Mlad Mesec u Blizancima je bio juče, 25. maja. Poznato je da su ovakvi periodi dobri da bi se započelo nešto novo, i to u simbolici Blizanaca.

Za ovakve periode kažu da su dobri za nove početke, međutim, ipak treba biti oprezan zbog opozicije Marsa u Blizancima i Saturna u Strelcu, koju će Mesec u Blizancima aktivirati.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Verovatno među vama ima onih koji već neko vreme razmišljaju da napišu knjigu ili da počnu da pišu svoj blog i ovo je dobro vreme da sednete i počnete da pišete. Možda će neki razgovori koje ćete u ovom periodu voditi biti početak nekog poslovnog partnerstva, ali i prijateljstva.

Um je vrlo aktivan i najčešće se događa da vam izleti neka misao i ideja, pa da vas povede u nešto sasvim novo. Nova poznanstva u spoljašnjem svetu, kao što i u virtualnom svetu možete pronaći mentalne podsticaje i probuditi radoznalost.

Iz radoznalosti ćete onda reći: „Pa, dobro, idem da vidim, probam…“, jer radoznalost u naše živote često uvodi neka nova interesovanja.

Fizička pokretljivost je naglašenija i imamo potrebu da budemo prisutniji u spoljašnjem svetu koji sada može biti riznica nekih novih mogućnosti. Još ako promenite navike kretanja u spoljašnjem svetu, imaćete i više mogućnosti da doživite nešto novo. Promenite vaš radijus kretanja, jer ako ste se uglavnom kretali u jednom delu grada, a vi krenite u drugi deo grad. Ako se krećete često istim ulicama, ovaj put birajte neke druge ulice da biste došli do mesta na koje ste se uputili.

Evan Phillip

Možda imate šansu da odete na neki put, ali se i pojavljuju mnoga pitanja, pa ste neodlučni. Što da ne? Krenite, jer svako putovanje može biti i uvertira da iskostite nešto novo. Možda ćete na tom putovanju sa nečim ili nekim biti inspirisani da bi uvideli mogućnost za promenu u svom životu o kojoj već razmišljate neko vreme.

Čitajte, bez obzira šta, bilo knjige, članke na internetu, statuse i komentare na društvenim mrežama, oglasne table ili plakate po ulicama.

Nešto od ovoga može za vas biti uvertira u neki novi početak. Možda će i razgovor između vaše dve komšinice, pored kojih prolazite, biti neka „eureka“.

Međutim, nije to sve baš tako lako, jer šta može poremetiti vaše pokušaje i planove, bez obzira na to što je Mlad Mesec u Blizancima. To je opozicija Marsa u Blizancima i Saturna u Strelcu kojoj se Mesec u Blizancima približava.

Andrea Junqueira

Obratite pažnju na neke navike u ponašanju koje, ipak, neće biti dobre za ovaj period. Kada se Mesec u Blizancima bude približio Marsu eto prepreka i smetnji, jer je Saturn preko puta, zbog vaše nestrpljivosti i preterane užurbanosti. Daj odmah! Hoću sad! Ne mogu da čekam ni sekundu!

Obratite pažnju na sebe i stanite, jer možda idete previše silovito i grubo. Zbog ovoga postoji mogućnost za svađe, mentalnu razdražljivost i agresiju, ali i fizičke povrede i nesreće.

Pokušajte da izađete iz ovakvog ponašanja, pa da umesto toga agresiju i nestrpljivost pretvorite u hrabrost da unesete promenu u vaš život koja je potrebna. Što više budete delovali na grub i silovit način, kako biste nešto promenili, bićete bliže porazu, a kada doživite poraz, bićete zbog toga još agresivniji.

Evan Phillip

Budite hrabri za promene, ali samo za one promene koje vam mogu doneti dugoročnije rezultate.

Ne treba da budete, u fazonu: „Promeniću, pa šta bude!“ To nikako, jer je preko puta Saturn koji traži potpuno ozbiljan i odgovoran pristup. Zbog toga treba da budete u ideji: „Promeniću, ali samo ako je promena i čvrst temelj za dalje.“

Nemojte da se oslanjate samo na razum, smatrajući da će biti dovoljno sabrati dva i dva da biste došli do rešenja. Ne oslanjajte sa samo na ideju, kao i strast koja će biti naglašena, jer će vas opet Saturn upozoriti suprotstavljajući se preko puta.

Možete se osloniti na razum i sabirati koliko hoćete i šta hoćete, ali ako u svemu tome nemate i iskustvo koje ste gradili vremenom, bićete opet bliži porazu. Možete tražiti inspiraciju u idejama, pa i dozvoliti sebi da vas strast ponese, ali samo ako ste dovoljno zreli da ponesete sve to, jer u suprotnm Saturn će vas kazniti.

Dineslav Roydev

Jer strast (Mesec – Mars) će vas povući da istražite nešto potpuno novo i da pronađete nešto što će vas držati u dovoljnom uzbuđenju da biste napravili neki novi karak, ali onda čujete Saturna preko puta, koji vas strogim glasom upozorava: „Neće moći, jer ja ne vidim u tome ništa što može da traje u vremenu! Neću ti dozvoliti da se igraš i zaustaviću te u igri. Strast je prolazna, a istrajava samo jaka volja i upornost. Opet si u naletu, a ja tražim da budeš čvrsto na zemlji. Zato ću te ispuniti sumnjom i brigom u svakom novom početku. Zbog toga ću ti okovati misli, a u svakom pokretu ćeš osetiti bol. Pa, ako i hoćeš promenu, pustiću te, ali sa teretom na leđima.“

Izbegavajte ona mesta gde je veća frenkvencija ljudi.