Sledite svoje unutrašnje dete jer ćete onda doći i na pravi put na kojem ćete pronaći ključ za uspeh.

Verujem da ste u dilemi: krenuti u neku novu životnu avanturu ili ostati veran dobro proverenim stvarima.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Budite brzi i hitri u donošenju odluka i ne strepite da će brzo odlučivanje ugroziti vaš položaj i status. Budite brži od drugih kako biste za sebe obezbedili najkvalitetnija mesta, jer znate i sami koliko vam je važno da dođete do najkvalitetnijeg i najboljeg.

Verujem da biste sve dali za stabilan status i položaj, ali birajte lakša jedra, jer jedino ćete se sa takvim jedrima kretati brzo. Ne zaboravite: „Ko prvi devojci njegova je devojka.“

Poznato je da za vas sloboda znači i moć, pa s obzirom na to da je tranzitni Uran u Ovnu, koji se kreće kroz vašu prirodnu devetu kuću, iskoristite ovaj tranzit da vas vetrovi slobodno odnesu na mesto gde možete dobiti veliku šansu svog života. Ne opirite se!

Ako sebi date šansu da iskoračite iz konzervativnosti i status quo-a, jer kažete da je mnogo lepo osetiti stabilnost kada stojite u mestu, dozvoilite da se stalno krećete i pomerate (Uran) i munjevitim pokretima da pomerate granice, jer je Saturn u Strelcu.

Potrebno je da sprovodete svoje planove najbrže što možete, ali morate znati tačno šta hoćete.

Ako budete imali originalne ideje, ako budete posebni na ovoj pozornici života i drugačiji od većine, imate šanse i da realizujete svoje lične ambicije. Međutim, znajte da ovo neće biti i lako, zbog vaše konzervativne prirode. Setite se samo koliko ste puta bežali od orginalnosti i neobičnosti da ne biste ugrozili čast, položaj i autoritet, kao i da se kojim slučajem ne bi obrukali pred drugima.

Vesti i informacije iz inostranstva mogu povoljno uticati na vaše planove. Neki od vas će imati iznenadna putovanja, koja nisu unapred planirana, dok će drugi iznenada dobiti želju da probaju novi život negde u inostranstvu.

Mogućnost promene fakulteta ili škole za one koji studiraju i uče. Možete privući pažnju neobičnim izjavama i idejama. Svaka vrsta neobičnosti dovodi vas na neku od pozornica života.

Od kraja septembra, kada tranzitni Jupiter uđe u Škorpiju, za vas počinju i životne dileme. Da li sa sebe skinuti odelo i nastaviti dalje potpuno ogoljeni, ali i sa šansom da obučete neko novo odelo? Ili, ostati u starom i istom odelu bez obzira što osećate da vas grebe, steže i iritira, jer ipak nešto imate na sebi? Skinite sve sa sebe! Život neće stati. Vaša kreativna energije ne može nestati. Sunce se neće zbog toga ugasiti.

Tranzitni Jupiter će se kretati u drugoj polovini godine kroz vašu prirodnu četvrtu kuću. Ovo je prilika da popravite porodične odnose, ako su pre toga bili narušeni, ali samo ako prestanete da očekujete aplauze i diviljenje. Ne vrti se sve oko vas u porodici. Ako rešite ovo kako treba, onda možete očekivati moralnu, ali i  finansijsku podršku nekog iz vašeg bliskog i porodičnog okruženja. Ovakva podrška biće važna za planove koje hoćete da ostvarite i koji mogu stabilizovati vaš položaj.

U prvoj polovini aprila mogućnost stalnog sudaranja i neslaganja sa drugima i društvom. Sukob sa prisutnim modelima življenja u društvu, kao i sa tradicijom.

Nećete se lako miriti sa onim što će od vas zahtevati partner, porodica, šef, škola ili država. Suprotstavljaćete se pritiscima, jer nećete dozvoliti nikakva ograničenja. Za neke pripadnike vašeg znaka ovo može biti oslobađanje od starog i početak novog, ali i razvod, otkaz, prekidanje veze, pa i stres ako se budete opirali promenama. Na najmanji strah ili pretnju od ograničavanja i zarobljavanja, tražićete način kako da pobegnete.

U intimnim vezama insistiraćete na individulanim pravima i slobodi kako biste mogli da ispoljite svoju prirodu bez kompromisa. Međutim, dobro razmislite, slobodni da biste bili šta? Slobodni da biste živeli gde? Slobodni da biste svoje ambicije usmerili na koji način? Možete biti privučeni i ka uzbudljivim i iznenadnim emocionalnim i fizičkim odnosima.

U prvoj polovini godine povremeno ćete se udaljavati iz odnosa posle eventualnih razočeranja, ali na to gledajte kao na privremenu fazu, jer ćete tragati za novim načinom vrednovanja stvari. Neki pripadnici vašeg znaka koji su u određenim grupama, udruženjima, klubovima, organizacijama i političkim partijama mogu  napredovati. Mogućnost da postanu i predvodnici ili vođe.

U drugoj polovini godine, posebno u novembru mesecu, prisutna je mogućnost za ekspanzivne karakteristike.

Lični pogled na svet trebao bi da bude optimističan i pozitivan, ali pod uslovom da uđete u suštinu svega sa čime se bavite i šta vas okružuje. Mogu vam se pružiti iznenadne prilike koje nude potencijal za razvoj, ali potrebno je prodorno i brzo da delujete. Pazite samo da ne budete previše sebični, jer ćete u tom slučaju imati problem. Kod nekih pripadnika vašeg znaka ovo će biti period mogućnosti za razvoj, ali iz težih životnih prilika i iskustava. Prihvatite ovakve izazove kao dobrodošle.

Otvaranje novih horizonata je kroz odnose sa porodicom, ali i kroz dalje studiranje, učenje, kao i preko poslovnih i finansijskih poduhvata. Potraga za rastom dovešće vas u kontakt sa ljudima koji su progresivno nastrojeni, kao i grupama koje za cilj imaju društvene promene.

Nije lako da se ostvari san koji se nosi u srcu.

Snovi nas često mame da prevaziđemo ograničenja, ali ako uspete da se uzdigneze iz ega i samozadovoljnosti bićete i sve više slobodni. Ako do sada niste, počnite da verujete u energetsku povezanost sa drugom osobom. Kada uspostavite takav odnos srce će vam zapevati bez obzira na to što će u početku izgledati da je druga osoba potpuno različita od onog što ste želeli.