Danas, nažalost, imamo sve više i više oboljevanja od malignih bolesti, koja ne zaobilazi ni najmlađu populaciju. Broj pacijenata od ove bolesti stalno raste.

Rak je vrlo podmukla bolest i tako je treba posmatrati i u natalnoj karti. Ako ste imali priliku da vidite više horoskopa osoba koje su obolele od malignih bolesti, verovatno niste nikakve sličnosti pronašli. To je zbog toga zato što rak uključuje svaki organ. Zbog toga, ne treba ni očekivati neke sličnosti ili neku „formulu“ kada govorimo o bolesti kao što je rak.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Dakle, svaka planeta može biti povezana sa malignim oboljenjima, jer rak se može razviti u bilo kom organu. Svaka planeta vlada određenim organom. Isto tako, ne postoji ni poseban znak zodijaka koji bi bio odgovoran za ovo oboljenje, jer opet svaki zodijački znak vlada određenim organom.

Ne postoji ni specifična kuća koja bi posebno bila odgovorna, osim šeste, osme i dvanaeste kuće, ali one su i generalno odgovorne za bolesti.

Isto tako, možemo reći da svaka planeta ima svoju ulogu kod malignih oboljenja, kao i vlada procesom kojim diriguje u toku bolesti.

Na primer:

Merkur, plućni tumori.
Venera, tumori genitalnih organa i bubrega.
Mars, tumori mozga.
Saturn, tumori kostiju i kičme.
Jupiter, tumori jetre.

Ono što je najkorisnije u astrologiji, kada govorimo o malignim oboljenjima, jeste mogućnost da predvidimo period kada postoji opasnost od bolesti da bi se unapred preduzele neophodne mere. Ne treba spominjati koliko je vreme kao faktor od velike važnosti kod malignih oboljenja.

U nekim starijim astrološkim literaturama možete pronaći da je zodijački znak Rak odgovoran za ovu bolest, što zaista nema nikakvog smila. Praksa i život, ipak, pokazuju drugačije.

Koliko samo horoskopa imate čiji su vlasnici oboleli, a ništa značajno se u njihovoj natalnoj karti ne događa u znaku Raka. Ovaj znak može biti važan, ali samo ako je bolest zahvatila organe kojima vlada ovaj znak: dojka, želudac, stomak, materica i ženski organi. Ovo se odnosi i na Mesec, koji vlada Rakom, ako je uključen u važne aspekte.

Međutim, ako postoje konfiguracije, kao što je T – kvadrat ili Veliki krst i koje su povezane sa osmom, šestom i dvanaestom kućom, može se, a pogotovo u današnje vreme, govoriti o predispozicijama za maligna oboljenja.

Ove konfiguracije ne moraju uopšte biti smeštene u ovim kućama, jer je dovoljno da u konfiguracije budu uključeni i njihovi vladari bez obzira u kojim kućama se nalaze.

Dakle, predispozicija za maligna oboljenja trebalo bi da postoji u natalnom horoskopu, a oboljenja se pojavljuju u tranzitima, posebno, kada Saturn, Pluton, Uran i Neptun  aktiviraju natalne konfiguracije.

Konfiguracija u tranzitima može biti formirana i kada imate samo opoziciju između dve planete u natalnoj karti, a onda treća tranzitna planeta formira T-kvadrat. Ili, kada imate u natalnoj karti kvadrat, a onda treća tranzitna planeta takođe formira T-kvadrat.

Kada otkrijete mogućnost ovakvih tranzita, ono što možete da uradite jeste da se pripremite za taj period, tako što ćete u tom periodu biti maksimalno odgovorni i uraditi svaku kontrolu. Ovo je podmukla bolest, a kako će „onaj gore“ da presudi, to ne možemo da znamo. Međutim, osoba može i mora preduzeti neke mere!

Saturn, Uran, Neptun i Pluton.

Jedna od planeta koja je povezana sa malignim bolestima je Pluton, jer vlada procesima degeneracije ćelija i naslednog ćelijskog koda, odnosno, genetike. Pluton, takođe, dovodi do akcije koja je jedno duže vreme latentna, dakle, skrivena što se često dešava kod malignih oboljenja. Ovo posebno može biti naglašeno kao pokazetlj, ako je Pluton u nepovoljnim kofiguracija (t-kvadrat ili veliki krst).

Sa poremećajem metabolizma i degerativno-distrofičnim procesima povezan je Saturn.

Tumori (maligni) mogu biti:

  • Iz vlaknasto vezivnog tkiva i ovo je tipično Saturnov tumor.
  • Iz mišićnog tkiva, karakteristično za Mars-Saturn.
  • Iz masnog tkiva, Venera-Saturn.
  • Iz nervnog tkiva, Merkur- Uran-Saturn-Neptun.
  • Iz pigmentih ćelija (melanom), Pluton-Uran.

Postoji jedna planeta koju u astrologiju zovu benefikom, a to je Jupiter, međutim, ova planeta može imati i nepovoljan uticaj kod bolesti maligniteta, jer utiče na rast (Jupiter) ćelija raka.

Dijagnoza raka i malignih oboljenja bazira se na analizi tranzita.

Kada Saturn, Pluton, Uran ili Neptun preko tranzita formiraju napete konfiguracije (t-kvadrat, veliki krst), ovo može biti početak malignog oboljenja.

Na primer, Pluton se kreće veoma sporo, tako da se rak ne vidi dugo vremena, a ako su u konfiguraciju uključene šesta, osma i dvanaesta kuća, kao i vladari ovih kuća onda to može biti pokazatelj ozbiljnih bolesti.

Potrebno je obratiti pažnju i na dispozitore ovih planeta.

Neptun se manifestuje, takođe, skriveno, jer kroz krv i limfu ova planeta slabi normalan proces ćelijskog metabolizma.

Uran isto formira tumore, jer, takođe, ima uticaj na degeneraciju ćelija.

Sve u svemu, vrlo podmukla bolest, koja je „sakrivena“ i u natalnoj karti, a kako napada bilo koji organ, ne postoji određena planeta ili zodijački znak za ovu bolest.