Da li je ovo vojnik koji se guši u suzama zato što ga jaka osećanja preplavljuju ili sportista čije srce najsnažnije kuca u času dok sluša himnu svoje zemlje u kojoj je rođen?

Kažu da je ovo za Marsa najneudobniji položaj zbog njegovog pada u ovom znaku. Kako možemo ovo da protumačimo?

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

On voli akciju, ne voli da leži, sedi i čeka. Mars je vođen snagom, strašću i željom za pobedom. Međutim, Rak je veoma osetljiv i povučen, kao što je zaintersovan i za aktivnosti oko porodice, dece i kuće. Rekli bismo, vrlo čudan spoj!

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Možda vas i zbunjuje ovaj njegov položaj u znaku Raka, jer kako možemo reći za nekog ko će udomiti promrzlog psa u hladnoj zimskoj noći, ko će se odreći nekih svojih snova zbog dece i porodice ili će svoj život pretvoriti u borbu za očuvanje prirode, da je u tamo nekom nepovoljnom položaju?

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Ako je i bio u prilici da negde daleko vodi svoje bitke, on će kad-tad poželeti, a posebno u trenucima nesigurnosti, da svoju snagu usmeri i pruži porodici, deci ili da se vrati svom izvoru. Najveća snaga je u izvoru, početku, materici, kolevci, kao i duši koja je postojala i pre fizičkog tela. Onog trenutka kada oseti umor dok bije svoje bitke, treba da se vrati izvoru.

Kada se odvaži da osvaja svet, onda se pita zašto uvek mora da brine o svojim najmilijima?

Ovo mu oduzima snagu, kako bi mogao da slavi svoje pobede osvajajući ovaj svet. Pita se, zašto mu se duša javlja svakog časa kada je na korak od toga da se potpuno osamostali i da pokaže da je samostalnost potvrda snage.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

On, kome je data snaga da gradi, ruši, osvaja, pobeđuje i prkosi mora sada svaki put da zadrhti kad ugleda gladno dete na ulici. On, kome je data snaga da se nikad ne osvrće, mora sada da se osvrne na prošlost za koju je emotivno vezan. Taman u trenutku kada je trebalo da stigne na cilj i zgrabi svoj plen, ugledao je male pačiće koji su bespomoćno pokušavali da se izbave iz kanala u koji su upali i morao je stati.

Foto Karl Fredrickon

Njegova briga i zebnja u ovom vodenom znaku lako mu oduzima energiju, a nekad dovodi i do bolesti. Zbog toga, ako njegova snaga nije usklađena sa željama duše, onda će ispoljavati unutrašnji nemir i nervozu, a može biti sklon i emotivnim izlivima agresije i besa. Možda se pitate zašto? Pa, šta ima Mars sa pitanjima duše?!

I zato, treba prihvatiti svoj unutrašnji svet sa svim osećanjima, jer sada možemo reći da hrabrost znači pokazati svoja osećanja. Snaga se nalazi u sposobnosti da pokažemo saosećajnost prema čoveku, slabima, nezaštićenima, ali i prema Majci Zemlji, prirodi, biljkama i životinjama.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Hrabrost je pustiti mašti da dotakne i povede dušu.

Svaka Marsova akcija u znaku Raka treba da bude široke ruke, jer je Jupiter egzaltiran u ovom znaku. Zato je Mars ovde zbunjen i zato se pita: „Zar nisam došao na ovaj svet da postavljam sebe na prvo mesto i glasno uzvikujem Ja, Ja, Ja…Ja?!“

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Ako svoju hrabrost ne usmeri prema svemu ovome i ako ne pronađe snagu u sposobnosti i želji da saoseća i bude brižan, onda će svoju ljutnju, bes i agresivnost iskaliti na onima u kojima bude video upravo svoju slabost.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Kada nauči da ne pridaje značaj onom prisutnom glasu kojeg često može čuti i koji ga stalno upozorava i zamera da pokazivanje osećanja znači slabost i kukavičluk, onda će biti sposoban da skine i neku zvezdu sa neba. Oružje Marsa u Raku je previše meko da ga se ne bi ticale potrebe drugih i zbog toga ono „Ja, Ja i Ja!“ ostaje samo eho zaglavljen u nekom tunelu vremena.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Često ćete videti Marsa u Raku kao spasioca na bazenima i plažama, čuvara nacionalnih parkova i prirode, brižnog radnika u zoo-vrtovima, pripadnika humanitarnih misija u ratom zahvaćenim krajevima, bolnicama, sirotištima i prihvatnim centrima, staračkim domovima, baštama u kojima rade sa mnogo pažnje i brižnosti, graditelja kuća i naselja za porodice koje su ostale bez krova nad glavama i sl.

Pročitajte i ovo: Senka u seksualnosti

Njegova mašta, ali i inicijativa može ići dotle kako bi mogao da nahrani svaki prazan stomak na ovom svetu.

Pročitajte i ovo: Kako se rešiti tenzije u vratu i ramenima?

Ali, stalno se pita: „Zašto sada moram da budem romantični sanjar dok moja braća po krvi vode najžešće i najopasnije bitke?“

Pročitajte i ovo: Ljubav je samo reč

I dok pokušava da pronađe odgovor na ovo pitanje, povlači se u svoju ljušturu i tišinu da bi se bar malo zaštitio i od sopstvenih emocija.