Merkur trenutno boravi u Jarcu, u prvoj dekadi znaka, i pravi kvadrat sa Marsom u Ovnu.

Aspekt je aktivan do 12. januara.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj aspekt omogućava mentalni fokus i koncentraciju na složenija intelektualna pitanja. Zahteva mnogo energije i aktivnosti kako bi komunikacija i kontakti sa ljudima bili konstruktivniji.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Međutim, zbog nepovoljne forme aspekta povećava se razdražljivost koja može stvoriti sukobe i svađe. Najobičnija primedba može biti neprijateljski dočekana. Kritika nije uvek konstruktivna, a neke osobe teže verbalnoj agresiji i grubim izjavama. Ovakvim izjavama mogu se povrediti drugi ljudi.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Photo by sept commercial on Unsplash

Zbog toga, treba izbegavati nagle i impulsivne odgovore i zauzeti diplomatičan stav.

Ovih dana može doći do neprijatnih i neočekivanih vesti. Dolazi do sukoba sa partnerom, vlastima, zakonom ili policijom. Ovi sukobi mogu imati veće posledice, kao, na primer, prekid odnosa ili saradnje. Zato je potrebna velika opreznost i samokontrola.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Poslovni pregovori su teško održivi. Ako želite da odbranite svoje stavove, lako se ulazi u sukobe i konflikte. Budite oprezni u saobraćaju, ali i sa policijom. Nepohodno je slediti i poštovati pravila kako bi se problemi sveli na minimum.

Photo by Daniel Silva Gaxiola on Unsplash

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Pojačana je verovatnoća kvarova i problema u komunikacionom sistemu. Izbegavajte esktremne sportove. Ovo su dani kada se povećava procenat nezgoda, raznih ekcesa, kao i terorističkih napada u zonama vojnih sukoba.