Merkur naspram Jupitera u natalnom horoskopu otvara vaš um raznim idejama i konceptima. Učite prvenstveno kroz interakciju sa drugima i kroz lično iskustvo. Intelektualne studije mogu se pokazati manje vrednim jer više volite širok pogled nego proučavanje zamršenih detalja bilo koje teme.

Možete pokriti mnogo terena i možete putovati nadaleko, mnogo pričati ili biti veoma produktivni, čak i obilni, u onome što manifestujete u svom umu. Dovodite u pitanje prihvaćeno gledište i pomerate granice društvenog morala i verskih ili duhovnih uverenja. Iako izazivaju razmišljanje, možete izazvati kontroverzu i biti predmet mnogih pitanja o svojim idejama ili ponašanju.

Morate potrošiti dodatno vreme na ispitivanje detalja pre donošenja važnih odluka. Može postojati sklonost ka lošem prosuđivanju situacija i ljudi.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Ako se čini da ste na ovaj način upali u nevolje, savetuje se profesionalni savetnik, kao što je advokat ili računovođa, da se bavi poslovnim pregovorima.

Iako ćete možda morati da zaradite bilo kakvu sreću u životu, imaćete mnogo prilika za uspeh i možda ćete doživeti značajne promene u bogatstvu, a srećni nizovi dolaze baš kada vam zatrebaju. Možete napraviti ogromne skokove u učenju ili opšti napredak u životu.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim Čvorom

Vi ste na putu učenja koje može uključivati vaše tipične Jupiterove stvari kao što su putovanja, visoko obrazovanje, filozofija, drama, komedija ili religija i duhovnost. Javni govor ili pisanje bi bili odličan način da izrazite svoje brojne ideje i saznanja.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu

Tranzit Merkura nasuprot Jupitera

Merkur naspram tranzita Jupitera donosi velike ideje i velike planove, a vi treba da se osećate optimistično i društveno. Možda imate mnogo ideja i pokrivate mnogo toga, ali da biste maksimalno iskoristili ovaj tranzit, moraćete da suzite svoj pogled ili da preuzmete manje projekata.

Coast photo created by halayalex - www.freepik.com
foto by halayalex – www.freepik.com

Postoji tendencija da se preskaču detalji ili verujete da možete podneti više nego što možete. Naročito kada su u pitanju važne odluke ili poslovni pregovori, možda bi bilo vredno dobiti profesionalni savet.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Srećna priroda Jupitera može doneti mnogo prilika za uspeh, ali pohlepa ili preterano samopouzdanje bi doveli do gubitka ili sramote. Ovo je dobar trenutak za preispitivanje svojih planova, ideja i uverenja. Drugi vas mogu ispitivati ili izazivati, što će vas primorati da ispitate sve slabe tačke u svojim argumentima. Pisanje, debate i javni govor su dobri načini da poboljšate svoj stil komunikacije.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Svako vaše uverenje ili mišljenje koje je predaleko od društvenih normi može izazvati kontroverzu u ovom trenutku. Možda ćete morati da pronađete balans između previše provokativnosti i previše dosadnog.