Oni su preživeli pad aviona koji se srušio u Andima i opstali su uprkos velikoj hladnoći i lavinama.

Četvrtina putnika ostala je na mestu mrtva, dok su drugi podlegli povredama u narednim satima. Preživelo je šesnaest putnika. Od potrage za njima se posle nekog vremena odustalo. Dva meseca bili su zaglavljeni na 3.600 metara nadmorske visine, u surovom planinskom terenu i preživeli su, bez ikakvog dodatnog izvora toplote.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Suočeni sa umiranjem od gladi, hranili su se svojim preminulim putnicima i prijateljima. Temperature su bile izuzetno niske i smrzavali su se. Nisu lako doneli odluku da jedu meso poginulih, ali nisu mogli drugačije. Nakon 72 dana od pada aviona, dvojica putnika naišla su na jednog prevoznika hrane za životinje i bili su spašeni.

Jedan od ove dvojice putnika ima Marsa u konjunkciji sa Saturnom: „Morao sam da zgrabim komad mesa svog prijatelja i pojedem ga da bih preživeo. Kroz oči našeg civilizovanog društva, to je bila jeziva i odvratna odluka.“

Ova priča je tipična za konjunkciju Marsa i Saturna u znaku Jarca.

Pročitajte i ovo: Mars u Jarcu, jahač na duge staze

Prvo se zapitajte na kojem nivou ove dve planete mogu da se ispolje u vašem životu!

Photo by Andrew Haimerl on Unsplash

Na višem nivou, dobijate energiju u najneophodnijim i najsurovijim okolnostima, ali samo uz spremnost da se suočite sa najtežim naporima.

Pročitajte i ovo: Najgore osobine svih znakova zodijaka

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Ako biste pokušali nešto da uradite, a da se niste dobro i studiozno pripremili, najverovatnije bi vaši pokušaji bili beskorisni. Još ako delujete na nižem nivou, uz tvrdoglavo pritiskanje i nedostatak razumnosti („potpuno hladna glava“), onda eneregija i snaga, koje su potrebne, najčešće bivaju zaglavljene.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Photo by Oliver Sjöström on Unsplash

Zbog toga, potrebno je podići ovaj aspekt na viši nivo, a to znači prihvatiti najteža iskušenja. Nikako se ne bi trebalo boriti (odbijati) protiv težih izazova ili tražiti neke lakše puteve. Ovde se zahteva rad na povećanju dubine i jačine koncentracije, posebno onda kada postaje nesnošljivo i neizdržljivo.

Pročitajte i ovo: RIBE, godišnji horoskop 2018

Šta možete videti kroz prizmu aspekta Mars konjunkcija Saturn u Jarcu?

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Videćete nekog ko se uopšte neće hvaliti koliko snage ima u sebi. On se neće otvoreno ponositi koliko je tereta preneo proteklih dana. On će ćutati i o tome kako je i koliko ohrabrivao bolesne, podizao nesrećne i bodrio sve one koji su se prepuštali najtežim patnjama.

Pročitajte i ovo: Kakav partner ti je potreban na osnovu ASC/DSC

Photo by Joseph Pérez on Unsplash

Čovek mora pronaći sličnu svrhu, a to je aktivirati snagu patnjom, pokrenuti je u najsurovijim okolnostima ili onda kada je potrebno oterati patnju sa nekog drugog. To je nevidljiva i neprimetna snaga, koja se mobiliše u trenucima kada mnogi odustaju, padaju i dižu ruke.

Pročitajte i ovo: Hiron, izvorište najvećeg bola i tačka isceljenja

Ili, osvojiti 40 planinskih vrhova, za 12 meseci, učestvovati u ekspedicijama preživljavanja u prirodi (Survival), obići peške, bez ičije pomoći, od izvora do ušća reku Amazon ili biti Robinzon Kruso.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi – najlepša ljubavna priča sa tužnim krajem

Pogledajte čoveka koji stoji sam na nepreglednom terenu. U čoveka koji je napušten od svih i sam sa svojom patnjom i problemima. Čoveka koji odbija bilo čiju pomoć, dok se miri sa svojom sudbinom.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi STRELAC lavljeg srca

Photo by Kyle Loftus on Unsplash

Pogledajte u čoveka koji radi u najtežim uslovima, koji ostaje na poslu do duboko u noć, koji silazi u rudnik, pomiren sa sudbinom da se možda nikada neće iz jame vratiti. Tek u takvim trenucima on je u stanju da mobiliše svoju snagu i energiju, koje postaju nesalomive i izdržljive.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec, najmoćnija manifestacija nesvesnog

Postaje najbolji trkač, ako je put od tačke A do tačke B dug, neosvetljen i neprijatan. On osvaja najviše i najšire zidine. On u takvim okolnostima ne odustaje.

Pročitajte i ovo: Kako do zarade novca i bogatstva uz pomoć horoskopa

On ostavlja litre i litre znoja na putu do cilja i što se više znoji, postaje sve uporniji i izdržljiviji. Možda će vam njegov zadatak izgledati strašan, ali on se nimalo ne umara. Ide hladnog i mirnog pogleda, obavijen paučinom vremena, noseći sve svoje rane i teška iskustva.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2018

Photo by Kyle Loftus on Unsplash

Čovek ima mogućnost da se nosi sa teškim problemima. Međutim, ne pokušavajte da silite svoju volju i naučite da radite ono što je najpotrebnije i što se mora, ali u onoj meri u kojoj je to potrebno. Ovo nije jednostavno, jer traži potpunu odgovornost i razumnost, kako prema sebi tako i prema drugima. Zato, budite svesni svoje snage, ali i slabosti da biste mogli preuzeti pozicije sa svim teškoćama i nedostacima.

Ovo je hrabrost u teškim okolnostima. Samo spartanske navike obećavaju povoljne ishode. Ne dozvolite da budete zaglavljeni i blokirani, jer onda izbija duže nagomilavan i skriven bes i ljutnja, koji izbijaju kao vulkan.

Stavovi su uglavnom zasnovani na najtežim iskustvima, ali delujte hrabro i odlučno u teškim, pa i opasnim situacijama. Imaćete onoliko snage koliko ste spremni da preuzmete tereta i patnje na sebe.