Merkur u Biku razmišlja kako bi bilo najbolje kada bi mogao da spoji lepo i praktično, korisno i lepo.

Zbog toga se pita: „Kako da nađem posao u kojem ću moći da uživam, ali i da budem materijalno sposoban? Kako da od ovog ukusnog zalogaja, dok mi se i dlačice pomeraju od lepote ukusa, napravim novac? Kakvu korist da izvučem od ove lepote i udobnosti u kojoj uživam?“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Merkur u Biku došao je na ovaj svet sa porukom da zahvalimo Majci Prirodi na tome što nas hrani.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

On se kreće polako i postepeno, korak po korak, jer razmišlja o sigurnosti pri svakom koraku, pre nego što nastavi dalje. On je naučen da se posveti stvaranju nečeg vrednog i uči da u životu ima mnogo lepših i vrednijih stvari od upuštanja u rizike. Od njega ćete uvek čuti savet da treba donositi odluke u skladu sa vašim sopstvenim sistemom vrednosti.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Ideja je da se redovno bavimo aktivnostima koje nam pomažu da se dobro osećamo, jer na ovaj način okrepljujemo svoj um. Merkur u Biku je počeo vrlo rano da razume ono što mu je potrebno, kako bi mu život bio prijatniji: „To je ono što me raduje i veseli…“.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pre neki dan, morao je da postavi nekoliko pitanja u vezi sa ciljem koji je sebi postavio: „Da li se u odnosu na taj cilj osećam prijatno?“, „Kako moja čula reaguju na taj cilj?“ i „Da li sam radostan kada pomislim na taj cilj?“

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Rešenja se često nalaze u laganom, postupnom i praktičnom pristupu, kao i pomoću  kocentracije i usredsređenosti na svaki naredni korak.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Merkur u Biku došao je na ovaj svet sa znanjem da je najefikasniji način u borbi protiv zla, usmeravati misli uvek na dobro.

Ali postoje i oni momenti kada Merkur u Biku posmatra i tuđe posede, a onda žudi za njima. Razmišlja. Pravi planove. Analizira. Jutros je video komšiju u novom automobilu i pomislio: „Hoću i ja to!“

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Ovo su misli koje su usmerene na materijalno sticanje i zbog toga nije pogrešno da priželjkuje stvari. Međutim, uvek je potrebno da se dovoljno uspori kako bi darovi mogli da se prime.

Foto Patrick Tomasso

Ako se ne oseća prijatno, to znači da je u procesu razmišljanja i odlučivanja propustio neki važan i neophodan korak. Za donošenje važnijih odluka, poželjno je odabrati periode koji nisu stresni, jer ako može da se potpuno posveti i bez bilo kakvog ometanja sa strane, onda lakše dolazi do rešenja i odgovora.

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

Njegove misli imaju čudesan odnos sa prirodom i zemljom, a Univerzum je uredio da sa ovom vezom bude i okrepljen. Misli i um se lako povezuju sa energijom Majke Prirode koja deluje na lekovit i isceljujući način.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Da bi se stekla dobra koncentracija i da bi se um okrepio, redovno treba provoditi vreme u prirodi. Um se umiruje u radu sa cvećem i biljkama, hranom i kuvanjem, ali i na izletu, pecanju, kampovanju (ako su ispunjeni uslovi udobnosti), vrtu, parkovima i sl.

Foto Jason Briscoe

Merkur u Biku odlično razume jezik i znakove Majke Prirode i sposoban je da čuje njeno disanje. Voli da dodiruje plod, drvo, biljku, cvet, travu.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Kako iskusiti čulna zadovoljstva života? Na koji način razviti svesnost fizičkih čula? Zbog ovih pitanja i njegova ideja je da se obrati pažnja na zadovoljstva koja fizička čula pružaju: parfem koji volimo, miris proleća, ukus hrane koju jedemo, dodir ćebeta sa kojim se pokrivamo, ali i dodir voljene osobe.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

Muzika je odličan izbor uživanja koja smiruje um. Merkur u Biku usklađen je sa zvucima kiše koja pada, morskih talasa koji udaraju u obalu, žubora potoka, glasova dece koja trče za loptom. Dok zapaža lepotu vodopada, koji pada sa litice, dobija odgovor na koji je dugo čekao, a dok uživa u zalasku Sunca, dobija i ideju koju će primeniti.

Foto Thomas Litangen

Ako za neki sastanak treba da bira između restorana u kojem će se osećati ugodno i prijatno i restorana u kojem će zadiviti i impresionirati drugu osobu, njegova odluka će, ipak, biti vezana za restoran u kojem će se osećati prijatno.

Pročitajte i ovo: Sinhronicitet – čudesno tkanje našeg postojanja


Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vaš partner ne želi da se ženi


Kada ulaže svoje vreme u planove i projekte koji mu mogu doneti novac, obezbediti sigurnost, postaviti čvrste temelje i obezbediti uživanje, onda je Merkur u Biku mentalno jak i snažan. Njegove misli nikada ne treba da idu brže nego što mu to prija. Ciljevi moraju biti potpuno i kristalno jasni, jer tek tada dobija mentalni podsticaj i konkretne ideje za postizanje ciljeva.

Pročitajte i ovo: U kojoj si fazi razvoja – Eva, Helena, Sofija ili Devica marija? I obrnuto, kakve te žene privlače?

Foto Heidi Sandstrom

Sinoć je dobronamerno savetovao prijatelju da mu je pristup „sve ili ništa“ potpuno neprihvatljiv i pogrešan. Detetu je juče rekao kako ne treba da ga hvata panika zato što mu je potrebno strpljenje i upornost, jer je, ipak, to dugotrajan proces koji može da ostvari postepeno.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

On je odličan planer kada koristi zdrav razum i ne preduzima nepredvidljive korake, niti pokušava da skače sa visine bez zaštitne mreže ispod njega.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

„Ali novac predstavlja i sredstvo za zabavu i uživanje!“, reče Merkur u Biku.