Merkur u konjunkciji Neptuna natalno pojačava vaša čula do takvog nivoa da količinu informacija koje dolaze može biti teško obraditi.

Može postati problem u dešifrovanju šta je stvarno, a šta nije, šta je bitno, a šta samo pozadinska buka i šta treba čuvati u tajnosti. Verovatno ćete videti, čuti ili primetiti drugim čulima stvari koje većina drugih ne vidi. Ovo može uključivati imaginarne prijatelje ili entitete kada su veoma mladi.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Kritično je bilo kako su drugi, posebno roditelji i nastavnici, reagovali na vaše priče o ovom imaginarnom svetu. Ono što „vidite“ možda uopšte nije tako zamišljeno. Rečeno vam da ono što vidite nije stvarno ili da to samo zamišljate možda neće biti od velike pomoći kao odrasloj osobi. Ovo se odnosi i na vašu opštu osetljivost jer ćete pohvatati osećanja onih oko vas, čak i biti oslabljeni i oslabljeni ako ste dugo u neprijateljskom okruženju.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Uz sigurnost i prihvatanje, vaše sposobnosti mogu postati vredni talenti. Međutim, za ovo bi bili potrebni neki visoki standardi, učenje dešifrovanja istine od fikcije i korišćenje svojih darova za moral i ciljeve.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Vi opažate značajnu količinu i možete da projektujete mnogo verbalnih i neverbalnih informacija, plus psihičku energiju. Vaša neverovatna kreativnost i mašta mogu dovesti do karijere u umetnosti, kao što su slikarstvo, ples ili pozorište, kao i u lečenju ili drugim poljima komunikacije, gde vaše ideje mogu da dodirnu i inspirišu druge.

Tranzit Merkura u konjukciji Neptuna

Tranzit Merkura u konjukciji Neptuna fokusira vaše razmišljanje i komunikaciju na duhovne teme, misterije, okultizam i tajne. To bi bilo idealno vreme za učenje umetnosti zbog vaše pojačane mašte i kreativnosti. Vredan uvid se može steći kroz meditaciju, sanjanje i praktikovanje okultnih polja kao što su astrologija i tarot. Možete se umešati u neku intrigu ili tajnu aferu, gde je od suštinske važnosti da se pridržavate najviših moralnih standarda kako biste izbegli skandal i klevetu.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Tranzitni Merkur u konjunkciji sa Neptunom takođe može pozitivno ili negativno uticati na vaše razmišljanje i komunikaciju. U svojoj najvišoj manifestaciji, ovaj tranzit daje tačnu psihičku percepciju na svim nivoima, uz nepristrasnu obradu ovih duhovnih informacija. Možete izraziti ove uvide kroz saosećajne, podržavajuće, nesebične reči i projekciju misli.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

U negativnom izrazu ovog tranzita, misli i reči su izokrenute pogrešnim shvatanjem, iracionalnošću, zbunjenošću, strahom i paranojom. Ovo rezultira prevarom, izdajom, lažima, otrovom i svim prikrivenim taktikama.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Slavne osobe sa aspektom u natalu

Martin Luther 0°02’, Stuart Wilde 0°04’, Ian Holm 0°18’, Yul Brynner 0°22’, Jake Gyllenhaal 0°29’, Julio Iglesias 0°30’, Jewelle Gomez 0°32’, Egon Schiele 0°32’, Maria Shriver 0°34’, Neil Armstrong 0°40’, Meg Ryan 0°44’, Phil Andros 0°44’, Edwards I of England 0Robert Currey 0°48’, Raymond Buckland 0°57’, Amy Lee 1°06’, Olivia Rodrigo 1°10′, Mary I of England 1°14’, RuPaul 1°19′, Alyssa Milano 1°26’, Arthur Dee 1°27’, Jeff Buckley 1°29’, Christian Doppler 1°29’, Cynthia Stafford 1°32’, Melville Davisson Post 1°33’, Ray Bradbury 1°44’, Louis-Ferdinand Céline 1°47’, Ben Shapiro 1°59′, Vladimir Putin 2°00′.