Mars simbolizuje pokretačku energiju, nešto što je na samom početku i kreće da se razvija, start na putu do cilja. Uran ima sličnu simboliku jer predstavlja nešto sasvim novo, ideju, pronalazak, nešto što dolazi iznenada.

Uran pripada elementu vazduha i predstavlja samu iskru neke ideje, koju tek treba osmisliti u celosti. Mars pripada elementu vatre i predstavlja  početak sprovođenja ideje u delo. Kada se ove dve planete nađu u interakciji, u zavisnosti od njihovog odnosa predstavljaju faze u razvoju jedne ideje, zamisli ili projekta.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Aspekt trigona omogućuje da se energija neometano i skladno kreće, što nam u ovom slučaju – trigona Marsa sa Uranom pruža mogućnosti da nam sve lako ide od ruke, čime god da se bavimo.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Omogućuje nam da brže i efikasnije, uz manje napora nego obično, dolazimo do konstruktivnih rešenja u obavljanju naših radnih zadataka, svakodnevnih aktivnosti, kao i u onome čime se bavimo u slobodno vreme. Pojačava našu motivaciju i podstiče nas. Pojačana je naša mentalna i fizička spremnost i snaga.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Od nas se očekuje samo usmerenost ka cilju, jer ovaj trigon deluje kao prečica do cilja. U mogućnosti smo da koristimo svoje ideje i da već u praksi isprobavamo njihovu efikasnost. Već imamo ostvaren bolji kvalitet svoje veštine u kreiranju onoga što hoćemo da postignemo. Potrebno je da taj svoj poboljšani kvalitet isprobamo u praksi i počnemo da ga primenjujemo u svakodnevnim aktivnostima.

S obzirom da trigon Marsa sa Uranom pojačava vaše psihofizičke sposobnosti, vaše profesionalne sposobnosti veštine i vašu potrebu da budete aktivni produktivni, iskoritićete ga na najbolji način ako budete pre svega fizički aktivni. Što ste više u pokretu, to će i vaš um bolje funkcionisati.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

To je zbog toga što se u ovom slučaju harmonizuju vaš mentalni i fizički sklop i deluju sinhrono. Iz tog razloga nije poželjno da tokom trajanja ovog aspekta budete fizički neaktivni, da veći deo dana provedete između četiri zida sedeći i baveći se nekom vrstom intelektualnog rada, jer ćete tako naglasiti mentalni deo, a ispustiti iz vida fizički, pa nećete moći adekvatno da iskoristite pogodnosti koje vam ovaj aspekt pruža.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

U tom slučaju vam se može dogoditi da osećate potrebu da budete produktivni, ali da vaš um funkcioniše usporeno i da vam nedostaje kreativnih ideja. Čak i ako se uz put budete bavili nekom vrstom kućnih aktivnosti, kao što je pospremanje, ni to vam neće doneti mogućnost za korišćenje pune energije ovog aspekta.

Uranu je potreban prostor, pa vam upravo izlazak napolje, duža šetnja ili vožnja podstiču funkcije vašeg uma. Što ste u boljoj fizičkoj kondiciji, to ćete moći bolje da iskoristite uticaj ovog aspekta. Najveća vrednost trigona Marsa sa Uranom je što pruža mogućnosti za prevazilaženje granica onoga što nam se ranije činilo nedostižnim.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Naravno, da bismo zaista uspeli da prevaziđemo neka od sopstvenih ograničenja, potrebno je da za to budemo pripremljeni. Ako ste u prethodnom periodu razvijali svoje sposobnosti i veštine, održavali svoju fizičku i mentalnu kondiciju u optimalnoj formi, onda ćete ovaj aspekt moći da iskoritite u potpunosti i da u nekoj aktivnosti postignete više nego što se do sada mogli.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Ovaj aspekt je veoma pogodan za vrhunske sportiste, jer im pruža mogućnosti da obore svoj lični rekord u sportskoj disciplini kojom se bave ili da postave novi rekord u toj disciplini. Naročito je ovaj aspekt pogodan za ekstremne sportove koji na probu stavljaju bukvalno sve – i fizičke, i mentalne, i emotivne granice u čoveku.

Gura nas do krajnjih mogućnosti, jer nam daje ogromnu energiju za ostvarenje nečeg sasvim novog. To možemo zamisliti kao da smo nekada dobili ideju šta bi trebalo da učinimo da bismo otišli preko granica naših trenutnih mogućnosti i sposobnosti. Zatim smo se za to vredno pripremali.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Na primer, dobili smo ideju o konstruisanju nekog novog tehnološkog pronalaska, pa smo prikupljali sredstva potrebna za to, razrađivali ideju, pravili planove, započeli da taj pronalazak sklapamo i na kraju ga sklopili u celosti. Sve što nam ostaje je da ga isprobamo i uverimo se u njegovu funkcionalnost. Upravo to je ono što nam trigon Marsa sa Uranom omogućuje.

Pročitajte i ovo: Kako planete mogu da nam pomognu kada smo suočeni sa bolom i gubicima

Ono što nam je potrebno je već tu – pronalazak je sklopljen u celosti, sopstvenu veštinu ili sposobnost smo već uobličili i poboljšali. Sada je potrebno da to što imamo koristimo u praksi i doživimo sreću, radost, uživanje što smo uspeli da postignemo nešto novo, da prevaziđemo neke svoje granice, pa možda čak i da postavimo nove kriterijume u nečemu.

Zato se pokrenite i ne zaboravite da je potrebno da svoje telo pre svega napregnete i budete fizički aktivni i u pokretu za vreme trajanja ovog trigona. To će vaš um razbistriti do krajnjih granica i bićete funkcionalniji mnogo više nego što ste to očekivali.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Ono što u praksi potvrđuje vrednost ovog aspekta je činjenica da je 14.10.2012. samo nepun dan pre nego što su Mars i Uran napravili egzaktan trigon, dok je trigon bio vrlo snažno aplikacion u orbisu od svega 30 lučnih minuta, ekstemni sportista i padobranac Felix Baumgartner postavio nekoliko svetskih rekorda.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, strpljivi jahač na duge staze

On je oborio rekord u najvišem letu balonom kojim je upravljao čovek, skočio je sa visine od 39 km i time postigao novi rekord u najvišem skoku padobranom, a postao je i prvi čovek koji je u slobodnom padu probio zvučni zid, čime je oborio rekord u brzini u slobodnom padu. To sve je postigao upravo u vreme dejstva trigona Marsa sa Uranom.

Aktuelni trigon Marsa sa Uranom se odvija preko znakova Jarca kroz koji prolazi Mars i Bika kroz koji prolazi Uran. Mars je u znaku Jarca snažan zato što je u svojoj egzaltaciji, dok se Uran nalazi u znaku svog pada, gde je slab u ispoljavanju svoje simbolike. Saturn koji je Marsov dispozitor se nalazi u znaku svog vladarstva, Jarcu, odakle podržava Mars, čini ga stabilnim i efikasnim.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Venera je dispozitor Uranu i nalazi se u znaku Ovna, u svom izgonu, gde nije u stanju da pruža adekvatnu podršku Uranu, čime ga još više slabi. Kako je Bik, gde se nalazi Uran znak Marsovog pada, Uran neće moći adekvatno da prihvati podršku Marsa, a to će znatno da oslabi dejstvo ovog trigona.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu sekstil Neptun u Ribama – Snovi i nada nja se ostvaruju

Osećaćete pojačanu motivaciju da jednu ideju koju ste već ranije počeli da razrađujete iskoristite kao novi praktični metod koji će vam u životnim oblastima gde biste je primenili trebalo da donese efikasnija ostvarenja.

U ovom slučaju korišćenje aktuelne ideje će vam doneti samo kratkotrajna ostvarenja ali metod koji želite da primenite kao nešto što bi rezultate dovelo na trajno viši nivo neće uspeti na duže staze.

Pročitajte i ovo: Retrogradni Merkur kroz sve kuće horoskopa – februar, mart 2020. godine

Bez obzira na to, bićete zadovoljni i kratkotrajnim ostvarenjem jer ćete spoznati šta je potrebno da poboljšate ubuduće i doći ćete do boljih ideja i metoda, poučeni iskustvom koje će vam aktuelni trigon Marsa sa Uranom doneti.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter