Kada je Merkur u Strelcu, ako ništa drugo, neke istine biće oslobađajuće.

Dok je Merkur bio u Škorpiji, imali smo šansu da otkrivamo tajne i sve ono što se sakrivalo, a ulaskom u Strelca istina postaje oslobađajuća. Naravno, ne za sve, već samo za one koji nisu imali strah da istražuju po nepoznatom terenu. Prema tome, ljubav i osećanja su i dalje na ispitivanju i iskušenjima, a neku notu zanesenosti možemo imati kroz posao i praktična pitanja. To će biti uticaj Jupitera u znaku Strelca, dok Merkur bude prolazio ovim znakom.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Planete u Škorpiji u natalu i tranzitu

Za Merkura u Strelcu kažu da je srećnik. Kada rešava neki test u kojem su pitanja sa tri ponuđena odgovora, često ga prolazi, ali ne zbog toga što je tako dobro znao ili što se ozbiljno pripremio za njega, već ga je poslužila sreća pri zaokruživanju ponuđenih odgovora.

Kada zaluta automobilom i dođe na kružni tok, neznajući gde da skrene, reći će u sebi „probaću ovde“, i izaći će baš tamo gde treba.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Photo by rawpixel on Unsplash

Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Vagi

Nije uspeo da se ubaci na let za avion onda kad je hteo i taman je pomislio da će morati da odustane od putovanja, ali pojavila se žena koja je odustala od leta. Prošlog meseca, dok je išao u hotel, vraćajući se sa seminara, na kojem je bio pomislio je da je negde ostavio i izgubio telefon i dok je žalio za svim kontaktima i porukama koje su mu ostale u telefonu, pojavila se žena koja je sedela pored njega i slučajno uzela njegov telefon i ubacila ga u svoju torbu.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Merkur u Strelcu nema taktiku, ali s obzitom na to da su Jupiter, Sunce i Mars u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku, od njega možete čuti i mnoga obećanja, a i Jupiter ume da preceni situaciju i svoje mogućnosti. Zbog toga se ne treba iznenaditi, ako ne održi reč ili obećanje, a možda nije ni stigao, jer je u međuvremeno otputovao na drugi kraj sveta.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Za Merkura u Strelcu nebo je jedina granica i često zaboravi da nije na zemlji, već na nebu, a možda i ideje koje ima nisu praktično primenjive.

Pročitajte i ovo: Jelisaveta Načić, žena koja me uznemirava

Iznerviraće vas, jer će vam postaviti hiljadu pitanja ili će vam iskreno i otvoreno reći šta mu smeta kod vas, ali i pored toga, teško da ćete se moći naljutiti na njega. Njegove kritike uvek dolaze iz dobre namere i zbog toga jer želi da vam pomogne, a najviše će vas kritikovati ako vas sretne tužne, posrnule i neraspoložene.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Začudiće vas kada vam bude rekao „Znam da mi je ovo siguran posao, ali ipak sam prihvatio nov i drugi posao, koji i nije siguran, ali imam mogućnost da se preselim u veliki grad.“

Photo by GREG KANTRA on Unsplash

On je više fasciniran svetlima velikog grada i nekim novim mogućnostima za koje mu se otvaraju vrata preseljenjem.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o alkalnosti, kiselosti i baznosti organizma

Nalazi se pred dilemom da li da otputuje u Beč ili Rim. Baciće kocku i ako dobije neparan broj, ići će u Beč, a ako dobije paran, broj otići će u Rim. Dok vam bude pričao kako je doneo odluku, držeći u jednoj ruci piće, dok drugom rukom bude mahao po vazduhu, neće ni primetiti da je prosuo piće po vama, a vi se opet nećete naljutiti.

Merkur u Strelcu brzo donosi odluke, jedino ako ga budete pitali „Kada ćemo se opet videti?“, primetićete da se zbunio ili kako pokušava na neki način da izbegne odgovor.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Pročitajte i ovo: Emocionalni ekvivalenti bolesti

Međutim, ako ga pitate „Koliko vremena ti treba da spakuješ kofer?“, odgovoriće vam „On je uvek spakovan.“

Njegovi planovi su veliki, ali isto tako i kada napravi grešku, one su velike i onda se pita „Kako sam bio tako naivan?“ ili „Zašto sam preterao? Rekao sam joj da nema pojma, ali možda nije trebalo da kažem i da je glupa.“

Pročitajte i ovo: Kako da završimo nezavršene stvari u ljubavi i otvorima vrata novom odnosu

Okrećete njegov broj telefona dok ga čekate, jer se nije pojavio u dogovoreno vreme, reći će vam „Potpuno sam zaboravio. Nalazim se na fudbalskoj utakmici.“ Merkur u Strelcu je velikodušan u deljenju saveta, a posebno onda kada je potrebno da vam pokaže stranu gde će se pojaviti Sunce ili svetlost.

Pročitajte i ovo: Masažom protiv nesanice

Pročitajte i ovo: Zašto je važno da provodimo vreme sami sa sobom

On je odličan motivacioni govornik. Njegov dan počinje motivacionom porukom i završava motivacionom porukom, a ako je i čuo pre spavanja za sutra vremensku prognozu u kojoj se predviđa kišovit dan, on veruje da će ga možda ujutro ipak probuditi Sunce.

Ako vam pozajmi novac, razumeće vas kada mu budete rekli da niste u mogućnosti da mu ga vratite danas, jer ste još uvek u problemu. Pitaće vas još „Treba li ti još neka pomoć?“

Pročitajte i ovo: Leopard je u detaljima

Merkur u Strelcu širi dobre i pozitivne vesti i nemojte nikada tražiti od njega da on bude taj koji će preneti neku lošu vest, jer će vam reći, „Ipak je bolje da pronađeš nekog drugog.“

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

On je glasnik onoga u šta veruje i to mu je dovoljno da bi se mentalno pokrenuo, kontaktirao i učio. Merkur u Strelcu je brutalno otvoren i potrebno je da budete spremni na ovakvu otvorenost u komunikaciji i direktnost kada iznosi svoja opažanja i stavove, jer vam može reći „Baš si se ružno našminkala“ ili „Izgledaš kao strašilo sa tom frizurom.“

Pročitajte i ovo: Razmaženost onemogućava dublji emotivni odnos

Njegovi prijatelji su od Zapada do Istoka, crni, beli, žuti, ove i one vere, mladi i stari, od boema, uličnih čistača do uglednih i slavnih. Njegov um staje i blokira kod tema „Gde je najjeftiniji šećer?“, „Koliko si struje potrošio prošli mesec?“ ili „Gde ćeš na letovanje sledeće godine?“

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Pročitajte i ovo: Loše navike koje mogu da unište vaš odnos

Neće se postideti, a ni štrecnuti dok vam bude prepričavao svoje dogodovštine iz mladosti, kako je pobegao sa benzinske pumpe ne plativši gorivo, kako je ukrao knjigu u knjižari jer je hteo da je pročita ili kako je ukrao parfem da bi ga poklonio.

Neće se postideti ni kada vam bude pričao kako je tri noći spavao na klupi na stanici ili koliko je imao avantura u životu.

Pročitajte i ovo: Ne postoje prečice za lični rast