Merkur je trenutno u Ovnu, u konjunkciji sa Uranom u Ovnu, ali i kvadratu sa Marsom u Jarcu!

Aspekti su aktivni do 15. maja 2018.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Um je stimulisan originalnošću i genijalnošću. Ovo je vreme za eksperimente, koji ne moraju nužno biti uspešni, ali mogu otvoriti neke nove puteve i uvide. Sklonite se od krutih pravila kako bi ste mogli da pronađete povoljna rešenja. Pravo vreme za progresivne ideje koje moraju biti ispred vremena.

Međutim, ovo nije najbolje vreme za planiranje i putovanje. Planovi se mogu promeniti, a na putovanjima su moguća neugodna iznenađenja i problemi. Energija je ubrzana, ali postoji problem za harmoničnu realizaciju. Prisutna je napetost i nervoza, pa mnoge osobe mogu biti netolerantne, kritične i sarkastične što komplikuje komunikaciju, poslove i pregovore.

Okolnosti i situacije se odvijaju prebrzo i iznenađujuće i planovi se preokreću u trenutku, a neočekivani događaji preusmeravaju ideje i misli na nove kanale. Ovo je vreme prekidanja raznih ugovora, ali neobične i iznenađujuće vesti otvaraju nove mogućnosti. Misaoni proces se ubrazava, ali pokušajte da ne donosite zaključke pre nego što proučite situaciju.

Kontakti mogu imati korist samo ako se razmisli pre nego što se nešto izgovori.