Tumačenje Marsa u sedmom polju nije lako, jer ovo polje ima značenja koja su u suprotnosti.

Na primer, saveznik i neprijatelj ili partner i protivnik. Sedma kuća opisuje i karakteristike mogućeg partnera, ali i na koji način vlasnik horoskopa gradi svoje odnose.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kako pokušavate da izgradite odnos sa Marsom u sedmoj kući?

Dovoljno je samo da se podsetite njegove prirode: hrabro, dinamično, poletno, brzo, nestrpljivo, dominantno, naređivački, grubo, napeto, uzbudljivo, strasno.

S obzirom na veoma specifičan uticaj Marsa, možemo pretpostaviti da će ova planeta u sedmom polju simbolizovati i neprijatelja.

Neko će reći: „Ja nemam neprijatelje“, međutim, nemoguće je da niste nikada sreli osobu koja vam se nije suprotstavila. Sa Marsom u sedmom polju, ovakva osoba se pojavljuje sa marsijanskim osobinama i karakteristikama, i u zavisnosti od znaka u kojem se nalazi, kao i aspekata.

Stav vlasnika horoskopa sa Marsom u ovom polju može biti: „Svi su loši, a ja sam dobar“, posebno ako je Mars u nepovoljnim aspektima. On posmatra svet kao jednu varvarsku gomilu, u kojoj svako pokušava da ga uvredi. Zbog toga, on gleda na šire okruženje kao na pretnju u kojem može da mu bude ugrožen i život.

Sa Marsom u sedmom polju dolazi do ekstremne subjektivnosti u proceni partnerstva, smanjujući njegovo vidno polje.

Na primer, vlasnik horoskopa sa Marsom u ovom polju može da se plaši da će biti uvređen i isprovociran i zbog toga prvi napada. Ovo je naročito tačno, ako Mars nema kvalitet (dostojanstvo i nepovoljni aspekti).

Isto važi za veze i partnerske odnose. Vlasnik horoskopa unapred bira svoje problematične partnere, a zatim, izazivajući ih svojim ponašanjem, stvara konfliktne situacije. Posle toga, bivši partner zaista može postati pravi neprijatelj i predstavlja veliku glavobolju.

Odnose je teško održavati u ovakvoj sveprisutnoj tenziji, koja je karakteristična za Marsa i onda često duvaju oluje sukoba.

Na primer, takva osoba može često bežati od partnera, jer mu je dosadno, naročito ako partner ne podržava nemirni život. Vlasnik horoskopa voli dinamiku, izazove, brza dešavanja i takmičenja u interakciji sa drugima. Zbog toga, on aktivno pokušava da preoblikuje svoje partnere i da ih provocira kako bi dobio potrebnu dinamiku i brzinu.

Ako govorimo o pravim neprijateljima, ovde je na prvom mestu strah od fizičkog nasilja.

Kada u odnosu postoji potrebna dinamika i ako se sve vreme  nešto dešava, onda su razlozi za konflikt manji, dok su, u suprotnom, ovo neprilike.

Mars u sedmom polju podseća da je tanka linija od ljubavi do mržnje, kao i da je moguće dobiti najopasnijeg neprijatelja od bivšeg prijatelja.