Koje oružje da upotrebim da bih dobio ono što želim? Naravno, to su reči!

Dakle, govorimo o Marsu u Blizancima. Mars mora da dobije ono što želi, bilo da govorimo o nekoj osobi, poslu ili automobilu tako što će da upotrebi reči (Blizanci). U slučaju da njegove reči ne mogu da pronađu put, onda one bivaju oštre i ubojite poput noževa i munja. Svaka hrabra, odlučna i direktna misao ima izvor u Marsu u Blizancima, kao i svaka oštra i ljutita rečenica.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako neko pokušava da vas po svaku cenu pretekne na putu ili u slučaju da imate iza sebe automobil u kojem je vozač „seo“ na sirenu da biste požurili, najbolje je da se sklonite, jer Mars u Blizancima mora brzo da se kreće. Nemojte ga usporavati!

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Da li imate nešto novo da podelite sa njim?

Ako imate, uspećete bar za trenutak da ga zaustavite, ali sve do momenta dok ne iscrpite iz svog arsenala sve novine koje imate. Sve je dobro dok imate nešto interesantno i novo, a nakon toga postaje dosadno. Ako niste kvalitetan govornik, on će se zajuriti i trčećim koracima odjuriti u neke nove pohode na novine, informacije, zanimljivosti, anegdote i uvek nova znanja.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Postaje nemiran i nervozan ako sedi na jednom mestu duže od sat vremena, ali i besan ako pokušate da mu ograničite delovanje u prostoru.

Mars u Blizancima najlakše oslobađa višak energije kada se zavrti na ringišpilu, zaljulja na ljuljašci leteći kroz vazduh, leti motornim zmajem poput ptice. Kontakti sa ljudima za njega su strast i izazov i kada ne bi bio okružen ljudima nestala bi sva njegova energija i snaga, a samim tim i život.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Poseduje veliku moć ubeđivanja, pa i da mleko nije belo već crno, a u takvim trenucima je vrlo jak na rečima. Vrteće vas u krug, prevrtati sa leve na desnu stranu i zbunjivati sve dok ne budete shvatili da je opet pobedio.

Ukoliko je sputavan u brzom izražavanju svojih ideja i stavova, postaje frustriran i nervozan. Rođen je da bi najbrže prenosio informacije sa jednog kraja sveta na drugi kraj sveta. Sposoban je da se bori na nekoliko frontova. Hrabar je u situacijama u kojima postoji izazov za njegov um. Talentovan je za sportove i poslove koji zahtevaju vešte ruke i brzo razmišljanje. Obavljati dva posla odjednom za njega predstavlja šansu da bude i na jednom i na drugom mestu.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

U njegovom društvu potrebno je ponekad da budete spremni i na buku, jer dok bude pričao svoje doživljaje, imaćete osećaj kao da se nalazite u najbučnijoj ulici na svetu.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Imate preglasnog komšiju, pa ne možete noću da zaspete? Lupa često vratima? Sluša preglasno televizor? Možda ima Marsa u Blizancima.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Potrebno je da prihvatite nemirnu energiju Marsa u Blizancima, jer dok budete u kuhnji kuvali ručak, nećete ni primetiti da je nekoliko puta za to vreme negde izlazio. Poslaćete ga po doručak, ali on će se vratiti sa kartama za koncert. Otići će na dva dana da poseti roditelje u svoj rodni grad, a onda će vam se peti dan javiti iz Italije.

Ne možete da ga se setite iz detinjstva? To je ono bistro i radoznalo dete širom otvorenih očiju, da ne bi nešto propustilo. Možda ćete ga se setiti po čvrgama koje je lupalo drugoj deci u ulici, a možda ste bili i meta njegove praćke.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Snaga i hrabrost u savezu su sa razumom, opažanjem i mišljenjem i neprestano je spreman na akciju i učenje.

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

On je spreman dok se svi drugi još spremaju i čeka kao zapeta puška dok uzbuđenje raste. Kreće prvi i odmah, verujući u svoju hrabrost i razum kojim pronalazi rešenje usred bitke. Zbog toga, nikako ne treba sedeti, biti miran i oklevati očekujući rešenje, jer ono dolazi samo uz hrabrost i u trenucima kada borba sa problemima izgleda najžešća.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

On je rođen da najkvalitetnije misli, ali samo kad se bori, juriša, napada, debatuje i rizikuje. Usred svoje bitke ili akcije uspeće da se seti i nekog pasusa iz knjige koju je pročitao, „slike“ koju je prošle godine video na ulici ili reči učitelja što će ga još više ohrabriti.

Uspeće da pobegne iz najkomplikovanije situacije kada je to potrebno, da se prošvercuje bez novčića u džepu, šarmira prodavačicu u pekari i dobije kiflu ili opstane u najzamršenijim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Dešava se da besciljno luta danima i mesecima od mesta do mesta, od ideje do ideje i od čoveka do čoveka, dok ne pronađe snagu i izazov kako bi onda mogao da fokusira svoju energiju.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Da li Martin Luter King, koji je imao Marsa u Blizancima, može da nas inspiriše i hrabri i u rešavanju problema današnjice? Ko bi bolje odigrao ulogu u filmu „Dve nedelje za zaljubljivanje“, jer nema se vremena, nego Hju Grant sa svojim Marsom u Blizancima?

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Ko je tako lako pronašao put do blizanačke energije sadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, nego Mars u Blizancima Melani Tramp? Sumnjate u prste na gitari Kita Ričardsa, poznatog gitariste Roling Stonsa, sa Marsom u Blizancima ili jednog Džimi Pejdža? Ili, u preciznu i jaku ruku golfera Tajgera Vudsa?

Rene Dekart je sa svojim Marsom u Blizancima rekao: „Intelekt, to je strast!“ dok je Frenklin Ruzvelt često govorio: „Ljudi nisu zatočenici sudbine, nego zatočenici vlastitog uma.“

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Kineska godine žute zemljane Svinje

Bilo bi šteta ne zavšiti ovaj tekst sa još jednim Marsom u Blizancima, a to je Virdžinija Vulf: “Primiti vlasti, bez obzira kako ogrnute i obučene, u naše biblioteke, i dozvoliti im da nam govore kako da čitamo, šta da čitamo, i kako da vrednujemo ono što smo pročitali, znači uništiti duh slobode koji je sam dah tih svetilišta.”