Merkur u sekstilu sa Neptunom u natalnom horoskopu daje osetljiva čula, što vas čini izuzetno osetljivim na sve vibracije.

Ovaj aspekt je pokazatelj psihičke sposobnosti, ili u najmanju ruku, snažne i tačne intuicije i perceptivnih veština. Vaše intuitivne sposobnosti su bogatstvo svih vaših komunikacija i odnosa. Drugi bi voleli da se motaju oko vas, kao što znate, kad im je loše, jer ste saosećajni kad drugi nisu.

Takođe ćete osetiti kada je neko negativan ili zao čovek. Ovo je važno jer treba da se ponašate prema svojoj intuiciji i izbegavate takve tipove. Budući da se možete ponašati kao sunđer prema svim vibracijama, negativne energije će imati negativan uticaj na vaše opšte dobro.

Iz istih razloga, radije ćete se družiti sa pozitivnim ljudima i pobrinuti se da živite u prijatnom domu. Imate idealnu sliku u svom umu kako bi vaš svet trebalo da izgleda. Ovaj idealizam se takođe odnosi na sve vaše misli, planove i način na koji komunicirate.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Komunikacija vam je jaka strana, ne samo zbog vašeg visokog nivoa percepcije. Vaš glas može biti harmoničan ili melodičan i trebalo bi da imate dobar osećaj za ton i ritam.

Muzika je očigledno dobar izbor iz hobija ili karijere, ali vaše veštine ukazuju na mnoge druge mogućnosti. Odgovaralo bi vam svako umetničko bavljenje, od književnosti do poezije ili drame. Čak i polje dizajna imaće koristi od vaše kreativnosti i neograničenog stila.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Međutim, možda ćete imati poteškoća u rukovanju složenom matematikom ili naukom ili sličnim stvarima kojima je potrebno striktno poštovanje pravila i propisa.

Sa druge strane, imate velike koristi i talenat za razne metode opuštanja i sve što je duhovne prirode. To može uključivati jogu, meditaciju, lucidno sanjanje, tarot, astrologiju, i slično. Isceljenje rukama ili rečima (pisanim ili glasovnim) može biti od vašeg interesovanja.

Merkur u sektilu sa Neptunom u tranzitu

Merkur u sekstilu sa Neptunom u tranzitu je dobar za opuštanje, kreativnost, komunikaciju i duhovna bavljenja.

Vaše reči postaju umirujuće i zapravo mogu biti lekovite za druge. Sva vaša čula postaju izražena, što vam omogućava da putem intuicije pokupite puno dodatnih informacija. Možete čak dobiti duhovne informacije kroz snove, meditaciju, svog duhovnog vodiča ili pri slučajnim susretima.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Ovo bi bilo dobro vreme za bavljenje umetničkim radom ili bilo čim kreativnim. Mogli biste da napišete ljubavni ili fantastični roman, ali ovaj tranzit nije toliko dobar za učenje ili pisanje u domenu tehničkih tema. Prilagođeni ste široj slici i ne fokusirate se na zamršene detalje.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Veze će imati koristi od vaše saosećajne i duhovne prirode. Zapravo, ovo bi bilo dobro vreme da saznate više o astrologiji ili drugim sličnim učenjima. Trebalo bi da sanjate živopisne snove i možda ćete čak i steći jake proročanske uvide kada ste budni. Ako je tako, možete računati da će takve duhovne informacije biti prilično tačne.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Druge dobre stvari koje treba raditi pod ovim uticajem uključuju druženje, odlazak u pozorište ili filmove, slušanje muzike i opšte opuštanje.