Mars kvadrat Jupiter u natalnom horoskopu je generalno pozitivan uticaj (iako kvadrat) jer stvara dovoljno energije i entuzijazma, snage, hrabrosti i seksualne privlačnosti.

Visokoj energiji i ovom aspektu definitivno treba kreativan ili fizički izlaz, u suprotnom, nemir će prerasti u agresivne ili brzoplete akcije, i to je ono što je loše u ovom aspektu – preterivanje u svemu navedenom.

Način na koji izražavate svoju obilnu energiju i entuzijazam mora da bude izveden na siguran način.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, beskrupulozni borac koji bije samo sopstvenu bitku

Sa ovim aspektom postoji tendencija da se deluje na mah i preuzme potencijalno opasan rizik. Treba naći ravnotežu između opreza i hrabrosti.

Ako budete previše konzervativni, potrošili biste ogromne talente koji dolaze sa Marsovim kvadratom Jupitera, impulsivnu želju i inicijativu potrebnu u svetu za stvaranje stvari i preduzimanje smelih akcija kojih se drugi možda previše plaše.

Pročitajte i ovo: MARS U OVNU, borben, impulsivan i nepromišljen

Iako su svetu potrebni ljudi poput vas da se zauzmu za njih i preuzmu rizike, morate se zaštititi od štete ublažavanjem impulsivnih poriva. Preuzimanje previše rizika može dovesti do nesreća, a previše jurišanja napred može dovesti do sramoćenja u socijalnim okvirima.

Mars kvadrat Jupiter u tranzitu

Kvadrat Jupitera i Marsa u tranzitu daje vam energiju i inicijativu za pokretanje novih projekata i preuzimanje rizika potrebnih za postizanje velikog uspeha.

Pročitajte i ovo: Tajna retrogradnog Marsa (od 09. septembra do 13. novembra 2020. godine)

Ovo je vrlo atraktivna energija, mada malo gruba ili netaktična. Najbolji način da se iskoristi ova impulsivna energija je primena promišljenosti i strategije.

Izbegavajte da se ponašate prenagljeno, ne uzimajući u obzir posledice svojih smelih postupaka.

Kvadrat Jupitera i Marsa u tranzitu daje hrabrost da se usprotivite protivnicima ako vam prete, ali odbrambeni pristup će dati najbolje rezultate.

Pročitajte i ovo: Kako osvaja Mars

Nije vreme za napad, posebno bez provokacije, jer rezultat može da bude gubitak ugleda, nesreće ili povrede.

Pažljivo birajte borbe. Iako ćete se osećati entuzijastično i napumpano, moraćete da umirite svoju energiju, jer ovaj tranzit ima tendenciju da sagori, što dovodi do fizičke ili emocionalne iscrpljenosti.