Mars je promenio znak, nakon većeg dela godine provedenog u Vodoliji, ušao u znak Riba kasno popodne 15. novembra, i odmah napravio kvadrat sa Jupiterom u Strelcu.

Aspekt je aktivan do 26. novembra.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Ovaj period može doneti komplikacije sa vlastima, poslovnim partnerima i uticajnim ljudima, jer je pojačana arogancija i neka vrsta preterivanja.

Nedostatak modernijeg i šireg pristupa može ometati aktivnosti. Postojaće tendencija za nerazumne i preterane aktivnosti. Najčešće dolazi do smetnji, jer se nameću sopstvene tačke gledišta i interesi sa željom da se dominira.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o znaku Strelca

Nepopustljivost dovodi lako do sukoba i mogući su sporovi. Može biti komplikacija sa zakonom, finansijama, vlastima i uticajnim ljudima. Svaka neporomišljena aktivnost narušava reputaciju i ugled.

Pročitajte i ovo: Na koji način vežbe vraćaju sreću u naš život

Period nije povoljan za započinjanje novih poslovnih saradnji, kontakte sa inostranstvom i nove početke. Izbegavajte nepoštene igre. Nedostatak modernijeg pristupa ili nemogućnost da imate širu sliku, nepovoljno utiče na aktivnosti i inicijative.

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Zbog svega ovoga, aktivnosti dobijaju nerazuman tok i postaju pogrešne. Naglašavanje sopstvene pozicije dovodi do sukoba. Fokus na individulanosti, kao i stav „sve mogu sam“, takođe, uvodi sukob u igru. Posebno nema kompromisa, ako je cilj usmeren ka opštem dobru.

Pročitajte i ovo: Tamo gde je bes uvek postoji bol

Photo by Lorenzo Castagnone on Unsplash

Ovo je period koji može doneti komplikacije u poslovanju, kao i u kontaktima sa inostranim partnerima. Izbegavajte prevare, nepoštenost i špekulacije.

Pročitajte i ovo: Gozba za noge – neodoljive cipele za jesen – zimu

Nije dobar period za početak nove poslovne saradnje, posebno sa strancima, kao i za početak novih projekata.

Međutim, ovaj aspekt je dobar za fizičke aktivnosti i sport, ali opet je važno da ne preterujete da ne bi došlo do povreda. Povećava se rizik od sukoba sa policijom i terorističkih napada.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Pojačan nagon za trošenjem, pa je aspekt rizičan i za novac.