da ćete nailaziti na nerazumevanje i preteranu kritičnost, posebno ako budete ispoljavali neodlučnost. Nepovoljan je period za duže poslovne sastanke, pregovore sa autoritetima, publikacije, prezentacije i informisanje.


Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama


Naoružajte se strpljenjem i unapred razmislite šta ćete reći. Morate imati plan za svaki korak. Budite mirni i sigurni, ali pripremite i dodatne argumente, koji će ojačati i stabilizovati vašu pregovaračku poziciju. Moraćete uložiti dodatne napore u komunikaciji i pregovorima, kako biste sa jasnoćom razumeli poruke koje dobijate.

Photo by Lauren Richmond on Unsplash

Odložite potpisivanje važnijih dokumenata i ugovora, kao i važnijih razgovora i sastanaka. Može biti problema u slanju i primanju poruka, kao i u saobraćaju i transportu. Odložite putovanja koja su napornija i duža.

Međutim, ovo je dobar period za rad koji zahteva koncentraciju na neki uži problem. Sada treba obratiti pažnju na planove i pronaći neko kompromisno rešenje, jer će Merkur biti u znaku Vage.


Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz sve kuće vašeg natalnog horoskopa


Venera i dalje ima nepovoljne uticaje, zbog svog dispozitora Marsa, pa i dalje treba očekivati uzbuđenja, iznenađenja, napetost i konflikte u emotivnoj sferi života.