U utorak, 6. marta Merkur i Venera ulaze u znak Ovna i ovo je oštra promena scenografije, nakon nesigurnosti u Ribama.

Razmišljajte o planovima koji se odnose na partnera i ljubavni život, ali odmah i krenite da ih sprovedete, jer Ovan zahteva incijativu i akciju. Međutim, pazite da ne biste nešto rekli što će zvučati surovo i grubo, čime možete povrediti partnera.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Strpljenje u ljubavnom životu biće na testiranju. Ovo nikako ne znači da treba da čekate ili da ne delujete, jer sa Ovnom nema čekanja. Delujte, ali kroz delovanje pokažite strpljenje, opreznost i zrelost.

Zapamtite da imati inicijativu ne znači i dominaciju!

Imati hrabrost za sopstvene emotivne potrebe ne znači i povređivati druge. U suprotnom, može biti vrlo konfliktno u ljubavnim vezama, jer će energija ove dve planete preneti uvredljiv impuls, želju za borbom i takmičenjem, kao i militantan individualizam.

Strpljenje je vrlo vredan kvalitet u ovom trenutku, ali teškoća je u tome što ono može biti kratko. Strast i brzina lako donose probleme.

Način interakcije postaje direktniji i otvoreniji. Ljudi će biti više otvoreni u uspostavljanju odnosa. Instikti i strasti postaju pokretačka snaga, uklanjajući posebno one prepreke koje predstavljaju tabu. Sve ove strasti mogu biti kratkotrajne i veze uglavnom nemaju ozbiljniji razvoj.

Budite narednih dana više kreativni, a onda će pozitivne misli i planovi dolaziti sami od sebe.

Ovaj aspekt nosi potencijal za iznenadna nova poznanstva, kao i strastvene i kratke ljubavne avanture. Više komunicirajte i budite otvoreni za sve kontakte, jer na ovaj način povećavate mogućnost da budete sa osobama u čijem će vam društvu biti prijatno.

Situacija će mnogo zavisiti od našeg ličnog učešća, a to znači da je potrebno lično angažovanje u ljubavnom, kao i poslovnom životu.

Od 10. marta, Venera i Merkur u Ovnu biće u nepovoljnom aspektu sa Saturnom u Jarcu.