Vaga je horoskopski znak povezan sa partnerstvom, pa je predvidljivo da im je prioritet jedan na jedan sa ljudima koji su im najbliži.

Kroz svoje intimne odnose oni otkrivaju različite strane sebe i razvijaju veće poverenje u to ko su. Međutim, Vaga često stavlja potrebe drugih ispred svojih ili dozvoljava da svi drugi donose odluke umesto njih umesto da kažu šta zaista žele.

Rad na izražavanju sopstvenih ideja i mišljenja u okviru veze može biti nešto u šta moraju da ulože napor. U nastavku saznajte kako je zaista biti u vezi sa Vagom.

Love photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto by marymarkevich – www.freepik.com

Sa kim su Vage najkompatibilnije?

Vage su prilično kompatibilne sa Ovnom, znakom koji je suprotan njihovom. Iako ova dva znaka mogu pristupiti svetu na veoma različite načine, oni su u stanju da pomognu jedno drugom da razviju kvalitete koji svakom možda nedostaju.

Ovan pokazuje Vagi kako da bude asertivnija i samouverenija u svojim odlukama, dok Vaga može naučiti Ovnu kako da bolje pravi kompromise i uzme u obzir potrebe drugih. Ovo dvoje će stalno učiti i rasti kao pojedinci u svojoj vezi.

Blizanci su još jedan dobar par za Vagu, jer ovo dvoje nikada neće ostati bez tema za razgovor. Mogu se povezati zbog zajedničke ljubavi prema čitanju, pisanju i pripovedanju priča, a možda će voleti da trguju idejama i raspravljaju o različitim temama.

Pored toga, Rak može biti znak koji Vagu prirodno privlači. Rak je veoma orijentisan na porodicu i oni daju prednost svojim bliskim odnosima, a sve su to osobine koje Vaga želi u partneru. Vagi će se svideti koliko je Rak pažljiv i negovan, a Rak može naučiti Vagu kako da iskoristi svoju osetljivu stranu i izrazi kako se oseća.

Coffee photo created by artursafronovvvv - www.freepik.com
Foto by artursafronovvvv – www.freepik.com

Zašto Vagama može biti tako teško da izlaze na sastanak?

Vaga ima tendenciju da bude veoma flertuozna i može proći neko vreme pre nego što odluče da se posvete samo jednoj osobi. Mogli bi da imaju nekoliko ljudi sa kojima razgovaraju odjednom, tako da bi moglo biti teško pročitati kako se Vaga zaista oseća prema vama. Kada se zabavljaju sa nekim, i dalje će im trebati dosta prostora, a privrženo ponašanje partnera im je trenutno odvratno.

Osim toga, Vaga ima reputaciju da su neodlučne, jer ne žele nikoga da uznemire. Često ne žele ništa da kažu ako su ljuti ili frustrirani na svog partnera, jer bi radije izbegli sukob po svaku cenu. Možda će biti potrebno malo truda da se Vaga natera da se otvori o svojim emocijama.

Kako je izlaziti sa Vagom?

Pošto Vaga može biti preopterećena donošenjem odluka, u ranim fazama zabavljanja će želeti da njihov partner bude samopouzdan, onaj koji organizuje izlazak u restoran i osmišljava plan igre.

Na sreću, neće biti mnogo neprijatnih pauza u razgovoru, jer Vaga obično ima o čemu da razgovara. Oni su prirodno vešti u vođenju razgovora sa bilo kim i možda samo intuitivno znaju šta da kažu kako bi opustili drugu osobu. Vaga je takođe veoma pažljiva prema potrebama svih drugih i deluju kao topla i primamljiva bića.

Pod vladavinom planete Venera, Vaga je znak koji voli da bude okružen lepotom. Oni mogu da vole izlaske koji imaju kulturni aspekt za njih, kao što su odlazak u muzej, projekcija filma ili performans. Žele da im se priušte lepi izlasci o kojima su mnogo razmišljali i koji deluju veoma romantično.

Love photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Koje znakove Vaga treba da izbegava?

Ribe mogu biti težak spoj za Vagu. Oba ova znaka mogu biti prilično osetljiva i možda će im biti teško da donesu čvrste odluke kao par. Ribe obično vole da idu sa tokom u većini situacija, a Vage vole da zavise od druge osobe u izradi planova, tako da mogu završiti u neprekidnoj petlji o tome šta treba da budu njihovi sledeći koraci.

Da bi ovo partnerstvo funkcionisalo, jedan od njih će morati da preduzme akciju i bude malo asertivniji.

Škorpija je još jedan znak koji Vaga možda ne razume u potpunosti. Škorpija voli da ima dosta intenziteta u svojim vezama od samog početka, pa bi lako mogli da postanu ljubomorni ako osete da Vaga flertuje sa svima. Vaga je prirodno prijateljska i neće ceniti da je Škorpija imalo kontroliše. Vežbanje otvorene komunikacije jedno sa drugim biće ključno za održavanje ove veze.

Kakve su Vage kada su zaljubljene?

Kada se Vaga zaljubi u nekoga, pokloniće mu svoju nepodeljenu pažnju. Pošto su Vaga tako društvene, možda će početi da daju prednost svom vremenu nasamo sa svojim partnerom nego redovnim izlascima sa prijateljima.

Vaga takođe voli da pravi velike romantične gestove, pa se mogu potruditi da partneru kupe nešto lepo ili ih časte večerom. Kada osete bliskost sa nekim, Vaga može postati spolja privrženija i mogu biti osetljive ili želeti da pričaju o tome koliko vole svog partnera.