Pripadnici znaka Lava trebalo bi u 2018. ozbiljnije da obrate pažnju na svoj imidž.

Od toga kako izgledate u očima drugih može zavisiti mnogo toga. Tranzitni Saturn u Jarcu, prolaziće vašim prirodnim šestim poljem i moraćete raditi posao mnogo ozbiljnije nego u prethodnom periodu. Samo marljivost može doneti dobre poslovne rezultate.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Radni uslovi mogu biti teški i neudobni. Veoma često ćete imati osećaj da ste potcenjeni i nevidljivi i da zaslužujete mnogo više. Ovakva situacija će neke pripadnike vašeg znaka i razbesniti. Ako bude tako, pokušajte da naučite da prepoznajete svoje greške i da budete samokritični. Ne ponavljajte greške i probajte da pokažete svoje najbolje kvalitete.

Međutim, neki Lavovi mogu ostati i bez posla ili će u 2018. teže pronalaziti posao, u slučaju da nisu zaposleni.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop 2018

Biće potrebno i da učite paralelno sa radom, kako biste mogli da unapredite svoje veštine, a onda i da ih primenite na posao. Ako ste razočarani u svoj posao i ako želite da ga promenite, ipak je bolje da sačekate, bar do novembra 2018.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop 2018

Radićete mnogo, nekada i prekovremeno, što može imati uticaj i na zdravstveno stanje. Kretaćete se ka ciljevima, ali uz određene teškoće, međutim, samo malim i sigurnim koracima i bićete u mogućnosti da realizujete trajnije rezultate. Strpljenje i vrednoća predstavljaju vaš moto u 2018. ako govorimo o poslovnoj sferi života.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop 2018

I, pored svega, moći ćete računati na podršku članova porodice i osoba iz bliskog okruženja, jer sve do novembra tranzitni Jupiter u Škorpiji kretaće se kroz vaše prirodno četvrto polje. Pojedini imaju još uvek šansu da reše krov nad glavom, a u najmanju ruku, mogu proširiti sadašnji prostor u kojem žive.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop 2018

Ovo je dobar period za ulaganja u bliže i porodično okruženje, a neki pripadnici vašeg znaka mogu očekivati i proširenje porodice.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop 2018

Odnosi sa porodicom mogu biti sigurni i pouzdani, posebno, ako tranzitni Jupiter bude u povoljnim aspektma sa vašim natalnim planetama. U suprotnom, ako su aspekti nepovoljni, onda neki Lavovi mogu imati probleme, posebno zbog oholog i agresivnog ponašanja prema najbližima. Sa nepovoljnim aspektima mogući su i problemi sa nasledstvom. Porodica može da vas krivi zbog rasipanja novca i imovine i trebalo bi onda da pokažete veću brigu prema porodici.

Kada tranzitni Uran bude u 2018. boravio u znaku Bika (od maja do novembra) počinje tenzija zbog neplaniranih promena.

Za neke ovaj period može biti stresan i napet. Ove promene će uticati na položaj, status, planove i lične ambicije. Ne bi trebalo da prihvatate ništa što je nesigurno i rizično, ali ono što možete učiniti je da ne odbijate novine i promene.

Ovo je period reformiskih napora i potrebno je promeniti neke zastarele obrasce ili modele. Nećete biti naklonjeni nikoga da pratite. Možete ući u sukob sa nekim autoritetima ili sa rukovodstvom tamo gde radite. Pojačana potreba za priznanjem, ali po svaku cenu. Bilo kakva ograničenja biće neprihvatljiva, ali ne zaboravite da vas tranzitni Saturn u šestom prirodnom polju, ipak, obavezuje na određena ograničenja u svakodnevnom životu.

Lavovi koji se kockaju mogu ugroziti sebe, ali i svoju porodicu zbog gubitaka. Nekima ozbiljnije može biti poljuljan autoritet. Međutim, trebalo bi da razmišljate šta je to što bi trebalo da menjate da biste bili produktivniji.

Šta je to što bi trebalo da promenite i na taj način utičete na posao, novac i karijeru?

Od novembra 2018. fokus treba prebaciti na veće planove, jer će Jupiter preći u znak Strelca, ali i u vaše prirodno peto polje. Od ovog meseca, zvezde bi trebalo mnogo više da vam budu naklonjene. Flertovaćete na sve strane i levo i desno, ulagati novac u ono što može podržati vaše ambicije i pokušaćete da osvojite glavnu nagradu.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ovo je i vreme zaljubljivanja i bićete neodoljivi zračeći pozitivnom i optmističkom energijom. Od jeseni 2018. uživaćete veću popularnost i ljubav. Možda neće biti vreme za dublje emocije, jer će te ljubav doživljavati više kao veselu i dobru igru. Moguća je i neselektivnost u izboru partnera, jer će fizičke senzacije biti mnogo važnije.

Potrebno je da obratite više pažnje na patnerstva, zato što je Severni čvor u vašem znaku i u prvom prirodnom polju, a Južni čvor je u sedmom prirodnom polju u Vodoliji.

Ovo govori o mogućnosti sopstvenog razvoja, ali kroz partnera i druge ljude. Pokušajte uz pomoć sopstvenog razvoja da uvećate svoje samopouzdanje, a odnosi sa partnerom će se sami razvijati. U svakom slučaju, ne bi trebalo da se žrtvujete da biste zadovoljili partnera. Neki će morati odustati od partnerstva i ostati jedno vreme sami.