Ako se pitate: „Pa, šta će nam Mars u Ovnu?“, znajte da je on baš tu da bi ojačao sve borilačke elemente u prirodi.

Mars u Ovnu otvara zodijak i ovde pronalazimo one praiskonske impulse života i silovitu silu koja želi da izađe na svetlo. Ne brine o prošlosti, ponekad čak ni za sadašnjost i usmeren je ka budućnosti.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

On nudi energiju, aktivnost, odlučnost, borbenost, preduzetnički duh, samopouzdanje, želju da vodi, ali i ljutnju, bes, agresiju i grubost.

Mnogo puta deluje impulsivno, nepromišljeno i naglo.

Šta je to tajna? Mars u Ovnu ne razume da postoji bilo šta na ovom svetu što se sakriva, taji, trpi i ćuti.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Šta su to ograničenja? Za ovog viteza ne postoje nikakva ograničenja, jer svaka postavljena granica ili nametnuto pravilo za njega predstavlja prepreku u ličnom samorazvoju. Sloboda i individulanost su uslov za snagu i hrabrost!

Photo by Phil Coffman on Unsplash

On nikada neće pristati na ropstvo, jer ima jaku želju za nezavisnošću, odbacivanjem svih okova, a ako postoji bilo šta od ovoga, biće buntovan, silovit, hrabar, ali i agresivan.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Često ćete ga čuti: „Meni niko ne treba!“, jer je nadaren da se samostalno probija kroz život. Najvažniji događaji u njegovom životu moraju biti rezultati samo njegovih sopstvenih akcija. Zbog toga, ni slučajno nemojte da mu pružate ruku da biste mu pomogli.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Mars u Ovnu uvek i uvek ide napred i deluje, bilo za dobro ili loše, i nikada neće pristati da pluta kroz život. Nikada mu nisu potrebni drugi da bi ga gurali. On gura sam!

Međutim, njegova snaga se vrlo brzo troši, jer je konstantno i stalno u akciji.

Vitalnost je povećana, ali su veći izgledi ka povredama, nesrećama, groznici, riziku od opekotina i hirurškim operacijama.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Ako se energija kanališe na pravilan način, može da postigne velike rezultate, ali ako to učini loše, može postati velika opasnost za sebe i druge. Obično je nestrpljiv, želi sve odmah i lako gubi živce. Žestoko će se boriti da nametne svoju volju okolini koja ga okružuje.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa JMČ

Samoljublje je veoma razvijeno: prvo i najvažnije je „Ja“.

Photo by Amanda Sandlin on Unsplash

Za Marsa u Ovnu život predstavlja jedno veliko bojno polje. Ima mnogo ideja i potrebnu incijativu, ali mu često nedostaje upornost da završi posao. Želi da uradi sve na svoj način, a pošto je najčešće u žurbi, propušta važne detalje, tako da s vremena na vreme, mora da proguta i neuspeh.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

On retko misli pre nego što deluje i mnoga pitanja postavlja tek kasnije. Trebalo bi da deluje sa više razboritosti i da bolje planira svoje akcije. Takođe bi trebalo malo više da kontroliše svoj temperament i razmišlja o osećanjima drugih, jer je sklon da povređuje druge.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Voli konkurenciju i proverava svoju snagu kroz takmičenja ili borbu za ciljeve koje je postavio.

Photo by Slava Keyzman on Unsplash

Naravno, mnogo toga zavisi i od ostatka natalne karte, jer će se, ipak, Mars u Ovnu, u šestoj kući, dok Venera stoji u prvoj kući, drugačije manifestovati, nego Mars u Ovnu u prvoj kući, pa još sa Saturnom ili Plutonom u desetoj kući. Takođe, važni su i aspekti Marsa u Ovnu prema drugim planetama.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Za kraj, da se podsetimo ko sve ima Marsa u Ovnu: Anđelina Džoli, Stiv Džobs, Nikolas Sarkozi, Kristiano Ronaldo, Klint Istvud, Stiven Hoking, Vladimir Lenjin, Igi Pop, Rasel Krou, Daniel Krejg i mnogi drugi.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.