Finansijske kuće su druga i osma, kojima u prirodnom horoskopu vladaju Bik i Škorpija.

Govorimo o uticaju planeta na ove kuće preko pozicije, vladarstva ili aspekata.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera

Sa aspekta finansijske astrologije Venera je povezana sa vrednošću stvari. Ona vlada znakom Bika, a ovo je znak posedovanja koji predstavlja spor i stabilan rast. Bik predstavlja novac kao nagradu za posao.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Dakle, Venera simbolizuje zarađeni novac i odgovorna je za sve ono što naš život čini harmoničnim i prijatnim, od mnogih udobnosti, lepe odeće, kozmetike, lepih predmeta i ukrasa, pa do svega onoga u čemu uživamo i što nam pričinjava zadovoljstvo.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

Venera vlada i Vagom, a ovaj znak predstavlja razmenu. Vaga je odgovorna za naša partnerstva. Venera traži iskrenost i dobru saradnju u partnerskim poslovanjima, a u iskrenom partnerstvu obe strane mogu biti zadovoljne.

Oblasti aktivnosti koje su povezane za Vagu obuhvataju brokerske usluge, nakit za žene, elegantnu garderobu, salone lepote, modeliranje, kozmetiku i umetnost.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Poslovi budućnosti: vertikalni farmer (u gradovima će se razvijati vertikalne i pod veštačkim svetlom zgrade i u vodi će rasti povrće i voće nužno za prehranu stanovništva), savetnik za romantične virtuelne veze, terapeut za socijalizaciju i srećniji život.

Pluton

Ova planeta simbolizuje veliki novac. Pluton je suvladar Škorpije i ovaj znak predstavlja zajedničko vlasništvo, novac drugih ljudi, dugove i poreze, kredite i kamate. Ono što izgleda beskorisno i mrtvo, Škorpija regeneriše i oporavlja stvarajući na taj način kapital.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Pluton predstavlja milionere, međutim, veliko bogatstvo zahteva kombinaciju mnogih astroloških faktora u horoskopu, pored Plutona. On predstavlja snagu povezanu sa velikim novcem i kapitalom. Škorpija i Pluton predstavljaju i smrt svega, uključujući i kapital. Prema tome, sa odgovarajućim pokazateljima, Pluton može značiti gubitak i bankrot.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Oblasti koje su povezane sa Plutonom su banke, detektivske agencije, organizovani kriminal, atomska i nuklearna energija, osiguravajuće agencije, psihologija, reciklaža, pogrebne usluge, kremiranje, pornografija, reketiranje i zelenaštvo, hemijsko čišćenje.

Poslovi budućnosti: izumitelji vozila na alternativne izume energija, nanomedicina, stručnjak za manipulaciju klimom, specijalista za podzemne gradove, specijalista ze teleportaciju.

Jupiter

Ovo je planeta koja utiče na dobro poslovanje i predstavlja uspešne transakcije preko kojih se nagomilava novac. Položaj Jupitera u finansijskim kućama daje potencijal da bi prihodi premašili troškove. Ova planeta govori o bogatstvu preko autoriteta, nasledstva i nekog srećnog događaja.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Oblasti aktivnosti koje su povezane sa Jupiterom su kazina, banke, institucije visokog obrazovanja, putovanja i turizam, trgovina na veliko, predavanja i izdavaštvo.

Poslovi budućnosti: savetnik za unapređenje telesnih mogućnosti, savetnik za ljude koji se osećaju odbačenim na društvenim mrežama, stručnjak za etiku medija.

Saturn

Nemoguće je zamisliti uspešan posao bez discipline i sposobnosti za planiranje. Saturn je u poslu mudar, strpljiv i veoma oprezan. Ova planeta ostvaruje novac od rada i posla, omogućava stabilnost u poslovanju i posluje bez mogućnosti rizika. Kao vladar Jarca ima sposobnost da se održi i u teškim vremenima.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Saturn je povezan sa državnim organima, poreskom inspekcijom, administracijom, notarskim kancelarijama, nekretninama, homeopatskim apotekama, skladištima, rudama, proizvodnjom i prodajom proteza ili slušnih aparata, proizvodnjom i prodajom radnih odela, građevinom, prodajom polovnih i starih stvari, poljoprivredom i zemljoradnjom.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Poslovi budućnosti: planer kraja života, menadžer za čuvanje podataka, prodavač vremena (rokovi postaju valuta), wellness-menadžer za starije, stručnjak za produženje životnog veka, koordinator radnog vremena u globalnim korporacijama, cyberčuvar, astrogeolog, direktor za odgovorno investiranje.

Svako poslovanje podrazumeva i aktivnosti, a to su Mars i Merkur.

Mars

Ova planeta predstavlja početak poslovanja i inicijativu, kao i sve ono što omogućava proizvodnju, kupovinu i stavljanje novca u opticaj. Suština bilo koje inicijative je rizik, što je u simbolici Marsa. Sa ovom planetom moral i etika se ne uzimaju u obzir kod poslovanja.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Znak u kojem se nalazi Mars, kao i aspekti, ukazuju na način delovanja. Raspon zanimanja je veoma veliki: od vojnika do generala, od radnika do generalnog direktora, od prodavca do biznismena, od kriminalca do radnika.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

Oblasti aktivnosti koje su povezanse sa Marsom su teška industrija, mašinska postrojenja, alatne mašine, metalurgija, proizvodnja i prodaja oružija, sportska oprema i rekviziti, akupunktura, hirurgija, prozivodnja i prodaja duvana, građevina.

Pročitajte i ovo: MARS U BIKU, grabi, juriša i osvaja polako

Poslovi budućnosti: hirurg specijalista za povećanje kapaciteta mozga, genetički haker, virtualni seksualni organizator, legalni prodavač narkotika, virtuelni policajac, tehničar za robotiku, svemirski arhitekta, osmisljivač sportova za decu sa posebnim potrebama.

Merkur

U svakom poslu nalazi se i ideja. Za dobro poslovanje, idealno je imati Merkura u povoljnim aspektima sa Saturnom i Marsom. Merkur je mnogo bolji u vazdušnim i zemljanim znakovima, nego u vatrenim i vodenim znakovima u kojima nema dovoljno praktičnosti.

Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Merkur predstavlja papirni novac, ali i kupce i prodavce. Snažan i dobar Merku daje komercijalni talenat i sposobnost rada sa svim vrstama računarske tehnologije.

Oblasti aktivnosti koje su povezane sa Merkurom su komunikacija, transport, patenti, književne aktivnosti, novinarstvo, kurirske usluge, knjižare, reklamne agencije, trgovina, zanatstvo, kompjutersko programiranje, klima uređaji, optika, mediji, savetovališta, call centri.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

Poslovi budućnosti: analitičar za gene zaposlenika, prodavač informacija, dizajner inteligentne odeće, cyberknjižare, analitičar društvenih mreža, stručnjak za jezik aparata, savetnik za robote, programer za individulano učenje.

Sunce

Ova planeta ne traži korist, jer su joj važni sjaj, prepoznatljivost i viđenost.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Sunce voli da troši novac na zadovoljstva i provode. Sunce je povezano sa traženjem i kopanjem zlata, pravljenjem nakita, kockarnicama, prezantacijama, zabavnim mestima, luksuznim stvarima.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Poslovi budućnosti: programer lične zabave, upravnik društvenih mreža, menadžer za avatare, privatni brend menadžer, dizajner i kontrolor valuta.

Mesec

Ova planeta je povezana sa svakodnevnim i malim dnevnim potrebama, kao i  potrošačkim proizvodima.

Mesec je oprezan i stiče samo ono što nam je potrebno, ali voli da ima zalihu.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Oblasti aktivnosti koje se odnose na Mesec su srebrni proizvodi, restorani, hoteli, moteli, agenicije za nekretnine, servisne agencije, ribolov, pekare, proizvodnja i trgovina hrane, piljarnice, roba za kućnu upotrebu.

Poslovi budućnosti: genetski dizajner, trgovci vodom, menadžer populacije na Zemlji.

Uran

Ovo nije planeta koja se odnosi na novac, ali ukazuje na neobične i nesvakidašnje poslove, kao i poslove u kojima se koriste neka najnovija otkrića.

Oblasti poslovnih aktivnosti koje se odnose na Urana su prodavnice antikviteta, saobraćaj, kompjuterski biznis, televizija, struja, mobilna telefonija.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Poslovi budućnosti: svemirski piloti, programer za stres, stručnjak za čitanje misli, socijalni radnik na društvenim mrežama, stručnjak za eksperimentalne terapije, operator vetroelektrana, dizajner robota, specijalista za letove na solarni pogon, dizajner modernih železnica, svemirski pilot.

Neptun

Ova planeta se bavi nekim drugim dimenzijama. Može biti problematičan za poslovne aktivnosti, osim ako se ne odnose na umetnost, muziku, spiritualne i isceljujuće tehnike.

Međutim, Neptun je povezan sa brojnim profesijama, kao što su farmaceutski proizvodi, nafta, gas, hemijska industrija, alkoholna pića, proizvodnja otrova.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT NEPTUN, konfuzija, laži i pogrešne odluke

Ako je povezan sa finansijskim kućama i planetama, najčešće ukazuje na neki „neptunovski biznis“, ali u finansijskim poslovima često govori o konfuziji, prevarama i maglovitim situacijama, kao npr. droga i narkotici.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT NEPTUN, iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Poslovi budućnosti: stručnjak za skrivanje identiteta, operator biorafinerija, kreator sintetičkog života.