Merkur nasuprot Neptunu u natalu daje živu maštu i kreativni talenat, ali može izazvati razočarenje u bliskim odnosima. Osnovni problem ovde je mentalni jer je vaša percepcija stvarnosti oslabljena.

Čujete i vidite šta svi drugi rade, ali dok se to ne proradi u vašem mozgu, dobićete drugačiju sliku u svom umu. Vaš um ne može filtrirati nered ili pozadinsku buku pa vas bombarduje previše podataka ili informacija.

Ova prevelika osetljivost na vaše okruženje izaziva zabunu kada počnete da komunicirate sa drugima i delite poruke. Loše komuniciranje je uobičajeno i lako može prerasti u optužbe za prevaru i laganje.

Radnje i odgovori zasnovani na pogrešnim informacijama mogu dovesti do daljih komplikacija, rasprava ili potpunog prekida komunikacije. Ovo otežava održavanje zdravih odnosa zbog zabune, nepoverenja i sumnjičavosti.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Takođe je moguće da pogrešno opažate karakterne osobine ili namere druge osobe. Zbog toga ste podložniji obmanjivanju i skandalima, kada vas koriste, zlostavljaju i obmanjuju.

Svesnost o ovoj potencijalnoj grešci u vašim perceptivnim veštinama uveliko će ukloniti zabunu u odnosima. Naučićete da dvaput proverite, zatražite savet i budete posebno pažljivi u komunikaciji.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Potražite drugo mišljenje i naučite drugu stranu priče jer imate sklonost da verujete u teorije zavere ili ideologije i religije zasnovane na fantaziji.

Ovaj aspekt u natalu daje talenat za umetnost poput muzike, drame i pisanja.

Čini se da vas vaš maštoviti pogled na stvarnost može čak odvesti da se penjete na politički vrh.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Merkur nasuprot Neptuna u tranzitu

Merkur nasuprot Neptuna u tranzitu donosi mentalnu konfuziju i potencijal za probleme u vezi zbog pogrešne komunikacije. Vaša percepcija stvarnosti je zamagljena zbog nemogućnosti filtriranja pozadinske buke ili beskorisnih informacija.

Pročitajte i ovo: MERKUR U VAGI, odmeren, fin i šarmantan

Čujete i vidite istinu, ali i mnogo smeća i gotovo je nemoguće reći razliku.

Ovo je loš trenutak za donošenje važnih odluka, pravljenje planova ili obavljanje bilo kakvog detaljnog mentalnog posla.

Treba izbegavati poslovne dogovore i odložiti potpisivanje ugovora ako možete. Ako ne, onda se pobrinite da dobijete savet profesionalca na terenu ili nekoga kome zaista verujete.

Pročitajte i ovo: MERKUR U ŠKORPIJI, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Ovoj zbrci su takođe podložni lični odnosi i bilo bi bolje izbeći duboke i smislene razgovore sa partnerom. Ako izlazite, podložniji ste iskorišćavanju ili prevari na neki način.

Stvari koje je dobro raditi pod ovim mističnim uticajem uključuju kreativno pisanje i poeziju. Sve što je maštovito ili sanjalačko dobro je, poput gledanja romantičnog ili naučnofantastičnog filma, plesa i pevanja.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Ne shvatajte snove ili vizije previše ozbiljno i napravite pauzu ako se vaš posao oslanja na vašu intuiciju ili mentalne sposobnosti.