U današnje vreme mnogi se upoznavaju, sklapaju prijateljstva, ali i veze preko društvenih mreža, naročito, Fejsbuka.

Međutim, pitanje je kako da zainteresuješ drugu osobu za sebe na društvenoj mreži. Pokušaćemo da pronađemo odgovor na osnovu položaja Venere i Merkura.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

S obzirom na to da Merkur i Venera nikada nisu međusobno udaljeni više od 74 stepena, jedina dva aspekta koja mogu formirati su konjunkcija i sekstil.

Međutim, bez obzira na aspekte, Merkur i Venera mogu biti u istom znaku, znakovima koji su jedan pored drugog ili u znakovima koji su u međusobnim sekstilima. Ovde ćemo se fokusiratina one primere kada su ove dve planete u istim znakovima ili u znakovima koji stoje jedan pored drugog.

Ako ima Veneru u Ovnu i Merkura u Ovnu, Ribama ili Biku

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Ovnu, on (ona) je objavio status na svom profilu. Ne čekajte dugo i što brže možete lajkujte njegov status ili napišite komentar. Nemojte dozvoliti dugo da vas nema i nestrpljivo da vas čeka. Ne dozvolite da vaš lajk ispod njegove objave bude deseti po redu. Potrudite se da bude prvi. Potrebno je da reagujete brzinom svetlosti. Kada vam pošalje poruku u Inbox, potrudite se da odmah odgovorite.

On nema šta da čeka, jer ako ga budete stavljali u ovakva iskušenja, onda postaje nervozan, nemiran i ljut. U prepisci budite otvoreni i direktni. Pogledajte datume i pronađite prvi slobodan dan za susret i upoznavanje.

Ako ima Veneru u Ovnu, a Merkura u Ribama reagujte brzo na objave i poruke, ali imajte notu tajanstvenosti i mističnosti. Razmislite možda da ne otkrivate brzo svoj pravi identitet, pa ga pustite da vas zamišlja i mašta na svoj način.

Ako ima Veneru u Ovnu i Merkura u Biku budite otvoreni, ali istovremeno i  spontani. Nemojte ga osvajati porukama sa preteranim izlivima osećanja. Najbolje će vas razumeti, ako svoja osećanja i raspoloženja predstavite slikama i fotografijama prirode, kao i muzikom.

Foto Alexander Filonchik
Foto Alexander Filonchik

Ako ima Veneru u Biku i Merkura u Biku, Ovnu ili Blizancima

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Biku, vaši statusi, komentari, kao i poruke u sebi treba da imaju notu sigurnosti, tako da pomisli: „Ona je od onih osoba koje sigurno koračaju po zemlji.“ Zato izbegavajte da pišete i brišite objave i komentare. Ako i napišete nešto pogrešno ili nešto što niste hteli mnogo je bolje i da ostavite status, komentar ili poruku, jer će u suprotnom pomisliti da niste sigurni i stabilni.

Ovde je spontanost posebno izražena i ne insistirajte na brzim odgovorima i reakcijama. Ako ostavite neki komentar ili poruku, sačekajte do jutra, pa i par dana. On je tu, ali mu je potrebna zadrška da bi razmislio i odgovorio. Možda je tog trenutka u prevozu i pokretu, a on ne može istovremeno da obavlja nekoliko radnji. Dajte mu i mogućnost za lenjost.

Ako ima Veneru u Biku, a Merkura u Ovnu, možete očekivati brze reakcije i odgovore, ali tek nakon što se negde udobno smesti. Najprijatnije će se osećati kada bude u kontaktu sa vama na Fejsbukuu, ali onog trenutka kada se udobno smesti u svoju fotelju ili krevet. Možete sebi dopsutiti da napišete i neku od onih izazovnijih poruka i komentara, jer ćete ga na taj način stimulisati da komentariše i piše.

Ako ima Veneru u Biku, a Merkura u Blizancima nemojte očekivati da je uvek u vašoj blizini na Fejsbuku. Njegova nemirna priroda uvek luta po društvenoj mreži, ali biće oduševljen da komunicira sa vama. Komentare i statuse provucite kroz duhovit smisao i budite raznovrsni u onom što objavljujete da biste privukli njegovu pažnju.

woman-731894_1280Ako ima Veneru u Blizancima i Merkura u Blizancima, Biku ili Raku

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Blizancima, iskoristite društvenu mrežu da ga šarmirate, ali na sto različitih načina i zato pazite da se ne ponavljate. Potrebno je da pomisli: „Otkrio sam najinteligentniju i najuzbudljiviju osobu.“ Budite zanimljivi, šaljivi i predložite mu da odigrate i neku od igrica na društvenoj mreži.

Hipnotišite ga kroz objave i statuse u kojima ćete reprezentovati svoje znanje i redoznalost. Ako očekujete strpljivu osobu, onda ste u zabludi. Zato samo napred i što brže kako biste osvojili ovakvu osobu na Fejsbuku.

Ako ima Veneru u Blizancima i Merkura u Biku zapamtite da je njegov Inbox i njegov zamak. On jeste komunikativan, ali gledajte da ne narušavate mir u njegovom Inboxu. Skladna muzika i lepe slike ostavljaju na njega veliki utisak, kao i ljubav prema muzici i s vremena na vreme poklonite mu neku muzičku numeru.

U slučaju da ima Veneru u Blizancima i Merkur u Raku budite raznovrsni u objavama i komentarima, ali na maštovit način. Možda je noć najbolji deo dana za prepisku i komunikaciju. Bez obzira na ljubav prema ljudima i društvenim mrežama, postoje trenuci kada je potrebno pustiti ga da ćuti, jer njegova komunikacija i objave zavisiće od česte promene raspoloženja. Međutim, to što ćuti ne znači i da nije potrebno da mu pokažete brižnost porukom ili statusom. On to očekuje.

smartphone-1445489_1280Ako ima Veneru u Raku i Merkura u Raku, Blizancima ili Lavu

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Raku, vaše objave, komentari i poruke treba da budu ispunjeni osećajnošću i nežnošću, jer ako primeti i malo grubosti, onda će se povući i biće teško da mu se nakon toga približite. Ako želite da privučete pažnju ovakve osobe, gledajte da vaš statusi obuhvataju razočarenje i radost, sreću i sažaljenje, ekstazu i tugu. Ne insistirajte da vam priča o svom privatnom životu, bar do onog momenta kada sam oseti da je spreman za takvu temu. Međutim, biće veoma zainteresovan da pregleda vaš profil kako bi se informisao o vašem privatnom životu.

Potrudite se da ga svojim objavama ušuškate u hladnim noćima, teleportirate na neko od Rajskih ostrva ili vratite u detinjstvo i prošlost. Poezija je za njega lek, hrana je izvor sigurnosti, muzika je kolevka romantičnosti, a snovi su prozor u svet, pa zato budite inspirativni sa objavama.

Ako ima Veneru u Raku i Merkura u Blizancima, očekivaće da sastavljate inteligentne i pametne fraze. Koristite govornu poštu, predložite i Skype, jer sa ovom kombinacijom on očekuje: „Govori i kaži, ali nemoj da pišeš.“

Ako ima Venera u Raku i Merkura u Lavu potrudite se da budete veliki u njegovim očima izražavajući duševnost i dobrotu. Komentari i poruke koje ostvaljate i u kojima treba da bude prepoznatljiva osećajnost i maštovitost, treba da mu daju osećaj važnosti i veličine.

social-media-550778_1280Ako ima Veneru u Lavu i Merkura u Lavu, Raku ili Devici

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Lavu, vaše objave i statusi treba da privlače pažnju ljudi i da imaju veliki broj praćenja i lajkova. Poželjno je da ga privučete tako što će reći svom prijatelju: „Obrati pažnju na ovaj profil. Ona je najbolja!“

Ako mu se prvi put obraćate, iskažite svoje divljenje i pohvale na neku objavu koju je on postavio. Divite se i njegovim fotografijama, a svaki njegov uspeh koji objavi na Fejsbuku obavezno propratite uz aplauz. Trudite se da mu kroz komentare izražavate poštovanje, a možete na trenutak i izaći sa temom iz diskusije: „Divna ti je ova nova profilna slika.“

Često će vam uspevati da ga pridobijete ako mu budete davali komplimente i ako se budete divili njegovoj pameti i inteligenciji. Zapamtite on nije kralj samo na svom profilu. On je kralj dalje i šire, pa se tako i ponašajte. Ako dugo bude čekao na vaš odgovor ili neki komentar, može se osećati uvređeno i zapostavljeno.

On neće tolerisati nikakvu konkurenciju na Fejsbuku, u pogledu supraništva i zato budite oprezni da ga ne razbesnite.

Ako ima Veneru u Lavu i Merkura u Raku, imajte u vidu da ga tople reči ispunjavaju lepotom i toplinom samopouzdanja. Po neki stih može ga i ohrabriti da bi vam onda uzvratio lepotom, pa i ljubavlju, a fotografija toplog doma u njemu budi sigurnost što je jedan od uslova da bi vam se približio.

Ako ima Veneru u Lavu i Merkur u Devici, biće povučeniji i oprezniji u komunikaciji, ali svaku vašu poruku ili komentar čitaće sa osmehom na licu. Verovatno će vaša uloga biti da diktirate tempo dopisivanja i komunikacije, jer kada i bude osetio želju da vam se javi, može lako odustati zbog početne stidljivosti.

c3v88boorom-bench-accountingAko ima Veneru u Devici i Merkura u Devici, Lavu ili Vagi

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Devici, s vremena na vreme postavite neki intelektualni status. Pazite na pravopis, kao i na tačno i precizno izražavanje. Ispod njegovih objava, budite kulturni, skromni i ozbiljni u komentarima, jer ćete biti pre primećeni ako se ne budete isticali i ako ne budete išli u širinu sa komentarima.

Možete ga privući ako ga pitate za neki praktičan savet, jer će se osećati ugodno u komunikaciji sa vama kada može na neki način da bude koristan. Zaboravite na psovanje i drskost na Fejsbuku, ako vam je stalo da ga pridobijete. Ne očekujte od njega svaki čas da dolazi na Fejsbuk, jer mu je na pravom mestu posao, kao i obaveze koje je sebi postavio za cilj. Kada završi sve ono što mora da završi, onda će se i pojaviti.

Ne bombardujte ga smajlijima, jer više voli da pročita o onom šta mislite i osećate. Ne šaljite mu beskorisne fotografije, bukete cveća ili srca, jer bi više voleo da pročita neku vašu poruku i objavu da bi mogao da se zamisli i krene u analizu.

Ako ima Veneru u Devici i Merkura u Lavu, nemojte pokušavati da ga nadmašite i budite spremni na određene ustupke. Imaćete utisak kao da dolazi iz kraljevske porodice i očekivaće od vas da govorite: „Hvala“, „Molim“, „Dobro jutro“ ili „Laka i ugodna noć

Vežbajte različite načine laskanja, ali zadržite prizemnost i ostanite na zemlji.

Ako ima Veneru u Devici i Merkura u Vagi, potrudite se da ostavite utisak neutralne i blage osobe. On voli ljude, ali ne voli gužvu i gledajte da je onda ne pravite na svom zidu profila, jer ga to može odbiti. Pričajte sa njim o muzici, umetnosti, plesu, garderobi, jer bez obzira šta radi i čime se bavi, on je estetska i umetnička duša.

facebook-1563273_1280Sledećeg petka očekujte nastavak:

Venera u Vagi i Merkur u Vagi, Devici ili Škorpiji
Venera u Škorpiji i Merkur u Škorpiji, Vagi ili Strelcu
Venera u Strelcu i Merkur u Strelcu, Škorpiji ili Jarcu
Venera u Jarcu i Merkur u Jarcu, Strelcu ili Vodoliji
Venera u Vodoliji i Merkur u Vodoliji, Jarcu ili Ribama
Venera u Ribama i Merkur u Ribama, Vodoliji ili Ovnu

Na dole navedenom linku, sledi drugi deo.

Astrologija: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenoj mreži?