Ja prelazi u Ti. Ja ne mogu biti Ja, ako ne postojiš i Ti. Moje Ja je veliko, ako je veliko i tvoje Ti.

Mars u Vagi se prilagođava potrebama drugih ljudi, jer Vaga razmatra želje drugih. Ovo za njega predstavlja frustraciju.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mars je planeta koja zadovoljava želje Ja i kada se nalazi u Vagi oseća se kao da je izgnan na neko mesto na kojem ne treba da bude. Pita se: „Šta ja radim ovde?!

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Kao da na sebi ima pogrešnu garderobu koja nikako ne ide uz njegovu divlju prirodu. Zbog toga on mora da pronađe neki drugi način da bi dobio ono što mu treba. Umesto samo da uzme ono što poželi, jer on je snažan i siguran, sada je potrebno da izabere drugi način. Na primer, taktičnost, lepu reč, gest koji će izmamiti osmeh drugoj osobi.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Sa druge strane, odlučnost i hrabrost kao način delovanja, zamenjuje objektivnim i logičnim procenjivanjem situacije, procenjujući pažljivo svaku mogućnost.

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Mars predstavlja mušku energiju, ali znakom Vage vlada Venera, a to je prefinjena i ženska lepota, kao i društvene i socijalne veštine. Ovo je potpuno suprotno od prirode Marsa. Zato se opet pita: „Pa, šta ja radim ovde?!“

Umesto mača sa kojim se rodio, u ruci nosi violinu. Zamenio je sportski časopis za modni časopis. Umesto da se dokazuje na bojnom polju na kojem se sudaraju vojske, Mars u Vagi peva i svira okupljajući publiku, kao što su činili Elvis Prisli ili Džon Lenon, koji obojica imaju ovaj položaj.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Njegova misija je da sačuva oplemenjujuću snagu lepote i postigne svoj najbolji estetski izgled, jer tek onda može da bude ponosan i siguran u sebe. Lepota je za njega neprevaziđena inspiracija u kojoj će goreti do strasti.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Od Marsa u Vagi ćete čuti da je uvek voleo lepe stvari, kao što su telesna lepota, duhovna lepota, umetnička dela, muzika ili lepota pokreta i kretanja. Današnja želja da se što duže izgleda lepo pomera granice estetske hirurgije, u čemu velikog udela ima i Mars u Vagi.

Impuls za akcijom, promenom i željom da se stvori život naizgled deluje mirno, ali samo do onog momenta dok se situacija mentalno ne odmeri. Da li ste danas opet odložili neku akciju? Verovatno još uvek niste dovoljno odmerili jednu i drugu stranu. Pokušavate svaku akciju da dovedete do sklada u kojem ni jedna ni druga strana ne bi trebalo da budu oštećene, pa se zbog toga osećate i frustrirano, jer izdajete neki deo sebe. Zbog toga i čitav život može proći u dilemi.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Ideje su uvek prisutne, od izlaska do zalaska Sunca, ali se pitate: „Kako ideju da pretvorim u akciju i da činim, a ne samo da razmišljam i mislim? Čovek se može razboleti od razmišljanja i ideja ne čineći ništa.“

Pročitajte i ovo: Mars opozicija Saturn, hrabro, ali ne na silu!

U Marsu je mnogo energije, a kada je u Vagi, govorimo o mentalnoj energiji i ako ne dobija željene odgovore, biće sklon da provocira druge. On traži lidersko mesto u umetnosti, muzici, modi, dizajnu, politici i poslovnim aktivnostima. Možda ste očekivali nekog alfa mužjaka, što je negde san svih muškaraca, ali sa Marsom u Vagi dobili ste prefinjenog muškarca, džentlmena, a neko će reći i „ženskaroša“.

Photo by Mike Giles on Unsplash

On neće „vitlati“ osobinama alfa mužjaka, već parfemima i elegantnom garderobom. On ne ostavlja ostavlja utisak samouverenosti, što je jedna od karakteristika alfa mužjaka, jer nije siguran u sebe i nema onaj muževan i dubok glas, koji dolazi iz stomaka. On je slatkorečiv mužjak, koji ispušta umirujuće tonove.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Mars u Vagi sebe dovodi na položaj posrednika i nekog ko će arbitrirati između dve zaraćene i suprotstavljene strane. Zbog toga, postaje borac za ljudska prava. On je talentovan da osvaja koristeći osmeh, ljubaznost i lep spoljašnji izgled. Njegova misija je da osvaja ljude i da ih dovede u svoj svet, jer su mu ljudi potrebni, druge osobe, kao i partner  što ga čini snažnijim i samopouzdanijim.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Prva lekcija koju je naučio glasi „Dobiti drugu osobu za sebe“.

Photo by Henri Meilhac on Unsplash

Putevi oko njega predstavljaju kompromisne staze koje će mu poslužiti u mnogobrojnim situacijama. Međutim, za Marsa ovaj položaj može biti frustrirajući, jer u njegovoj prirodi nije da razmišlja o svim opcijama i gledištima. Šta Mars ima da razmišlja?! Kako bi bilo dobro kada bi mogao sve da zadovolji, ali nije moguće zadovoljiti sve i kada ovo shvati postaje besan i agresivan.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Možda ovde možemo da govorimo i o nekakvom agresivnom miru ili o težnji ka miru po svaku cenu, što, naravno, stvara napetost i tenziju. Nekad i osmeh može biti ubica, a neki poklon „bomba“ koji je u stanju da razori život. Nekad je ogrlica omča oko vrata, a kravata oduzima dah. Ponekad cvet krije neprimetan otrovni trn, a od mirisa primamljujućeg cveta može da zaboli glava.

Pročitajte i ovo: Mars u Strelcu, strastveni avanturista

Mars u Vagi može biti i nasilno šarmantan, ljubazan da bi umirio bes, prijateljski da bi ostvario svoje želje, lep da bi kompenzovao frustriranost i zabavan da bi pridobio druge.

Photo by Paul Johnston on Unsplash

Može da pobesni ako odbijate saradnju. Ljut je ako zapevate, a nemate sluha. Besan je ako proceni da se niste sa ukusom obukli. Kritikovaće ako niste ljubazni prema njegovim prijateljima. Može da pobesni ako odbijete njegov poklon. Juče je sakrio ljutnju iza latica orhideje, danas se izduvao na koncertu, a sutra će nestrpljenje pokušati da prikrije osmehom.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Vaga je znak ravnoteže, a Mars vlada agresijom. Ovo je slično kao kada su dve suprotstavljene strane prisiljene zajedno da žive. Ide se ka spajanju i ujedinjenu, ali po svaku cenu. Zbog toga, Mars u Vagi predstavlja izazove u partnerskim odnosima, kao i sa drugim ljudima.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Ako želite da izbegnete sukobe sa partnerom i neprijateljstva sa drugim ljudima dok je Mars u Vagi, razmislite šta je to što ste doneli sa sobom u vaš odnos. Šta sadrži ovaj vaš kofer? Koje su pozitivne vrednosti druge strane? Šta je to kod druge strane što može da vas razbesni i isprovocira?