Ako želite da ga pratite trebalo bi da imate interesovanja za najnovije igrice, avangardnu umetnost, splavarenje i rafting, sibirske Haskije i knjige iz psihologije.

Pokušajte da ga držite u neizvesnosti i uzbuđenju, pa da ne može ni da nasluti koji je vaš sledeći korak. Isto tako, možda nećete znati gde se nalazi u ovom trenutku, koliko će se zadržati sa prijateljem u gradu i kada će se pojaviti na Facebooku. Neizvesnost je njegov moto.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Verovatno nije najbolji u brisanju vaših suza, ali je sposoban da smisli nešto korisno za stanare zgrade u kojoj stanuje, stanovnike grada u kojem živi, Facebook grupu u koju je uključen i da pokrene neki eksperimentalni program u školi.

Možda vas neće pokrivati ćebetom i kuvati ručak, ali će rešiti problem malog i tamnog hodnika sa ogledalima i veselim bojama, dizajnirati poštansko sanduče u obliku goluba i može vam reći nekoliko trikova kako bi vaša dnevna soba izgledala modernija i udobnija.

Nekad će imati potrebu da se osami i povuče, ali ne treba ovo da vas zabrinjava, jer kada se bude pojavio, ispričaće vam šta je pročitao.

Biće fasciniran trikovima sa zamišljenim brojevima, fakirima, artistima na žici i seminarom mentalne magije. Jednog dana će poželeti izlet i putovanje u svemir ili ćete biti iznenađeni kada vas bude pitao: „Šta da ponesem na izlet u svemir?“

Mars u Vodoliji je pun iznenađenja i dok budete sa njim nećete pomišljati na knjigu koja vam je privukla pažnju poslednjih dana, prijateljicu koja očekuje vaš poziv na svakodnevnu kafu i tračeve na Facebooku. Može da zaboravi na vaš rođendan, ali će vam predložiti u julu mesecu putovanje na Grenland, a u avgustu vam može pokloniti kišobran za dvoje. Jednog dana dok budete čistili kuću, u onim izbledelim kombinezon farmericama, prićiće vam i reći da vas voli, a vi ćete raširiti oči od iznenađenja. Niste očekivali tako nešto, baš u tom  trenutku!

Dajte mu razlog da misli i razmišlja, jer ga zagonetke drže u neizvesnosti i u takvim trenucima Mars u Vodoliji je najbliži sebi.

Danima neće biti miran dok ne otkrije i ne razmrsi neku zagonetku, a kada je otkrije onda će tražiti neku novu i drugu. Nikada ne pokazujte sve karte pred njim, knjigu držite poluotvorenom, a vrata poluodškrinuta.

Sešće pored vas u gradskom prevozu, dok razgovarate sa svojom frizerkom preko telefona, a kad završite razgovor, daće vam ideju kako da se ošišate. Upašće greškom u vaš office i dok mu budete objašnjavali da je pogrešio, dobićete ideju kako više svetlosti da dobijete u kancelariji. Vratiće se po fasciklu koju je zaboravio na kasi, kada je plaćao račun, i dok mu je budete vraćali, daće vam ideju na koje mesto možete prebaciti kasu da biste dobili više prostora.

Možda će vam delovati kao čudak, pa ćete se pitati: „Sa koje planete je ovaj pao?“ On je samo malo svratio u sadašnjost, jer se nalazio petsto godina unapred i doneo vam je ideje iz vremena koje možda ne možete ni da zamislite.

Sećate ga se od pre pet godina kada se oprobao kao novinar, zatim je nedugo posle toga odleteo u Južnu Ameriku da istražuje ptice. Prošle godine ste čuli od jednog prijatelja da je imao izložbu fotografija, a danas ga srećete kao instruktora, na časovima joge. Dok se rukujete sa njim, reći će vam: „I dalje tražim sebe.“

Ako ga budete pitali da li je nekada imao osećaj da je bio na nekom mestu, bez obzira na to što je došao prvi put, čućete odgovor: „Ne! Imam osećaj gde ću biti za deset godina i kakav će mi biti budući život.“

Kada se nalazi u vašoj blizini, u vazduhu je uvek promena, iznenađenje, neočekivanost i mogućnost da se gromovi i oluja spuste na grad.

Možete ostati iznenađeni kada vam bude napisao poruku u Inbox da je promenio broj, ali da je zaboravio da vam kaže, dok ste bezuspešno pokušavali danima da ga dobijete. Iznenadićete se kada vas bude nazvao i kazao: „Neću moći sledeće nedelje da dobijem slobodne dane, tako da danas putujemo.“

Možda će se pojaviti i njegov prijatelj, sa koferom na vratima, a onda čujete od Marsa u Vodoliji: „Draga, zaboravio sam da ti kažem da ćemo imati goste.“

Šta ima veze što je Tanja obula jednu žutu patiku, a drugu belu? Nisam znao zašto se čude novim komšijama, ali danas sam čuo da ona ima pedeset godina, a on trideset i tri. Sretao sam ih na stepenicama, ali ništa nisam primećivao. Verovatno su i mene u čudu gledali dok sam jeo sendvič na sastanku kod šefa, ali i kada sam menjao jedan mali šraf, zbog kojeg je voda curila iz vodokotlića.

Zavodiće vas na poseban i čudan način, pa ćete se pitati: „Šta on hoće uopšte od mene?“, a ako bude hteo da vas impresionira skočiće sa bendžija, popeće se na najviši oblakoder i skočiće padobranom, bez obzira na rizik da će ga zbog toga kazniti ili će vas zadiviti bejs skokom sa neke planinske litice.

Fokusiran je na pronalaženje mesta na kojima nikada nije bio i u stalnoj je potrazi za novim.

Ako pokušate da ga osvojite, setite se da ne može provesti život pored nekog ko ne može mentalno i idejno da ga stimuliše, kao ni pored nekog ko ne može da razume njegovu potrebu za slobodom da bira, eksperimentiše, hrani svoju radoznalost, istražuje i poklanja svoje vreme svima jednako.

Srećan let u budućnost!