Merkur kvadrat Pluton u natalu daje složenu i duboku prirodu. Na vaše razmišljanje i pogled na svet u velikoj meri utiču intenzivne ili preteće situacije, kao što su velika kriza u porodici ili iskustva sa mračnijim stranama čovečanstva.

Tako bogato životno iskustvo može dovesti do čvrstih mišljenja koja vas podvrgavaju kritici. Vaše interakcije sa drugim ljudima su često intenzivne i mentalno izazovne.

Možete zauzeti veoma odbrambeni stav i koristiti ekstremne ili nasilne taktike da odbranite svoju poziciju. Verovatno ćete privući druge ljude sa jakim mišljenjem koji osporavaju vaše ideje.

Pošto se povezujete ili tako snažno povezujete sa svojim idejama i mišljenjima, možete ići na bilo šta da ih branite. Nema sumnje u vašu uličnu pamet i dubok intelekt. Vaša mišljenja su vredna i zasnovana na dubokom istraživanju i životnom iskustvu, međutim, način na koji saopštavate ove ideje može dovesti do sukoba.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Možete koristiti diktatorske, pretnje ili lažne taktike koje bi pogoršale svako protivljenje. Vremenom ćete otkriti da vaš metod komunikacije evoluira u više diplomatski stil koji će unaprediti vaš cilj i dovesti do manjeg mentalnog stresa.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Takođe je verovatno da će vaše ideje i mišljenja sami doživeti velike transformacije kroz vaše interakcije i istraživanja.

Merkur kvadrat Pluton u tranzitu

Tranzit Plutona u kvadratu Merkura može dovesti do dubokog razmišljanja i intenzivnih interakcija sa drugim ljudima.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Možda ćete istražiti određenu ideju ili temu i moraćete da vodite računa da ekstremizam ili teorije zavere ne shvatate previše ozbiljno. Čak i ako se fokusirate na blagu temu ili umerenu tačku gledišta, postoji rizik da ćete koristiti ekstremne ili prisilne metode da izrazite svoje misli.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Što je vaša ideja ekstremnija, ili što više sile koristite da ubedite druge, to ćete naići na više kritika i sukoba. Pod ovim uticajem ćete prirodno postati defanzivni, ali važno je da ne dozvolite da vas borbeni duh vrati u ćošak i da zakomplikuje stvari.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Ovaj tranzit će izazvati vaše razmišljanje koje može proizaći iz ili dovesti do neke krize ili iskustva sa mračnijom stranom čovečanstva.

Takođe će postojati poriv da se kopa dublje i istraži istina o stvari. Tada postoji veliki potencijal da se otkriju tajne i misterije koje će produbiti vaše razumevanje ili pitanje vašeg sopstvenog psihološkog stanja.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Kretanje na glavni put zadržavajući otvoren um i ne raspravljajući se zbog toga, može dovesti do pozitivne transformacije vašeg intelekta i stila komunikacije.

Slavne ličnosti koje imaju Merkur kvadrat Pluton u natalu

Elsie Wheeler 0°00′, Franklin D. Roosevelt 0°10′, Dakota Fanning 0°12′, Omar Sharif 0°13′, Heidi Fleiss 0°16′, George Lucas 0°17′, Philip Sedgwick 0°17′, Liv Tyler 0°22′, Ouida 0°25′, Dennis Rodman 0°30′, Jerry Lewis 0°34′, Rihanna 0°42′, Hilda Doolittle 0°52′, Coretta Scott King 1°08′, Jessica Simpson 1°10′, Brigitte Bardot 1°19′, Will Young 1°20′, Jane Rule 1°24′, Samuel Taylor Coleridge 1°30′, Lee Iacocca 1°32′, Volodymyr Zelenskyy 1°45′, Charles Ponzi 1°45′, Louis Pasteur 1°49′, Venus Williams 1°57′.

Merkur kvadrat Pluton datumi

  • 10. april 2022. godine
  • 27. oktobar 2022
  • 03. april 2023. godine
  • 20. oktobar 2023. godine
  • 17. maj 2024. godine
  • 13. oktobar 2024. godine
  • 12. maj 2025. godine
  • 7. oktobar 2025. godine