Merkur kvadrat Uran u natalu izdvaja vas od čopora zbog vašeg drugačijeg načina razmišljanja i komunikacije. Iako možda imate briljantan um, vaše ponekad provokativne ideje ili ekscentrični način mogu uznemiriti druge i dovesti do poteškoća u vezi.

Prvo ću se pozabaviti nedostacima ovog aspekta koji se uglavnom vrte oko načina na koji komunicirate. Problemi sa slušanjem mogu nastati zbog nedostatka koncentracije ili lakog ometanja. Ovo može dovesti do toga da kažete pogrešnu stvar kao odgovor drugima jer niste u potpunosti razumeli šta su oni prvi rekli.

Šaljivdžija u vama takođe može dovesti do toga da drugi budu uvređeni ili čak poniženi, a isto može rezultirati ako imate oštar način govora.

Ali na višem nivou, vaša sklonost da vidite drugu stranu stvari može dovesti do toga da osporavate ideje drugih. Ovo može biti dobra stvar generalno, ali se može smatrati arogancijom ili zadirkivanjem od strane drugih.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Ljudi mogu otići misleći da ste samo željni pažnje tako što ćete ih šokirati ili se namerno raspravljati. Verovatno je, međutim, da zaista vidite korist od gledanja na stvari sa svih strana. Prednost je što sve opcije na stolu vode do boljih diskusija i boljih ishoda.

Vaša sklonost ka kontroverzi zapravo može biti znak da ste nadareni, inteligentni i kreativni. Vi ste svakako eksperimentalni i lako vas uzbuđuju nove ili sjajne stvari.

Možda je potrebno više diskriminacije ili samokontrole ako želite da održite harmoniju u odnosima, posebno kada upoznate nekog novog. A ovaj aspekt ukazuje na to da doživljavate mnogo slučajnih susreta i da ćete sresti širok spektar ljudi, različitih kulturnih, etničkih i filozofskih pozadina.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Međutim, ovaj aspekt takođe ukazuje na to da često menjate prijatelje i da imate poteškoća u održavanju dugotrajnog druženja. Možda ćete u svom životu biti podložni šokovima i iznenađenjima više nego što je to vaš slučaj, dok se pridržavanje planova može pokazati teškim.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Diskriminacija i osećaj izolovanosti ili odsečenosti od mejnstrim društva su drugi ishodi vašeg originalnog načina razmišljanja. Biti označen kao čudan ili štreber bi bio deo ovoga. Moguća je nervozna priroda i anksioznost, grčevi ili slomljene ruke i prsti.

Možda vas posebno zabavljaju i privlače novine, a vaš neobičan smisao za humor bi dobro došao ako ste komičar. Vaš neortodoksan i inventivan način razmišljanja može dovesti do karijere naučnika, dizajnera, inženjera, pronalazača ili ludog profesora.

Pročitajte i ovo: MERKUR u OVNU, što na um, to na drum

Takođe biste se istakli u okultnim predmetima koji uključuju nauku ili matematiku, kao što su astrologija i numerologija. Zanimljivo je da je Merkur tradicionalni vladar astrologije, a Uran moderni.

Računari i internet bi obezbedili zdrav prihod, a posebno bi internet bio odličan način da komunicirate i sklapate prijateljstva. Internet ograničava disocijativni uticaj Urana i daje vam dugo vremena da razmislite pre nego što date ishitrene izjave.

Merkur kvadrat Uran tranzit

Tranzit Urana u kvadratu Merkura donosi uzbuđenje i promenu u vašu dnevnu rutinu i interakcije koje mogu izazvati uznemirenost i nervoznu tenziju. Možda ćete dobiti uznemirujuće vesti ili doživeti nešto neočekivano što će vas primorati da promenite planove.

Pročitajte i ovo: MERKUR u BIKU, spaja lepo i korisno

Normalan tempo života se narušava i možda ćete imati uznemirujući osećaj da uvek morate da nadoknadite zaostatak.

Uzmite više vremena za sebe kada pravite planove ili se bavite detaljnim papirima zbog mogućeg nedostatka koncentracije. Povećana potreba za uzbuđenjem ili zabavom čini vas lako ometenim i manje odgovornim ili pouzdanim. Isto tako, drugi vas mogu izneveriti ili izgledati rasejano.

Pročitajte i ovo: Merkur u Blizancima, rađanje budne svesti

Nesreće su verovatne u vašoj komunikaciji, bilo lično, pismeno ili na internetu, gde nesporazumi mogu dovesti do rasprava. Može biti da vi ili druga osoba propustite vitalnu informaciju koja bi mogla dovesti do toga da se kaže pogrešna stvar. Veća je verovatnoća da ćete uvrediti druge i biti uvređeni pod ovim uticajem.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT NEPTUN, konfuzija, laži i pogrešne odluke

Sa pozitivne strane, imate povećanu sposobnost sagledavanja stvari iz drugačije perspektive, što može dovesti do originalnih ideja i otkrića. Mogući su slučajni susreti sa drugima, ali sada stvorena prijateljstva će verovatno biti kratkog veka.

Anksioznost i stres zbog ovog tranzita mogu se donekle ublažiti odlaganjem važnih sastanaka ili dogovora. Razmislite dvaput pre nego što date smele izjave i još jednom proverite i planirate putovanje.

Pročitajte i ovo: MERKUR U VAGI, odmeren, fin i šarmantan

Izbegavajte da donosite spontane odluke ili pristajete na stvari na brzinu. Ostati fleksibilan i otvoren je ključ za suočavanje sa svim neočekivanim događajima, od kvara automobila do zaglavljivanja štampača.

Slavne ličnosti sa aspektom Merkur kvadrat Uran u natalu

Burt Reynolds 0°00′, Alberto Lattuada 0°05′, Derek Longmuir 0°13′, Sigourney Weaver 0°15′, Garfield Sobers 0°14′, Dean Martin 0°24′, Peggy Lee 0°27′, Wolfgang Borchert 0°27′, Derek Jarman 0°36′, Jackie Curtis 0°38′, Claude of France 0°38′, Justin Timberlake 0°40′, John Maynard Keynes 0°44′, Heidi Fleiss 0°55′, George Clooney 0°55′, Wes Craven 0°56′, Oliver Stone 0°57′, Susan Miller 0°59′, Carlos the Jackal 1°03′, Alexandria Ocasio-Cortez 1°04′, Amos Bronson Alcott 1°05′, John Holmes 1°13′, Daryl Hannah 1°23′, Steven Seagal 1°23′, Lily Tomlin 1°26′, Princess Eugenie 1°42′, Robert Kennedy 1°46′, Michael Douglas 1°51′.

Merkur kvadrat Uran datumi

Februar 24, 2022
Jul 28, 2022
Februar 21, 2023
Jul 23, 2023
Februar 16, 2024
Jul 21, 2024
Avgust 18, 2024
Septembar 7, 2024
Februar 10, 2025
Septembar 3, 2025
Februar 5, 2026
Avgust 28, 2026