Merkurov sekstil Marsa u natalu daje veoma oštar um i jezik sa borbenim duhom. Vaša inteligencija i brzi refleksi, i mentalno i fizički, čine vas strašnim protivnikom u bilo kom takmičarskom polju koje nagrađuje jaku nezavisnu misao.

Ono što je važno, ne samo da teoretizirate, već samopouzdano delujete prema svojim instinktima. Možete biti veoma vođeni da uspete sa jakim osećajem svrhe. Snažna radna etika i inicijativa će vam zaslužiti poštovanje, posebno jakih muškaraca.

Vi ste veoma aktivna osoba i zapravo morate biti zauzeti korisnim i produktivnim radom. Iako možete biti veoma direktni, a ponekad čak i nasilni (u zavisnosti od toga u kojim znacima se planete nalaze), uživate u druženju i drugi ljudi će uživati u vašem stimulativnom društvu.

Određena količina takta i harizme dolazi sa ovim aspektom, ali ponekad vaša iskrenost i rezne primedbe mogu uvrediti. Istina ponekad boli, ali neko mora da je kaže.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Vaša hrabrost i samopouzdanje mogu dovesti do rizičnih ponašanja. Međutim, vaše brzo vreme odaziva i jaka intuicija znače da ćete najčešće stati na noge.

Vaš ljubavni život ima koristi od vaše sposobnosti da uzbuđujete svojim rečima i govorom tela. Možda ćete uživati u flertovanju i nećete imati problema da se javite.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Zapanjujući primer ovog aspekta je Pedi Ešdaun, koji ima Merkur sekstil Marsa na manje od jednog minuta orbisa. On je britanski političar koji je snažno lobirao za vojnu akciju protiv Jugoslavije 1990-ih. Nekada vojni obaveštajac, pa diplomata. Takođe je prevodilac i tečno govori mnoge jezike.

Merkur sekstil Mars u tranzitu

Merkur sekstil Marsa u tranzitu ubrzava vaš um i reflekse. Osećaćete se podstaknutima da uspete u nečemu sa svojim jakim osećajem svrhe i inicijativom.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Možete da postignete mnogo posla za kratko vreme, uz hrabrost i borbenost da preuzmete bilo šta. Ručni rad, poslovna pitanja i pregovori su favorizovani, ali uspeli biste u svemu što zahteva malo dodatnog truda da biste pokrenuli stvari.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

Možete biti direktni i iskreni koliko god želite u ostvarivanju svojih želja i traženju podrške drugih. Ovo je idealno vreme da završite stvari koje ste prethodno stavili u pretvrdu korpu. Možda ćete želeti da unapredite pravednu stvar ili da se zalažete za svoja ili nečija prava.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Druženje i vaš ljubavni život će imati koristi od dodatne harizme i intelektualne privlačnosti.

Ovo bi bio dobar trenutak da postavite pitanje ili pozovete nekoga na sastanak. Spremniji ste na odvažne radnje za koje biste inače bili previše stidljivi ili oprezni.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Flert će vam se svideti i lako biste mogli da pokolebate nekog posebnog svojim seksi rečima i govorom tela.

Slavne ličnosti koje imaju Merkur sekstil Mars u natalu

Paddy Ashdown 0°00′, James Callaghan 0°01′, Salman Rushdie 0°11′, Wallace Clement Sabine 0°11′, Michael Chang 0°11′, Azaria Chamberlain 0°12′, Dolores Ashcroft-Nowicki 0°15′, Maureen Connolly 0°16′, Karl Schwarzschild 0°17′, Xul Solar 0°20′, Cilla Black 0°20′, Neil Diamond 0°21′, Anne Frank 0°23′, Francis I of France 0°29′, Judge Reinhold 0°31′, Donald Rumsfeld 0°33′, Sarah Silverman 0°37′, Kelly Osbourne 0°37′, David Hilbert 0°38′, Mickey Rooney 0°38′, Jessica Adams 0°40′, Kenneth Williams 0°46′, Kesha 0°50′, David Spade 0°52′, Anthony Hopkins 1°00′, Joseph L. Mankiewicz 1°00′, Robert Creeley 1°03′, Bill Clinton 1°15′, Dianne Feinstein 1°16′, Dennis Rodman 1°19′, Gary Numan 1°19′, Princess Eugenie 1°20′, Tennessee Williams 1°21′, Ted Turner 1°28′, Princess Diana of Wales 1°33′, Ryan O’Neal 1°38′, Sean Penn 1°43′, Jack Osbourne 1°43′, Carl Lewis 1°46′, Marcel Marceau 1°58′.