Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenoj mreži? Pokušaćemo da pronađemo odgovor na osnovu položaja Venere i Merkura.

S obzirom na to da Merkur i Venera nikada nisu međusobno udaljeni više od 74 stepena, jedina tdva aspekta koja mogu da formiraju su konjunkcija i sekstil. Međutim, bez obzira na aspekte, Merkur i Venera mogu biti u istom znaku, znakovima koji su jedan pored drugog ili u znakovima koji su u međusobnim sekstilima. Ovde ćemo se zadržati na onim primerima kada su ove dve planete u istim znakovima ili u znakovima koji stoje jedan pored drugog.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako ima Veneru u Vagi i Merkura u Vagi, Devici ili Škorpiji

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Vagi, možete privući njegovu pažnju postavljanjem objava koje pružaju uživanje i izazivaju estetski doživljaj. Izražavajte se fino i kulturno. Potrebno je komentari da budu umereni. Ne ulazite u žešće rasprave i debate i trudite se da isijavate mirom i skladom.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Dozvoljeni su smajliji koji predstavljaju radost, dobro i opušteno raspoloženje i ljubav. Veličajte lepotu, opisujte koncerte, muzeje, zvukove prirode ili galerije. Budite na njegovom profilu najbolji posrednik tako što ćete spajati i miriti ljude koji ulaze u konflikt. Ako mu pošaljete poruku, nemojte ga pritiskati i požurivati da vam odgovori. Pokažite strpljenje.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Objave koje su njemu upućene neka budu ispunjene harmonijom poezije, boja, zvukova i umetničkih dela. Pokažite da ste umetnička duša. Postoje trenuci kada se njegove terazije ljuljaju gore-dole. Njegov profil će vam tada izgledati čas umiljat-čas antiprotivan. U takvim trenucima potreban je veliki trud da bi privukli njegovu pažnju.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Foto Michael Ramey
Foto Michael Ramey

Ako ima Veneru u Vagi i Merkura u Devici, komunicirajte ljubaznom i čistom notom.

Uz ljubaznost možete započeti komunikaciju posebno kada ste u nekoj nevolji. Šta god da objavljujete, imajte na umu da on ima izvanrednu analitičku sposobnost.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Ako ima Veneru u Vagi i Merkura u Škorpiji možete sebi dati slobodu i da kroz komentare i poruke budete provokativni.

Najgore što možete da izaberete je ravnodušnost. Birajte objave koje opisuju tragedije iz umetničkog ugla i nemojte se iznenaditi kada iz njegovih komentara krene cunami ili erupcija vulkana.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Ako ima Veneru u Škorpiji i Merkur u Škorpiji, Vagi ili Strelcu

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Škorpiji, najčešće ga možete noću pronaći na Fejsbuku. Nikada ne tražite savet od njega u trenucima kada ste osetljivi, jer možete čuti nešto što nikako ne želite da čujete. Ako želite da privučete njegovu pažnju budite magični, tajanstveni i mistični u objavama. Njega fasciniraju misterije. Sklonite se sa Fejsbuka ako osetite da može doći do erupcije.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku

Nemojte otkrivati sve karte o sebi već pustite da on to čini. Noć je dobra za dopisivanje, jer ga mrak uzbuđuje. Kao što noć krije zagonetke, budite i vi zagonetni. Nahranite rečima njegovu senzualnost, a ako uđe u komunikaciju sa vama verovatno ste i zadovoljili njegove visoke kriterijume.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Merkuru

Ne pokušavajte da ga pridobijete laskanjem, jer ako budete slatkorečivi već gubite i pre nego što bilo šta započnete. U svakom slučaju, možete biti ponosni što vas je udostojio porukom ili odgovorom na komentar.

Pročitajte i ovo: Na šta treba obratiti pažnju kod nepovoljnih aspekata Venere i Plutona

Ako ima Veneru u Škorpiji i Merkura u Vagi, budite strastveni u porukama i komunikaciji, jer na takav način možete mu biti mnogo bliži.

Upakujte reči u lepo pakovanje, ali stavite i neku žaoku između reči. Pošaljite mu pozivnicu za neki umetnički događaj na kojem ćete se i vi pojaviti.

Pročitajte i ovo: Fiksna zvezda Algol, zavodljivi demon, najrazornija zvezda na nebu

Ako ima Veneru u Škorpiji i Merkura u Strelcu, ipak će biti malo otvoreniji u komunikaciji, ali samo do momenta kada mu uputite pitanje: „Da li si zaljubljen?“.

On očekuje od vas sami to da otkrijete. Budite srdačni, ali istovremeno odmereni. Možete ga dobiti pozitivnim i vedrim stavovima, ali samo ako mu date do znanja da čovek ima pravo i na onu suprotnu stranu.

Foto Allef V.
Foto Allef V.

Ako ima Veneru u Strelcu i Merkura u Strelcu, Škorpiji ili Jarcu

U slučaju da ima Veneru u Strelcu i Merkura u Strelca, postavljajte pozitivne afirmacije na svoj profil. Rado će se zadržati na vašem profilu kako bi pročitao neku putopisnu priču ili pogledao fotografije sa putovanja oko sveta. Dozvoljeno je da koristite sve vrste smajlija sa osmesima.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi

Nemojte svojim komentarima da mračite po njegovom profilu. Budite moderni, neobični i dobro raspoloženi. Ako ste danas lošeg raspoloženja onda je najbolje ništa da ne komentarišete ili se sklonite sa njegovog profila.

Pročitajte i ovo: Sade sati, jedan od najvažnijih Saturnovih uticaja

Imajte na umu da se iza njegovih netaktičnih komentara i objava krije pametan um. Potrebno je mentalno da mu parirate. Ne budite sumnjičavi i pokažite mu da verujete u čuda. Zaboravite ne predrasude. Pošaljite mu neki događaj ili link za aktivan odmor na koji možete i zajedno da odete.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Ako ima Veneru u Strelcu i Merkura u Škorpiji uz vesele i pozitivne poruke, provucite ponekad i provokativnu notu.

On voli dobru raspravu. Možete mu poveriti i neka svoja zlodela što će mu sigurno držati pažnju.

Pročitajte i ovo: Pozicija vladara Ascendenta u horoskopu – naš energetski centar

Ako ima Veneru u Strelcu i Merkura u Jarcu, verovatno iza njegove konzervative fasade na facebooku-u bukti vatra, koju je potrebno da raspalite.

Pazite da ne unverdite njegove prijatelje koji su aktivni na njegovom profilu.

Foto Drew Coffman
Foto Drew Coffman

Ako ima Veneru u Jarcu i Merkura u Jarcu, Strelcu ili Vodoliji

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Jarcu, on može živeti na Fejsubuku bez komplimenata i budite oprezni kada i koliko često ćete ih upućivati. On se oprezno kreće po društvenim mrežama. Budite sa njim spontani i otkrivajte se polako.

Pročitajte i ovo: Kako da se uskladimo sa Mesecom u tranzitu

Vaš profil za njega treba da predstavlja oazu sigurnosti i mudrosti. Izbegavajte smajlije i stikere kada komunicirate sa njim i ostavljate komentare na njegovom profilu. Ne možete ga zainteresovati postavljanjem pozitivnih afirmacija za jutro, dan ili noć. On je čovek realnosti.

Pročitajte i ovo: Dnevni planetarni časovnik

Verovatno se neće baš najbolje snaći u izražavanju osećanja kroz prepisku na društvenim mrežama, jer njega prvenstveno interesuje fizička strana ljubavi. Međutim, ne žurite sa susretom. Za dezert je potrebno pokazati strpljenje.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Imajte u vidu da su njegovi ciljevi: status, poštovanje, autoritet i sigurnost i uskladite svoja interesovanja na društvenim mrežama sa ovim ciljevima. Budite i ovde dama i lepo se ponašajte.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Ako ima Veneru u Jarcu i Merkura u Strelcu neće toliko bap pocrveneti kada mu ostavite komentar.

Ako mu se budu svidele vaše objave i komentari, onda će vas  uzdizati svojim otvorenim odobravanjem. Međutim, isto tako otvoreno će vas i  žacnuti, ako ima zamerku na ono što objavljujete i komentarišete.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Ako ima Veneru u Jarcu i Merkura u Vodoliji, duga na nebu koja spaja vrhove planine može biti njegova fotografija dana.

Budite umereno ekcentrični u svojim komentarima i objavama. Ponekad je potrebno napraviti „kratak spoj“ neverovatnim objavama.

Foto Tim Stief
Foto Tim Stief

Ako ima Veneru u Vodoliji i Merkura u Vodoliji, Jarcu ili Ribama

U slučaju da ima Veneru i Merkura u Vodoliji budite neodoljivo posebni. Potrebno je da se vaš profil izdvaja u okeanu drugih profila. Podstičite njegovu radoznalost i misaonost, jer njega sve interesuje: koncerti, putovanja, performansi, politika, izbor predsednika u nekoj afričkoj državi, kosmos, književnost. Ostavite po strani svoj ego kada boravite na Fejsbuku.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Da bi zadržali njegovu pažnju vaš profil treba da bude prozor u budućnost, jer se njegov život odvija samo u budućnosti. Potrebno je konstantno održati ove korake, koji su stotinama godina ispred drugih. Ne očekujte od njega da bude online u određeno vreme, jer ne voli da bude pod pritiskom obaveza i zakazanog vremena.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Ne pokušavajte da mu određujete kako bi njegov profil trebalo da izgleda i šta bi trebalo da objavljuje. Njegov stav je da svako ide svojim putem i pevuši svoju pesmu. Vaše objave i komentari trebalo bi za njega da budu podsticajni kako bi zaronio u novo, nepoznato i upijao mistične tajne bez napora.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Ako ima Veneru u Vodoliji i Merkura u Jarcu, onda se kreće po društvenoj mreži ne popuštajući kočnice.

Potrudite se da vam komentari budu nenametljivi i blagi. Nije potrebno da ga hvalite i važno je da prepozna kvalitet u onome o čemu govorite.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Ako ima Veneru u Vodoliji i Merkur u Ribama povedite ga društvenom mrežom do neke umetničke galerije, spiritualne i duhovne seanse, najlepših okeanskih ostrva ili nekog poetičnog kutka.

foto Toa Heftiba
foto Toa Heftiba

Ako ima Veneru i Merkura u Ribama, Vodoliji ili Ovnu.

U slučaju da ima Veneru i Merkur u Ribama forsirajte boje, šarenilo i svetlucavost da bi pronašao toplinu na vašem profilu. Setite se sada pred Novu godinu i onih bajkovitih novogodišnjih čestitki. Kao prvo, on je tajanstven, ali je i lukav. Primetićete da je izvanredno neodređen kroz prepisku koju imate. Nemojte dozvoliti da vas ovo demorališe, jer je on u početku samo zbunjen. Bićete svedok njegovih raznih promena raspoloženja.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Pokažite kroz objave i komentare da imate razumevanje za svako ljudsko biće i pomozite mu da prevaziđe svoju stdiljivost. Nemojte biti nametljivi. Biće momenata kada ćete čitati poruke u kojima će se jadati o svojim problemima i budite tada njegov oslonac.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Vaš profil treba za njega da bude spokojan i topao raj mira, daleko od galame i buke. Nikada se nemojte smejati njegovim snovima i budite utočište za njegovu maštu. Ako osetite da je neraspoložen, pokušajte da ga razveselite sa nekom objavom i porukom, jer je njegova ljutnja retko dugotrajna i burna.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Ako ima Veneru u Ribama i Merkur u Vodoliji, možda nećete biti na njegovoj talasnoj dužini, ali to je samo zbog toga što je ceo vek ispred vas.

Njegove simpatije će se rasipati na više strana na društvenoj mreži, pa ćete morati biti i  ekspert da bi zadržali njegovu pažnju.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Ako ima Veneru u Ribama i Merkura u Ovnu, iza oštrog i kritičnog jezika krije se  jedna topla i osetljiva priroda.

Budite u komentarima otvoreni i hrabri, ali istovremeno i blagi. Izazivajte ga svojim objavama, ali ponekad provucite i neki stih, baladu, Mesec, talase ili dugu.

Astrologija: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš frajera ili ribu preko Fejsbuka