Merkur u kvadratu sa Marsom u natalu stvara brojne testove i izazove u vašem životu koji uglavnom potiču iz velike brzine vaših misaonih procesa.

Stvari racionalizujete tako brzo da nemate dovoljno vremena da razmislite da li ste u pravu ili ne. Kao rezultat ovog užurbanog donošenja odluka, možete izbaciti stvari sa kojima bi se drugi mogli suočiti. Oni mogu pomisliti da ste previše asertivni ili svadljivi. Takvi nesporazumi samo vam proizvode frustraciju i bes, pa se ovaj destruktivni ciklus nastavlja i može eskalirati.

Vaša jaka potreba za nezavisnošću, nedostatak inhibicije, strastvena verovanja i cinizam mogu dodati ulje na vatru. Vaša krhkost, hrabrost i borbenost takođe mogu pogoršati probleme u koje vas ubace vaša oštra pamet i jezik. Drugi ljudi će vas na kraju smatrati neprijateljskim i nesimpatičnim prema njihovim merilima.

Naravno, mogli biste biti izloženi takvoj agresiji i povredljivim rečima i bili biste veoma osetljivi na ovo.

Veoma ste jedinstvena i ponekad kontroverzna osoba, ali ne morate da trpite bes i iritaciju svađa i neprijateljskih odnosa. Morate se suprotstaviti svojoj tendenciji da govorite bez razmišljanja ili žurbe sa zaključcima.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možete savladati ono u čemu niste dobri i ovo je uloga kvadratnog aspekta u astrologiji. Drugi će vam neprestano dostavljati testove i izazove kako biste stekli znanje i iskustvo za efikasnu racionalizaciju i komunikaciju.

Ključno je usporiti svoje razmišljanje i stil komunikacije. Svesnost o vašem brzom razmišljanju je pola dobijene bitke. Pridružite se debatnom timu i usredsredite se na pismenost i računanje.

Počnite da blogujete ili naučite kreativno pisanje. Fizičko vežbanje i sport, čak i bodybuilding, mogu poboljšati samokontrolu, strpljenje i vreme reakcije. Neki astrolozi predlažu da izbegavate oštre predmete i rukovanje opasnim mašinama. Verujem da su to stvari sa kojima bi se trebalo suočiti i savladati ih.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možete postati vrlo vešt komunikator i mislilac, čak i bacač noževa ili koplja. Ne morate da zadržavate svoju visoku energiju u sebi, već morate da naučite da je koristite produktivno i sigurno.

Uživajte u tome što ste simpatičan, seksi i nečuven lik.

Merkur kvadrat Mars u tranzitu

Merkur kvadrat Mars u tranzitu može dovesti do nesmotrenog razmišljanja koje može izazvati prenagljene reakcije i učiniti vas nervoznim i agresivnim.

Možete požuriti sa donošenjem odluka, prebrzo zaključiti i reći pogrešnu stvar. Sve ovo onda može dovesti do neslaganja, rasprava, pa čak i otvorenog neprijateljstva.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Vaši lični odnosi mogu patiti pod ovim uticajem, ali druga područja života mogu biti problematična. U interakciji sa drugim ljudima ključno je pažljivo slušati i dobro razmisliti pre nego što govorite.

Baš kao što ćete verovatno biti razdražljivi i osetljivi, i oni oko vas mogu da prihvate vibraciju i postanu asertivniji.

Ovo nije dobro vreme za donošenje važnih odluka ili ulazak u pregovore. Ako morate da se pozabavite važnim poslovnim ili pravnim pitanjima, potražite stručno vođstvo.

Učenje i papirologija mogu patiti zbog vaše nervozne i nesređene prirode. Ali ne možete sahraniti svoje frustracije i ugušiti svoju visoku energiju. Postoje konstruktivne stvari koje možete učiniti da biste bezbedno izrazili ovu nervoznu energiju.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Opasnost od preuzimanja rizika dolazi zbog vašeg pregrejanog mentalnog sklopa i preterane impulsivnosti.

Umesto trkaćih automobila ili rasprave o politici i religiji, trebalo bi da se okrenete kontrolisanijim ili konzervativnijim aktivnostima. To može uključivati hobije ili kreativne projekte u kojima ruku i prste koristite tako da se pokaže vaša spretnost.

Fizičko vežbanje i sport, iako ne previše takmičarski, takođe će sagoreti uzavrelu energiju.