Trenutno je Merkur u konjunkciji sa Plutonom u Jarcu.

Aspekt je aktivan dd 15. do 21. januara.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Energije ovog aspekta pomažu mentalnoj koncentraciji koja je dobra za obavljanje težih intelektualnih zadataka. Dobro je vreme za otkrivanje tajni i zagonetki. Istraživanja, učenje i studiranje mogu biti produktivniji zahvaljujući dobroj mentalnoj koncentraciji i dubini razumevanja.

Pročitajte i ovo: Kako nas manipulišu

Ovo je pravi trenutak za istraživanje i rešavanje zagonetki, jer nema zaustavljanja na pola puta, pa može da se lako otkrije sve ono što je sakriveno.

Photo by Nicole Honeywill on Unsplash

Druga strana aspekta je opsesija, sklonost opsesivnim idejama koje ne bi trebalo dozvoliti, jer ovakav pristup sužava opcije pri donošenju odluka i izbora.

Međutim, u ovom trenutku moguće je napraviti značajan napredak i mogu da se urade neke važne stvari u kratkom vremenu.

Pročitajte i ovo: Perfekcionizam – glad za prihvaćenošću i ljubavlju

Merkur u vezi sa Plutonom čini kontakte intenzivnijim, dok su mišljenja beskompromisna.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Komunikacija ima tendenciju da bude ozbiljna i ono što se kaže može imati ozbiljnije posledice i veći uticaj. Budite oprezni ako ste za vreme ovog aspekta u važnijim kontaktima ili sa osobama od kojih želite nešto da sakrijete.

Informacije se koriste kao oružje, česte su situacije manipulacije i ispiranja mozgda, da bi se dobila moć. Nemojte podlegati provokacijama.

Pročitajte i ovo: Kako da se nosite sa šefom koji vas maltretira

Najbolje je da se oslonite na norme, pravila, zakone. Pobrinite se unapred da sačuvate dokumenta, lične podatke, zaštitite računare i izvore pristupa ličnim podacima.

Pročitajte i ovo: Kako da vežbanjem svesnosti povećamo osećaj zadovoljstva životom