Merkur naspram Urana u natalnom horoskopu daje munjevit i briljantan intelekt; mogao bi biti genije. Međutim, takođe imate potencijal da budete varalica ili buntovnik. Vašem umu je potrebna velika stimulacija, što ponekad dovodi do problema kao što su konflikt ili anksioznost.

Ako budete mentalno zauzeti produktivnim radom, smanjićete šanse da se upustite u rasprave ili budete upleteni u kontroverze. Mora da je to izazovan posao sa dovoljno slobode da zadovoljite svoju upitnu prirodu. Nauka, matematika, računari i mediji su samo neke oblasti u kojima biste se istakli.

Vaš originalni stil razmišljanja može dovesti do otkrića ili novih načina rada. Za prenošenje vaše poruke možda će biti potrebno malo preciziranja. Javni govor bi mogao biti jedna prepreka koju treba prevazići zbog povećane nervoze. Komunikacija putem interneta bi vam pomogla da izgradite samopouzdanje.

Merkur naspram Urana može učiniti ljude bezličnim i grubim, neortodoksnim i buntovnim.

Možete se svađati, raspravljati i dobro predstavljati svoje ideje uz praksu, ali morate naučiti da više slušate druge i ne instinktivno zauzeti suprotno mišljenje.

Možete dobiti podršku za svoje misli, ali morate prihvatiti da ćete imati svoj pošten udeo kritičara. Možda ćete biti privučeni alternativnim pogledima ili teorijama zavere i upravo ste osoba koja će osvetliti takve stvari.

Baš kao što vas se može smatrati čudnim ili ekscentričnim, možda ćete više voleti društvo drugih neobičnih tipova. Druženje sa ljudima iz različitih sredina i kultura zadovoljilo bi vašu potrebu za povećanim uzbuđenjem i stimulacijom. Često nailazite na ljude koji nude uzbudljive informacije ili menjaju pravac putovanja.

Možda ćete morati da se suočite sa nekim neočekivanim promenama kada pravite dugoročne planove ili putujete. Prekidi ili kvarovi u komunikaciji ili sa elektronskim uređajima takođe mogu povećati vašu razdražljivost. Redovno servisiranje automobila i provera sitnog slova na dokumentima će uveliko pomoći u oslobađanju napetosti od ovakvih poremećaja.

Tranzit Merkura nasuprot Urana

Merkur naspram Urana u tranzitu ubrzava vaš dan i vaš um. Užurbani tempo može ostaviti da se osećate napeto i raštrkano. Takođe, postoji mogućnost da drugi neočekivani događaji povećaju vašu nervozu. Sve nedavne stvari koje ste prevideli ili požurili mogu vas sada ugristi.

Ovo nije dobro vreme za pravljenje planova, pregovaranje o poslovnim dogovorima ili obavljanje bilo kakvih mentalnih zadataka koji zahtevaju strpljenje i samodisciplinu.

Nizak raspon koncentracije i sklonost da se lako ometaju samo bi doveli do komplikacija u takvim oblastima. Ovo je bolje vreme da oslobodite svoj um odgovornosti i krenete sa tokom. Mogli biste da otkrijete, doživite bljeskovite uvide ili upoznate uzbudljive nove ljude koji izazivaju vaše razmišljanje.

Kada se družite, od vitalnog je značaja da vodite računa o slušanju. Takođe, budite svesni tendencije da sada govorite pre nego što razmišljate.

Merkur naspram tranzita Urana može dovesti do toga da instinktivno zauzmete drugu stranu i na kraju se svađate zbog toga. Manje ozbiljne teme sada mogu biti zabavne, a vi biste mogli da budete predmet praktičnih šala ili uživate u igranju trikova sa drugima.

Neophodno je da budete otvoreni jer će možda trebati da se promene planovi ili vaša putovanja mogu biti prekinuta. Ako krećete na putovanje, još jednom proverite svoju rezervaciju ili unapred odvezite auto na servis.

Takođe, možete imati kvar na računaru ili druge probleme sa elektronikom. Raditi ukrštene reči ili igrati igrice i zagonetke su dobri načini da danas zaokupite svoj um.

Slavne ličnosti koje imaju Merkur nasuprot Uranu u natalu

Džejden Smit 0°00′, Natanijel Bar-Jona 0°01′, Eni Bezant 0°03′, Dženet Strit-Porter 0°13′, Antonio Salijeri 0°16′, Rudolf Valentino 0°23′, Anri Matis 0° 27′, Džimi Hendriks 0°28′, Fil Andros 0°30′, Bili Džin King 0°33′, Fridrih Niče 0°38′, Nejtan Lejn 0°39′, Robert Votson-Vat 0°45′, Arsenio 0°56′, Stiven Foster 1°05′, Deni DeVito 1°06′, Dvejn Džonson 1°07′, Truman Kapote 1°27′, Mel Gibson 1°44′, Pjer Sil 1°51′, 1 Džodi Forest °55′.

Datumi Merkura nasuprot Uranu

# 8. novembar 2022. godine

# 4. novembra 2023. godine

# 30. oktobar 2024. godine

# 29. oktobar 2025. godine

# 19. novembar 2025. godine

# 8. decembar 2025. godine

# 8. decembra 2026. godine

# 4. decembra 2027. godine