Dva prijatelja proučavaju mapu planine da bi se popeli do njenog vrha. Jedan od njih pokazuje prstom na mapu i govori drugom: „Ići ćemo ovim putem. Prolazio sam prošle godine ovuda i znam da je bezbedno i sigurno.“

Ovo su reči Merkura u Jarcu, koji najčešće bira ono što je već iskusio i proverio. Njegov prijatelj klima glavom, jer oseća sigurnost u njegovim rečima.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Poznati ruski ezoteričar  G. I. Gurđijev, imao je Merkura u znaku Jarca: „Nije tvoj posao da mi veruješ. Tražim od tebe da ne veruješ ni u šta, sem onoga u šta se sam uveriš.“

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Merkur u Jarcu nikada se ne hvali u društvu koliko je devojaka i žena zaveo ili koliko je alkohola popio na prošlonedeljnoj žurci. Neće vam pričati o tračevima iz novina, jer ne samo da ne želi o njima da priča, već  u širokom luku preskače takve rubrike. On uvek gleda svoja posla.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Neće vam prepričavati, da bi se samo pohvalio, kada je prvi ili poslednji put imao seksualni odnos i kada je prvi put poljubio devojku. Neće vam pričati ni o novogodišnjim ukrasima u ovim predprazničnim danima.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Međutim, pričaće vam o jednoj hladnoj zimi, onda kada se zaputio u zimsku noć, prepešačio dvadeset kilometara dok je vejao sneg i dok se ledeni vetar probijao do svake koščice u telu. Pričaće vam da se popeo u najtežim uslovima na vrh planine, da je prošle nedelje radio od jutra do kasno u noć i da je do nekih odgovora došao tek kada je video težu i suroviju stranu života.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Pre neki dan je pročitao da je Elvis Prisli, koji je imao Merkurom u Jarcu, rekao: „Svaki put kada pomislim da sam ostario i da ću uskoro završiti u grobu, uvek se desi nešto novo.“

norway-772991_1280Merkur u Jarcu traži tačnost i videćete ga da uvek ranije kreće na posao, jer je potrebno unapred razmišljati ako bi nešto krenulo van kontrole (prevoz, zastoj, gužva, itd.). Njega možete opteretiti sa najtežim i najbolnijim temama, ali ćete od njega dobiti i savete onda kada vam bude najteže u životu.

Pročitajte i ovo: Mars opozicija Saturn, hrabro, ali ne na silu!

U slučaju da dobacite nekom za susednim stolom neki vulgaran komentar, budite sigurni da će se Merkur u Jarcu namrštiti. Ako mu uputite kompliment, verovatno neće znati šta da vam odgovori, a onda će zaćutati ili reći: „Pa, nije baš tako…Možda preteruješ.“

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Merkur u Jarcu svoje ideje praktično primenjuje, a planove za budućnost uzima u najozbiljnije razmatranje. Ovo je težak kamen koji ceo život nosi na svojim leđima.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

On neće deliti novogodišnje poklone, ukrase i prskalice, ali će vam pomoći ako ostanete na putu u zavejanom automobilu. Nemojte davati njegov broj telefona nepoznatim ljudima, a ako imate da mu saopštite neku kritiku, onda sačekajte da ostanete sami i da se drugi raziđu.

adventure-1850912_1280On je nepopustljiv i istrajan u svojim odlukama, kao što mirno prihvata odgovorne i ozbiljne zadatke. Ima čelične nerve, dok mu misli nisu ogrnute snovima, maštom i zvezdama. Nikada  nećete čuti da se glasno i nametljivo bori za svoje ideje, ali možete čuti kako godinama nije odustajao. Tvrdoglavost može biti jedna od njegovih mana, ali nikada se neće žaliti zato što ustaje pre svih da bi odradio sve što je isplanirao.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Uznemiriće se ako mu ispomerate stvari, jer je još u detinjstvu naučio odgovorno da se ponaša prema njima. On često razmišlja o prošlosti, kao što se često i  preispituje: “Gde sam pogrešio i da li sam mogao bolje to da uradim?”

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

U tišini najbolje razmišlja, dok u mraku najbolje vidi. On čuje, kada mnogi ne čuju. Govori kada drugi ostanu bez reči i pronalazi rešenja onda kada mnogi odustaju. Koraci su mu oprezni i pažljivi dok izbegava prečice, jer one za njega imaju najveće zamke.

freerider-498473_1280Nekoliko godina je štedeo da bi kupio kompjuter za posao. Svoj prvi telefon je kupio prodavajući stare stvari na pijaci. Danas, dok sedi u firmi koju vodi, seća se detinjstva kada je pešačio kilometrima i kilometrima do škole. Nameštajući kravatu pred poslovni sastanak, setio se i starih izlizanih cipela iz školskih dana zbog kojih se zarekao da će biti poslovan i ozbiljan čovek, sposoban da se brine o sebi.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Svestan je da nije mnogo pričljiv i da mu zameraju što nije više društven, pa se setio i Entoni Hopkinsa, svog  brata po Merkuru, koji je rekao: „Volim ljude, ali draža mi je samoća. Mnogi to ne shvataju.“