Ako je ikada bila invazija na planetu Zemlju, sa ciljem njenog osvajanja, onda taj trenutak treba pripisati Marsu u Biku.

On je na njoj prepoznao plodnu zemlju, hranu, šume, livade, cveće, čvrstu građu i materiju. Prepoznao je život na planeti Zemlji! Mars u Biku povezuje se sa energijom Majke Prirode koja ga okrepljuje, leči, motiviše i hrani. Dobro je što češće provoditi vreme u prirodi, jer dok hoda po travi, oseća istu onu radost i vedrinu, kao da hoda po najskupljem ćilimu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ne kreće u osvajanje da bi porobio, uništio i razorio. Osvaja svaki pedalj da bi uživao i živeo. Nož nije zaboden u srce čoveka, već u srce lubenice. „Oružje“ ne oštri za rat, već da bi obrađivao zemlju i gradio kuće i zgrade. Ovo je „rat“ za pogaču, parče hleba, među ili njivu, pa ako se pitate: „Ko je zapalio žito?“, obratite pažnju na Marsa u Biku.

Mars u Biku predstavlja žive spermatozoide, koji jure i žure, kao i onog jednog, jedinog spermatozoida, koji će da oplodi jajnu ćeliju. Zbog toga, Mars u Biku ne juriša kroz rovove i klance, već juriša i prodire kroz matericu.

Biće mu neizmerno drago ako mu donesete tepsiju kolača ili flašu vina.

Najvažniji razlog koji huška i pokreće Marsa u Biku je njegova urođena potreba za sigurnošću. On grabi, juriša i osvaja polako, zato je potrebno samo da ga ostavite na miru i da ne vršite suviše veliki pritisak. Dok se bude ljutio, to je isto kao da sedite na bombi koja svaki čas može da eksplodira.

Mars u Biku se ne bori za vlast, već za parfem koji voli. On se ne bori za status i položaj, već za miris proleća ili dodir voljene osobe. Njegov izvor uživanja nije pucanj koji će označiti početak borbe ili trke, već muzika koja usklađuje njegovu fizičku energiju i umiruje ga u trenucima ljutnje i besa. Njegova energija je usklađena sa cvrkutom ptica, zvucima prirode, potokom i morskim talasima koji udaraju u obalu.

Izboriće se za „pogled“ da bi još jednom obezbedio uživanje, ali sada svom čulu vida, kako bi uživao u sjajnoj mesečini, slapovima vodopada i zalasku Sunca.

Ima li neka svirka večeras ili koncert? Možda ste iznenađeni, jer ste ga sreli u žurbi. To je zbog toga što kasni na izložbu umetničkog stvaralaštva, koju želi da vidi.

Ponekad su njegova „mala“ umetnička dela napravljena dok piskara po salveti, sedeći sa društvom u restoranu. Njegov rad u vrtu ili bašti takođe može da bude pravo remek-delo, a dok zvižduće melodiju neke pesme, imaćete utisak kao da slušate neki muzički instrument.

Mars u Biku uvek se oseća kao pobednik onda kada sebe nagrađuje čulnim i fizičkim zadovoljstvima, dobrom hranom, lepim poklonom, ali i svesnošću o laganoj i umirujućoj kiši koja ispunjava njegovo čulno iskustvo.

Kao i svaki drugi Mars, u stanju je da napravi neku štetu, pa će vam oteti sendvič, pojesti pitu koju ste čuvali za večeru, potrošiti parfem ili novac, jer mora kod kozmetičara, a onda na tamburaše do zore. Međutim, onog trenutka kada ga bolje upoznate uverićete se da je on tvrđava skrivene snage.

Možda ćete primetiti da je danas suviše nervozan, crven u licu i nezadovoljan, pa dok razmišljate kakav ga veliki problem muči, nećete, u stvari, ni znati da je obukao košulju koja ga steže, džemper koji grebe ili cipele, u kojima trnu noge. Za njega je najvažnije da je garderoba na njemu prijatna i udobna! Zato jedva čeka da skine radnu ili vojničku uniformu, odloži alat i uroni u mirišljavu kupku, omiljenu fotelju ili ispod mekanog i nežnog ćebeta.

Potrčaće za loptom, ali u prirodi, otići će na kampovanje, pecanje i roštiljati od jutra do večeri. Nakon napornog rada, nemojte ga poslužiti burekom iz pekare, već pitom od maka iz vaše rerne i nekim dobrim tradicionalnim jelom. Život sa njim može biti ispunjen ljubavlju, osim u onim retkim situacijama kada ćete biti prinuđeni da pobegnete kako biste izbegli njegovu ljutnju i eksploziju besa.

U trenucima umora, obezbedite mu mir, odmor i topli krevet i nemojte da vam pada na pamet da pravite bilo kakvu gužvu oko njega.

Neće čak trpeti ni komšinicu Sanju na kafi. Kupite mu malu, udobnu stoličicu koju ćete stalno držati u automobilu, jer nikada se ne zna na kojem mestu i kada će poželeti da stane i uživa u pogledu i prizoru ispred njega.

Huk najlepših vodopada nikada neće zaboraviti, ali ako niste u stanju da ga povedete na Anđeoski vodopad, u Venecueli, zadovoljiće se i rečicom u bližem okruženju.

A, kada vas bude posmatrao iz neke druge dimenzije, ne stavljajte veštačko cveće na njegov grob.

***

Pozivamo sve čitaoce portala Sito&Rešeto iz Zagreba da dođu na promociju knjige Jezik nebeskih simbola, astrološkinje Jelene Studen Vojvodić, koja će se održati u petak, 7. aprila, sa početkom u 18 sati, u knjižnici Bogdan Ogrizović, u Preradovićevoj ulici, na Cvijetnom trgu, u Zagrebu.

Tokom boravka u Zagrebu, 8. i 9. aprila (subota i nedelja), Jelena će održati dvodnevni seminar iz karmičke astrologije i Memento regresije, kao trener spiritualne astrologije. Sve informacije o seminaru i načinu prijavljivanja možete da pronađete na navedenom linku.