Možda reči čekaju svoje sazrevanje, ali ovde su odluke, zaista odluke.

Intelekt koji je pronicljiv, možda ne kao Merkur u Škorpionu, ali više kao um jednog mafijaša. Precizan. Konzistentan. Mudar. Neko ko dobro poznaje ljudsku psihu, tradiciju, vrednosti i načela.

Sanja Paraminski, astro aysha,  astrološkinja

Gotovo nepobediv u svim životnim debatama. Onaj koji će prvi znati kako primeniti prvu pomoć i kako popraviti neku rupu na gumi. On ne zna sve, ali uči gledajući. Posmatra. Onako iz daljine. Pomalo ćutljiv. Strpljiv. Ali kada dođe njegovo vreme, on postaje neprevaziđen.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Jači i od Merkura u Devici i od Merkura u Blizancima. Njegova inteligencija je životna, ne ona naučena i zbog toga njegove reči vredno traju. On nikad neće izjaviti nešto poput: “Kakve su ti misli, takav ti je život” jer ovaj gospodin vrlo dobro zna da je život onakav kakvim ga sam napraviš.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ne veruje u bajke. Njega ćete susresti sa starom knjigom u rukama kako proučava drevna znanja. Njega ne zanima istorija u metodičnom stilu, on zna da svoju istoriju piše svako. Sam za sebe. On je pustinjak u umu. Nepovodljiv. Nepokolebljiv. Nesalomiv. Dokažite mu i dokazaće vam.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Ovo je period u kojem možete uspešno započeti sve planove vezane za poslove. Period u kojem su povoljni svi razgovori za posao. Aplicirajte. Kontaktirajte ljude. Pravite planove.

Rekonstruišite staru kuću, stan. Promenite neki nameštaj. Posetite ili nazovite stare prijatelje. Rođake. Dede i babe. Učinite uslugu starijima. Imajte strpljenja za pozive koji dolaze, čak i ako su u pitanju anketari. Deset minuta vašeg vremena ne košta ništa, a može dati mnogo.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Ako putujete, otputujte na neka stara mesta iz detinjstva. Ili na neka mesta gde nikada niste bili. Neka istorijska mesta. Prekopajte svoje arhive. Odradite stvari koje vas čekaju već neko vreme. Popravite sve ono što se rukama da popraviti, a staro je. Ispoštujte svakog zanatliju. Vrednost koju taj čovjek proizvodi, jača je od bilo kojeg čeka izobilja koji ćete ispisati ovih dana u nadi da će novac pasti sa neba.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Cenite realnost. Cenite vreme. Cenite starost i starine. Cenite tišinu. Mudrost. Pustite svoju decu da odrastu i postanu zreli ljudi. Pustite ih da uče na svojim greškama. Ne ispravljajte ih. Ne popujte im sa visoka. Pustite ih da prožive život iz svoje perspektive. Makar to značilo da će se ovih dana razdvojiti od vas. Otići negde daleko. Makar to značilo njihovo prvo zaposlenje koje vi baš i nećete voleti. Vrednujte njihova iskustva kao da su vaša.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Slušajte svoje partnere. Razgovarajte. Budite mirni i strpljivi, a opet jasni. Postavite svoje granice. Dajte formu svojim odnosima, svojim mislima, svojim željama. Izrecite ono što želite bez očekivanja da vam drugi čitaju misli.

Priznajte kad niste u pravu. Dopustite da vam se pokaže i nešto drugačije. Ne budite tvrdi. Kruti. Svojeglavi. Prenesite znanje. Opipajte. Dotaknite. Učinite lepim.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

U trenucima kada kupujete poklone, zamotajte ih u najlepši celofan, kada kupujte hranu, radite bogate trpeze, kada kitite borove koje ste maločas posekli, kada učite decu da je to ono što je lepo, kada ih bacate nakon slavlja, kada ugasite svećice u svom domu, kada ostanete sami sa sobom, a misli počnu udarati kao bubnjevi nekog eha, pitajte se zašto ste prazni.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Umesto da zamotavate poklone, zamotajte nekoga u zagrljaj. Umesto da kupujete hranu, donirajte ju. Umesto da kitite bor, okitite ljude ljubavlju. Umesto da se “molite” za gladnu decu Afrike, darujte tanjir hrane koji ste juče bacili, umesto da učite svoju decu da gledaju svetla na božićnim lampicama, naučite ih da budu Svetlo.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Učinite to tako da sledeći put kada budete sedeli sami sa sobom i uporno pokušavali shvatiti zašto niste srećni, ne čujete šaputanje: “Puni ste sebe, zato ste prazni!”.

Vanjštine su uvek skrivale najsvetije hramove. Budite taj Hram.