– Da sam znala da si toliko siromašan, nikad se ne bih udala za tebe!

– Pa, vika ja, ti si mi SVE, ama ti si mislila da sam romantičan.

Koliko puta si mogla spasiti sebe samo da si slušala? Koliko puta si prečula ono rečeno? Koliko puta su odjekivale reči, ali si ih pospremala u ladice… Jer.. “Ne misli on tako” ili samo tako kaže. Napravila si metu od svih svojih pokušaja da sebi objasniš neobjašnjivo, a zapravo si oduvek znala, jer sve ti je ionako izrečeno…

Sanja Paraminski, astrološkinja

Merkur se nalazi u pozitivnom aspektu sa Saturnom.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Direktnost u komunikaciji postaje apriori. Reči imaju tačno značenje. Iskrenost se cilja na nišanu. Možda nemamo u svemu takta, ali sada ćemo ga pronaći. Možda nisu sve strasti tu da ih nabacamo preko jezika, ali bar ćemo ih posložiti.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Možda ne možemo tako, ali moraćemo. Jasnije i glasnije iskazati sebe, svoje želje i stavove. Biti direktni. Prodorni. Brzi. Hvatati strelice i ne gubiti vreme…

Ovaj period je odličan za razjašnjenje mnogih nejasnih situacija. Za dobijanje jasnih smernica, uputa i uvida. Za dobijanje odgovora koji će nam pomoći da krenemo dalje. Ovo je period kada prave reči mogu označiti velike i dugoročne planove. Kada razgovori u kojima zna “zaiskriti” mogu konačno dobiti svoj smisao. Kada ideje koje imaju svoje jasne ciljeve, mogu postati ostvarive.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT NEPTUN, konfuzija, laži i pogrešne odluke

Merkurov dobar aspekt sa Saturnom je odlično vreme da završite započeto. Da trijumfirate u komunikaciji. Da razjasnite situacije. Da dobijete ono očekivano. Da vam se ukaže put. Solucija. Odabir. Da donesete prave odluke. I otpočnete dobre poslovne projekte.

Dobar je period za polaganje ispita, vozačkih, kao i za kupovinu automobila. Putovanja vas čekaju. Spremni ste za to.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Merkur u Ovnu je brz, eksplozivan, nagao. Ponekad je i previše direktan, bezobrazan i neumoljiv. Napadan. Bez taktike. Bez srama. Ponekad je prost. Brzoplet. Ishitren. Ali sada, podrzan od Saturna, on uspeva iskazati svoje najbolje adute. Sposoban je brzo sklopiti dogovore, sporazume i konsenzuse.

Dovoljno je brz da uhvati dobre prilike i da kaže šta treba u pravo vreme. Odličan je da secira ono bitno i izvuče jasne zaključke. Najbolji je u svom izdanju u kojem sada ima sposobnost da sasluša, uvaži i osnaži komunikaciju.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Često imamo taj problem komunikacije između muškaraca i žena. Gde žene, čak i kada im suprotna strana nešto jasno da do znanja, izvrću rečeno. Analiziraju do iznemoglosti. Pokušavaju dati značenja već onome što svoje značenje ima.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Često se pribegne samozavaravanju. Teši se sebe da neko nije tako mislio. Da će ga proći. Da je to ljutnja. Afekt. Prolaznost. Da je to euforija. Muška energija. Ego. Potreba za dominacijom.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Ovih dana zaista možemo naučiti da postoje ljudi (muškarci) koji zaista misle sve ono što kažu. Koji imaju sposobnost direktne komunikacije. I koji se drže onoga što kažu. Makar to zvučalo loše, bolno ili pogubno za drugu stranu.

Postoje muškarci koji zaista znaju šta žele i šta ne žele i koji se ne ustručavaju dati vam to na znanje.

Merkur u Ovnu podržan Saturnom je baš to. Ta lekcija slušanja. Potrebe da ponekad zaista ne tražimo skrivena značenja u rečima nekoga, jer ih ni nema. Nekad je sve to tako kako je.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Možda sirovo. Čudno. Iskreno. Na izvol’te. Ali je realno. Korespondira sa tom osobom. Njezinim emocijama i onime što želi.

I ponekad je ta iskrenost deo koji zaista svi želimo, ali ga nismo spremni čuti. Trenirajmo komunikaciju, treba nam to.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Sve što vam nije jasno kod suprotne strane, pitajte. Ne čekajte poruke. Razgovore. Bolja vremena. Ne čekajte da prođe još “ovo” ili “ono”. Jer verovatnost da nikad neće doći bolje vreme, od ovoga sad, je velika. Ako slušaš, svi odgovori će doći. A neke, sigurno, već i znaš.