Merkur u konjunkciji sa Marsom u natalnom horoskopu daje brz um, brze reflekse i oštar jezik.

Ovi atributi su idealni za donošenje brzih odluka u trenutku kada drugi oklevaju. Odlične veštine debatovanja omogućavaju vam da se zauzmete ne samo za sebe, već i za prava drugih.

Vaš direktan i hrabar način izražavanja može vam privući divljenje u oblastima kao što su politika, biznis i vojska. Međutim, u ličnim odnosima i vašem društvenom životu, ovo direktno sredstvo komunikacije može dovesti do svađa i neprijateljstva.

Ključ za upravljanje ovim moćnim aspektom je kontrola impulsivne i agresivne strane Marsa. Čak i u vašem profesionalnom životu, stvaranje harmoničnih odnosa će zahtevati umerenost vašeg prirodno odbrambenog stava. Često ćete znati da ste u pravu, ali zbog mira morate dozvoliti drugima da podele svoje mišljenje, čak i ako vam se čine (i jesu) pogrešnim.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Upravo u vašim intimnijim odnosima ova sklonost upuštanju u svađe predstavlja najveće probleme. Prijatelji i porodica mogu se osećati tretirano vašim manirima i stilom komunikacije, čak i kada osećate da ste u mirnom stanju.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Možete koristiti svoj akutni intelekt da prepoznate kada kod drugih izazivate odbrambene ili neprijateljske reakcije. Rezultirajuće povećanje samosvesti će vam omogućiti da ublažite svoj pristup kada vaše borbene veštine nisu potrebne.

People photo created by master1305 - www.freepik.com
Foto by master1305, Freepik.com

Merkur u konjukciji sa Marsom u tranzitu

Tranzit Merkura u konjukciji sa Marsom povećava mentalnu aktivnost, čineći ovo idealnim vremenom za fokusirano i oštro razmišljanje. Vaš prodoran intelekt se takođe može dobro iskoristiti u argumentaciji svog slučaja i odbrani drugih od uznemiravanja ili provokacija.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

U ovom trenutku vaše razmišljanje će biti agresivne ili odbrambene prirode. Ovo, zajedno sa izuzetno brzim vremenom odgovora, znači da sada postoji veći potencijal da se upustite u rasprave, izgubite živce i budete nepotrebno grubi ili uvredljivi. Ovi atributi su u redu kada ste u svađi, ali nisu toliko korisni u društvenim okruženjima ili između partnera.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Ključ za rukovanje ovom potencijalno provokativnom energijom dolazi u sticanje samosvesti o nagomilavanju nervne napetosti i impulsivne energije. Ako nemate dostojan razlog za svađu, primenite ovu energiju na mentalni rad kao što su studije ili istraživanja. Čak i bavljenje ukrštenicom oslobodilo bi nagomilanu iritaciju i bes.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Bez upotrebe ove energije u dobroj debati ili rešavanju zagonetki, možete naići na neprijateljstvo kod drugih. Ovo može doći u obliku pretnji, zlostavljanja ili zastrašivanja. Ne treba odustajati od borbe, već pažljivo birati svoje bitke.

Pročitajte i ovo: Postoje li loši aspekti i loše natalne karte?

Zapamtite, ovaj tranzit daje tendenciju ka delovanju pre razmišljanja (u prevodu – prvo puca pa pita ko ide).

Slavne ličnosti sa Merkurom u konjunkciji sa Marsom u natalu

Wolfgang Borchert 0°04′, Louis I of Spain 0°04′, Richard Nixon 0°15′, Mariano Fortuny 0°17′, Titus Salt 0°21′, Alex Haley 0°30′, Iggy Pop 0°35′, Bret Easton Ellis 0°35′, Pauline Collins 0°36′, David Berkowitz 0°42′, Mike Pompeo 0°47′, Barbara Walters 0°48′, Emile Zola 0°49′, Samuel Adams 0°52′, Mata Hari 0°53′, Edward M. Kennedy 0°58′, Orlando Bloom 1°00′, Anne, Queen of Great Britain 1°07′, Dean Martin 1°10′, Lindsay Wagner 1°21′, Depak Chopra 1°23′, Meryl Streep 1°27′, Billy Bean 1°33′, Justin Bieber 1°35′, James Woods 1°35′, Antonio Salieri 1°40′, Salvador Dali 1°42′, Rosie O’Donnell 1°44′, Elizabeth Barrett Browning 1°44′, Billie Holiday 1°49′, John Ruskin 1°49′, Roy Orbison 1°52′, John Quincy 1°58′.