Uran je u astrologiji opisan istovremeno kao pobunjenik, genije i ludak. Ova planeta može biti veoma destruktivna donoseći krize i uništavanje. Kako postaviti svoju ličnu antenu prema ovoj planeti?

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Uran – Sunce

Osoba najčešće ide protiv javnog mnjenja. Predstavlja se originalno, šokantno i nestandardno. Namerno radi ono što hoće, čak i ako shvata da pravi greške.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Negativno ispoljavanje: Osoba postaje rob sopstvenih ideja. Stvara ogroman tok misli, međutim, većina je beskorisna. Kada je u centru dešavanja, oseća se napeto i nervozno, kao da se ceo univerzum ruši.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Preporuka: Zagonetke i logičke igre. Neobično ime i originalna slika. Aktivno bavljenje kreativnošću, autor bloga, lider i vođa neke struje, grupe, kluba, zajednice ili organizacije. Što pre se treba osamostaliti. Prihvatati promene što brže, u cilju ostvarivanja ličnih ambicija. Nemojte se bez potrebe suprotstavljati drugima.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Za stari svet, Saturn je predstavljao granice poznatog univerzuma, ali iza Urana postoje neki drugi zakoni i još jedan kosmos. Ovo možemo posmatrati i iz drugog ugla, jer pre 100 godina nije bilo moguće za nekoliko sati biti na drugom kraju sveta, nije bilo interneta, mobilnih telefona i letova u svemir.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

Uran otvara vrata novoj stvarnosti viših planeta – Neptuna i Plutona. Neptun predstavlja psihoanalzu i nesvesno, a Pluton nuklearnu energiju i atom.

Uran – Mesec

Unutar osobe postoji napetost i nervoza koji stvaraju iznenadne situacije. Osoba želi da prepravi ceo svet, razbije sve prepreke i okvire, pretumba mnogo toga „naopačke“. Dok joj drugi govore jednu stvar, ona radi nešto sasvim drugo.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Negativno ispoljavanje: Nervoza i teškoće u pronalaženju mira. Napeta promena raspoloženja, panika i histerija. Živi po principu – pritisnuću jedno dugme i sve će nestati. Sklonost oštrim i naglim promenama u planovima.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Potreba za prostorom, slobodom i novim uticajima. Ako ostane dugo u kući ili u zatvorenom prostoru, počinje da paniči. Udaljenost u odnosima sa roditeljima. Potreba da se na dramatične načine promeni život.

Pročitajte i ovo: MERKUR U KONJUNKCIJI SA URANOM, genijalne ideje i oštra intuicija

Preporuka: Koristiti što više modernu tehnologiju u svakodnevnom životu. Unositi često u svakodnevni život novine, drugačije stvari i svakodnevne promene. Promenite svoje okruženje. Pronalazite nova uzbuđenja.

Za svakodnevni život, Uran može biti veoma destruktivnan, jer traži da se izađe iz tradicionalnih i uobičajenih socijalnih okvira.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Osoba koja ima izraženog Urana u horoskopu ima probleme da bude npr. učitelj, lekar, menadžer, službenik i bilo ko drugi u skladu sa današnjim sistemom društva i u sadašnjim okvirima.

Na višem nivou, osoba može da bude naučnik, astrolog, može raditi na televiziji, na internetskim projektima, ali na nižem nivou obično vlada haos u životu. Taman kada se dođe do neka stabilnosti, počinje sve iznenada da se ruši i raspada i onda se mora započeti nešto novo.

Uran – Merkur

Osoba brzo razmišlja i ima briljantne bliceve uma. Ovo je talenat predviđanja, na primer, predviđanje pomoću brojeva. Sposobnost da šokira svoju okolinu.

Negativno ispoljavanje: Haos u glavi. Mnogo govori tamo gde nije potrebno. Može da govori tiho, a onda odjednom vrisne. Greške u detaljima i popunjavanju dokumenata. Hiljadu puta je sve provereno, ali, ipak, dolazi do iznenadnog pucanja.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Preporuka: Treba planirati sva pitanja. Kreirajte sajtove i stranice na društvenim mrežama. Pišite u virtulenom svetu i što više komunicirajte. Naučite tehnike brzog čitanja, treninzi memorije i logičke igre. Prihvatite druge kao intelektualno jednake.

Uran predstavlja revoluciju. To je iz mitologije svrgnuti Saturn koji simbolizuje kretanje vremena, ali ništa ne taje večno. Uran predstavlja haotičan tok misli i ideja, a on je na nižem nivou ludilo, glupost, apsurd i haos.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

On ima sposobnost da gleda daleko i predvidi. Uran stvara nešto što nikada nije postojalo. On je žestok protivnik klasične institucije braka i porodice.

Uran – Venera

Potreba za slobodom u odnosima. Želi partnera prijatelja, istomišljenika, kao i ljubavnika i muža u isto vreme. Želja za uzbuđenjima i za stimulansom nepoznatog. Nepredvidljive emocije.

Negativno ispoljavanje: Danas smo dobri prijatelji, a sutra možemo i da se ne poznajemo. Nepotrebno trošenje novca. Nestabilnost u emotivnom životu. Degradacija ljubavi i teškoća da se postigne trajan odnos.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

Preporuka: Planirati troškove, održavati finansijske planove, posebno planirati buduću potrošnju i prihode. Pronaći partnera uranovske prirode, koji će davati prostor za slobodu u odnosu. Društvena aktivnost, umetničke i nekonvencionalne grupe. Promovišite svoj imidž kao drugačiji. Emocijama je potrebno dati potpunu slobodu. Naučite se kompromisima u vezama i većoj postojanosti.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Kao najviša oktava Merkura, Uran u astrologiji predstavlja visoku inteligenciju, brz um, najnoviju tehnologiju, brzinu i informacioni prostor.

Aspekti Urana sa ličnim planetama, posebno u napetim odnosima, mogu u većini slučajeva doneti velike probleme.

Uran – Mars

Osoba unapređuje i poboljšava situaciju u pokretu. Ovo je aktivna intelektualna aktivnost. Odlične reakcije u sportovima i takmičenjima. Potraga za uzbuđenjima je u ravni fizičke akcije. Raznovrsnost interesovanja zahteva slobodu da bi se osoba izrazila.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Negativno ispoljavanje: Čim počne nešto da radi, počinje i mnogo toga da se ruši. Mnogo poslova se nagomilava i onda nema vremena da učini ništa. Ponavlja poslove nekoliko puta. Oštro izbijanje besa, agresije i grubosti. Iznenadni napadi aktivnosti u četiri ujutru.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Preporuka: Planirajte ono što pokušavate i uradite to što brže možete. Timski rad i sportovi. Ubrzavajte se u poslu i radu. Samostalno kreirajte sopstveni raspored. Intelektualni i estremni sportovi, padobranstvo. U svakoj fizičkoj akciji treba da postoji i uzbuđenje. Učite da radite i delite sa drugima. Otvorite se prema neizvesnosti i rizicima da biste oslobodili napetu energiju.