Bikovima vlada planeta Venera, tako da su po prirodi romantični i senzualni kada se zabavljaju.

U početku ćete se možda prevariti jer Bik obično izgleda kao hladan i pribran. Međutim, oni su obično tiho uporni kada se usredsrede na nekog novog i imaju tendenciju da postanu pomalo opsednuti ljudima sa kojima izlaze.

Oni takođe nisu previše izražajni u pogledu svojih osećanja i može im trebati neko vreme da se otvore. Sve u svemu, Bik je neverovatan partner jer ulaže mnogo truda da svoju drugu polovini osvoji lepim večerama, kupovinama i bogatim prazničnim proslavama. Oni cene male radosti u životu, pa žele da mogu da podele ova iskustva sa nekim koga vole.

Technology photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto Rawpixel, Freepik.com

Sa kim je Bik najkompatibilniji?

Škorpija je znak suprotan Biku, tako da može postojati trenutna privlačnost između njih dvoje. Škorpionima je potrebna dubina i intimnost odmah kada se zabavljaju sa nekim, tako da su u stanju da pomognu Bikovima da otvore svoja osećanja.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Bikovi su takođe stene podrške za Škorpije, i oni su u stanju da uvere Škorpije da ne idu nikuda. Pošto oba ova znaka imaju tendenciju da budu prilično posesivna, kada se okupe, biće teško raskinuti ovaj par.

Pročitajte i ovo: Uticaj Meseca i njegovih aspekata na spavanje

Slično tome, Ribe su još jedan dobar par za Bika. Ribe su veoma osetljive i često mogu da budu preplavljene svojim emocijama. Bik će ceniti njihovu brižnu prirodu i može im pomoći da ostanu mirni i prizemljeni. Bikovi takođe ponekad mogu biti tvrdoglavi, ali na sreću Ribe vole da idu sa tokom i ostaće otvoreni za ono što Bik želi da radi.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Vodolija je znak koji se veoma razlikuje od Bika, ali nekako se njih dvoje uvek privlače jedno drugo. Bikovi žude za sigurnošću i stabilnošću, dok su Vodolijama potrebna nezavisnost i periodične promene.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Međutim, Bik je u stanju da vrati Vodoliju na zemlju i može im pomoći da se usredsrede na praktične svakodnevne zadatke koji su pred njima. U međuvremenu, Vodolija može pomoći Biku da otvori svoj um različitim mogućnostima i vidi svoj puni potencijal.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Bikovi su takođe u stanju da ostanu strpljivi i da se ne uznemiravaju kada se Vodolija oseća uznemireno ili želi da se nešto desi odmah.

Husband photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto by cookie_studio – www.freepik.com

Zašto Bikovi mogu biti tako teški za zabavljanje?

Jednom kada se Bik odluči o nečemu, veoma je teško promeniti njihovo mišljenje. Na primer, ako žele da prenoće i ostanu sami, nema smisla raspravljati se sa njima. Može biti malo frustrirajuće ako nisu otvoreni za različite tačke gledišta ili ako nisu voljni da isprobaju novo iskustvo.

Pročitajte i ovo: Lilit – Crni Mesec – najmoćnija manifestacija nesvesnog

Bik takođe može biti spor u započinjanju kada se zabavlja, tako da će možda trebati neko vreme da dođu do prvog poljupca ili ozvaniče vezu. Treba im više vremena da obrade svoja osećanja prema nekome.

People photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kako je izlaziti sa Bikom?

Bikovi cene lepše stvari u životu, tako da neće štedeti na izlasku. Oni su veliki gurmani, tako da mogu imati listu kvalitetnih restorana koje vole da posećuju, ili čak žele da sami kuvaju za vas.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Pored toga, Bikovi vole da kupuju, pa bi ovo mogla biti aktivnost tokom vikenda koju uživaju da rade sa svojim partnerom. Bikovi su takođe prilično introvertni, pa je verovatnije da više vole noći nego druženje u velikim grupnim okruženjima.

Pročitajte i ovo: Odnos Sunca i Meseca u uporednim horoskopima

Sve u svemu, Bikovi su veoma strpljivi i sposobni su da se nose sa svakim sukobom u vezi koji se pojavi na miran i kontrolisan način.

People photo created by prostooleh - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Koje znakove Bik treba da izbegava?

Strelac i Bik možda nisu najkompatibilniji. Strelci su super otvoreni, veoma samouvereni i vole da se stalno guraju iz svoje zone udobnosti. Možda ne razumeju želju Bika da ostane i opusti se, dok Bikovi mogu da vide Strelce kao previše tupe ili glasne. Ovo dvoje će možda imati problema da dođu na istu stranu u vezi sa aktivnostima koje vole da rade zajedno, i možda će oboje imati poteškoća da naprave kompromis.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Devica je zemljani znak poput Bika, tako da dele neke zajedničke tačke u tome što su i ambiciozni i orijentisani ka cilju.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Međutim, Bik neće uživati u Devičinim primedbama i kritičkim primedbama, i mogu se iznervirati Devičinom potrebom da ispuni svoje vreme produktivnim zadacima. U međuvremenu, Devica može smatrati da su Bikovi pomalo lenji ili spori.

Woman photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kakav je Bik kada je zaljubljen?

Izgradnja u vezi je obično spora, ali stabilna sa Bikom. Čak i ako im treba neko vreme da kažu da te volim ili da se dodatno obavežu, kada je Bik sve u redu, oni to misle. Možda će voleti da se brinu o svom partneru tako što će kuvati obroke ili služeći im na druge male načine.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Bikovi su takođe veliki u fizičkom kontaktu, pa možda uvek traže prilike da se maze ili zbliže sa partnerom. Osim toga, možda vole da naprave veliku stvar od godišnjica ili rođendana, jer vole da priušte svom partneru ekstravagantna iskustva.