Uran je u astrologiji opisan istovremeno kao pobunjenik, genije i ludak. Ova planeta može biti veoma destruktivna donoseći krize i uništavanje. Kako postaviti svoju ličnu antenu prema ovoj planeti?

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Uran – Sunce

Osoba najčešće ide protiv javnog mnjenja. Predstavlja se originalno, šokantno i nestandardno. Namerno radi ono što hoće, čak i ako shvata da pravi greške.

Negativno ispoljavanje: Osoba postaje rob sopstvenih ideja. Stvara ogroman tok misli, međutim, većina je beskorisna. Kada je u centru dešavanja, oseća se napeto i nervozno, kao da se ceo univerzum ruši.

Preporuka: Zagonetke i logičke igre. Neobično ime i originalna slika. Aktivno bavljenje kreativnošću, autor bloga, lider i vođa neke struje, grupe, kluba, zajednice ili organizacije. Što pre se treba osamostaliti. Prihvatati promene što brže, u cilju ostvarivanja ličnih ambicija. Nemojte se bez potrebe suprotstavljati drugima.

Za stari svet, Saturn je predstavljao granice poznatog univerzuma, ali iza Urana postoje neki drugi zakoni i još jedan kosmos. Ovo možemo posmatrati i iz drugog ugla, jer pre 100 godina nije bilo moguće za nekoliko sati biti na drugom kraju sveta, nije bilo interneta, mobilnih telefona i letova u svemir.

Uran otvara vrata novoj stvarnosti viših planeta – Neptuna i Plutona. Neptun predstavlja psihoanalzu i nesvesno, a Pluton nuklearnu energiju i atom.

Uran – Mesec

Unutar osobe postoji napetost i nervoza koji stvaraju iznenadne situacije. Osoba želi da prepravi ceo svet, razbije sve prepreke i okvire, pretumba mnogo toga „naopačke“. Dok joj drugi govore jednu stvar, ona radi nešto sasvim drugo.

Negativno ispoljavanje: Nervoza i teškoće u pronalaženju mira. Napeta promena raspoloženja, panika i histerija. Živi po principu – pritisnuću jedno dugme i sve će nestati. Sklonost oštrim i naglim promenama u planovima.

Potreba za prostorom, slobodom i novim uticajima. Ako ostane dugo u kući ili u zatvorenom prostoru, počinje da paniči. Udaljenost u odnosima sa roditeljima. Potreba da se na dramatične načine promeni život.

Preporuka: Koristiti što više modernu tehnologiju u svakodnevnom životu. Unositi često u svakodnevni život novine, drugačije stvari i svakodnevne promene. Promenite svoje okruženje. Pronalazite nova uzbuđenja.

Za svakodnevni život, Uran može biti veoma destruktivnan, jer traži da se izađe iz tradicionalnih i uobičajenih socijalnih okvira.

Osoba koja ima izraženog Urana u horoskopu ima probleme da bude npr. učitelj, lekar, menadžer, službenik i bilo ko drugi u skladu sa današnjim sistemom društva i u sadašnjim okvirima.

Na višem nivou, osoba može da bude naučnik, astrolog, može raditi na televiziji, na internetskim projektima, ali na nižem nivou obično vlada haos u životu. Taman kada se dođe do neka stabilnosti, počinje sve iznenada da se ruši i raspada i onda se mora započeti nešto novo.

Uran – Merkur

Osoba brzo razmišlja i ima briljantne bliceve uma. Ovo je talenat predviđanja, na primer, predviđanje pomoću brojeva. Sposobnost da šokira svoju okolinu.

Negativno ispoljavanje: Haos u glavi. Mnogo govori tamo gde nije potrebno. Može da govori tiho, a onda odjednom vrisne. Greške u detaljima i popunjavanju dokumenata. Hiljadu puta je sve provereno, ali, ipak, dolazi do iznenadnog pucanja.

Preporuka: Treba planirati sva pitanja. Kreirajte sajtove i stranice na društvenim mrežama. Pišite u virtulenom svetu i što više komunicirajte. Naučite tehnike brzog čitanja, treninzi memorije i logičke igre. Prihvatite druge kao intelektualno jednake.

Uran predstavlja revoluciju. To je iz mitologije svrgnuti Saturn koji simbolizuje kretanje vremena, ali ništa ne taje večno. Uran predstavlja haotičan tok misli i ideja, a on je na nižem nivou ludilo, glupost, apsurd i haos.

On ima sposobnost da gleda daleko i predvidi. Uran stvara nešto što nikada nije postojalo. On je žestok protivnik klasične institucije braka i porodice.

Uran – Venera

Potreba za slobodom u odnosima. Želi partnera prijatelja, istomišljenika, kao i ljubavnika i muža u isto vreme. Želja za uzbuđenjima i za stimulansom nepoznatog. Nepredvidljive emocije.

Negativno ispoljavanje: Danas smo dobri prijatelji, a sutra možemo i da se ne poznajemo. Nepotrebno trošenje novca. Nestabilnost u emotivnom životu. Degradacija ljubavi i teškoća da se postigne trajan odnos.

Preporuka: Planirati troškove, održavati finansijske planove, posebno planirati buduću potrošnju i prihode. Pronaći partnera uranovske prirode, koji će davati prostor za slobodu u odnosu. Društvena aktivnost, umetničke i nekonvencionalne grupe. Promovišite svoj imidž kao drugačiji. Emocijama je potrebno dati potpunu slobodu. Naučite se kompromisima u vezama i većoj postojanosti.

Kao najviša oktava Merkura, Uran u astrologiji predstavlja visoku inteligenciju, brz um, najnoviju tehnologiju, brzinu i informacioni prostor.

Aspekti Urana sa ličnim planetama, posebno u napetim odnosima, mogu u većini slučajeva doneti velike probleme.

Uran – Mars

Osoba unapređuje i poboljšava situaciju u pokretu. Ovo je aktivna intelektualna aktivnost. Odlične reakcije u sportovima i takmičenjima. Potraga za uzbuđenjima je u ravni fizičke akcije. Raznovrsnost interesovanja zahteva slobodu da bi se osoba izrazila.

Negativno ispoljavanje: Čim počne nešto da radi, počinje i mnogo toga da se ruši. Mnogo poslova se nagomilava i onda nema vremena da učini ništa. Ponavlja poslove nekoliko puta. Oštro izbijanje besa, agresije i grubosti. Iznenadni napadi aktivnosti u četiri ujutru.

Preporuka: Planirajte ono što pokušavate i uradite to što brže možete. Timski rad i sportovi. Ubrzavajte se u poslu i radu. Samostalno kreirajte sopstveni raspored. Intelektualni i estremni sportovi, padobranstvo. U svakoj fizičkoj akciji treba da postoji i uzbuđenje. Učite da radite i delite sa drugima. Otvorite se prema neizvesnosti i rizicima da biste oslobodili napetu energiju.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.