Merkur u konjunkciji sa Uranom u natalnom horoskopu daje briljantan um, onaj pravog ekscentričnog genija.

Ideje se snažno i brzo pojavljuju niotkuda, potpomognute oštrom intuicijom, a ponekad i vidovnjačkom sposobnošću. Ovi bljeskoviti uvidi obrađuju se brzinom munje, uz apstraktno obrazloženje.

Često vas brzina mentalne aktivnosti može navesti da donesete zaključke. Ako je vaša intuicija na mestu, onda je ovo dobra stvar.

Međutim, nedostatak metodičke analize može dovesti do netačnih pretpostavki, promenljivih gledišta ili dosade kada se istroši fascinacija nekom temom ili novom idejom.

Fizički bi trebalo da budete spretni i vešti s rukama, sa brzim refleksima koji odražavaju brzo paljenje neurona u vašem mozgu.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Originalna i neobična priroda vaših misaonih procesa može se manifestovati kao talent za nauke ili druge tehničke predmete, takođe, okultna polja, kao što je astrologija. Zanimljivo je da je Merkur tradicionalni vladar astrologije, dok je Uran njen savremeni vladar.

Na jednu stvar morate da obratite pažnju – trebalo bi da budete oprezni sa velikom vibracijskom energijom ovog aspekta jer može da se desi da patite od nervozne razdražljivosti i nestrpljenja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Ključ za iskorišćavanje najboljeg od ove ponekad nestalne energije je naučiti da usporavate koliko kod i kad možete i da meditirate kada tempo života postane prebrz. Na ovaj način možete smanjiti rizik od mentalne iscrpljenosti ili nezgoda.

Merkur u konjunkciji sa Uranom u tranzitu

Merkurova konjunkcija sa Uranom u tranzitu podstiče vaše razmišljanje, dodajući uzbuđenje vašim interakcijama i svakodnevnim rutinama. Uticaj naelektrisanosti na vaš mozak čini ovo idealnim vremenom za bilo koji mentalni ili kreativni rad koji zahteva originalnost. Povećana otvorenost i intuicija mogu dovesti do bljeskovitih uvida i otkrića.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

Rutinsko ponašanje i koncentracija će verovatno biti poremećeni jer vas je lakše ometati tokom ovog tranzita. Međutim, ovo su odlični uslovi za naučna ili tehnička polja poput nauke i matematike, gde je shvatanje pojmova važnije od pamćenja formule. Čudna ili okultna polja mogu se bolje razumeti, a to uključuje i astrologiju.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Neočekivane vesti mogu vam doći, ali samo imajte u vidu da ovaj tranzit ne podrazumeva da li su to dobre ili loše vesti.

Vreme vaše reakcije je brzo, što je dobro za spretnost, ali može prouzrokovati probleme poput brzopletog zaključivanja ili prekida razgovaranja. Način komuniciranja vam čak može postati nagao dok izričete sve što vam padne na pamet. Bilo koja nervna napeta stanja bi se mogla pogoršati, poput vrpoljenja, grickanja noktiju ili grčenja mišića.

Ovo je dobro vreme za sticanje veće svesti i eksperimentisanje, ali ne i za pravljenje planova, ozbiljne pregovore ili držanje rutine. Verovatnije su greške u prosuđivanju i pravopisne greške. Ostanite svesni tendencije da vam se odvlači pažnja tokom vožnje ili upravljanja mašinama. Računari, elektronika i uređaji mogu se pokvariti.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Na vaše lične interakcije utiču vaše nestalne misli i stil komunikacije, ali to može dovesti do zanimljivih otkrića o sebi i drugima.

Novi ljudi mogu ući u vaš život i verovatno bi na neki način bili drugačiji ili uzbudljivi. Više ćete prihvatati neobične ljude i takvi slučajni susreti mogu vam pružiti dragocene informacije.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

 Iako će nova prijateljstva biti uzbudljiva, verovatno će biti prolazna, osim ako drugi tranziti ne ukazuju drugačije.