Mesec se kreće brzo kroz zodijačke znakove.

Potrebno mu je nešto više od 27 dana da bi prošao kroz dvanaest znakova. Svaka dva do dva i po dana Mesec menja zodijački znak. Svoje planove i aktivnosti možemo prilagoditi u skladu sa kretanjem Meseca.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kada je Mesec u vatrenim zodijačkim znakovima (Ovan, Lav i Strelac) onda je naglašena aktivnost i energija delovanja.

Boravak Meseca u znaku Ovna daje lako, otvoreno i spontano izražavanje. Dani Meseca u Ovnu ispunjeni su jakom dinamikom i aktivnošću, međutim, postoji mogućnost i ispoljavanja agresivnijeg  raspoloženja.

Pozitivno ispoljavanje Meseca u Ovnu u prvi plan postavlja optimizam i spremnosti da se preduzmu akcije. Ove dane poželjno je iskoristiti za donošenje hrabrijih odluka, započinjanje novih projekata, sportske aktivnosti, kao i otvorene ili direktne nastupe. Dani Meseca u Ovnu veoma su ofanzivni, što bi trebalo primeniti u svim segmentima života. Boravak Meseca u zodijačkom znaku Ovna pozitivan je za flertovanje, erotiku, reklamiranje, treninge, takmičenja, debate i razgovore oko konkurisanja za posao.

Dani Meseca u znaku Lava naglašavaju toplinu, samouverenost, odlučnost i hrabrost.

Ispoljava se velikodušnost u odnosu na emocije i materijalna dobra. Poželjno je usmeravati aktivnosti prema svemu u čemu uživamo, pokretati poslove koji zahtevaju preuzimanje vođstva, aktivirati kreativne ideje, organizovati slavlja, obradovati i uveseljavati druge oko sebe. Treba biti oprezan sa preteranim ponosom, dok su zdravstveno osetljivi leđa, krvotok i srce.

Kada Mesec boravi u zodijačkom znaku Strelca vreme je za putovanja tela i duše.

Planove koje donosimo u ovim danima ne bi trebalo da se odnose na sadašnjost, već na budućnost. Izražen je optimizam, dobro raspoloženje i oduševljenje. Dane Meseca u Strelcu treba uskladiti sa pravičnim, moralnim i ispravnim vrednostima. Poželjno je pozabavititi se religioznim i filozofskim temama, direktnim ili otvorenim razgovorima, jer poštenje i ispravnost izlaze na površinu.

Ove dane možete iskoristiti za putovanja, izlete, avanture, šetnje, filozofiju, traženje istine, kao i obnavljanje narušenih ili prekinutih kontakata. Treba biti oprezan u precenjivanju, jer se lako obećava ono što nismo u stanju da ispunimo.

Kada Mesec boravi u zemljanim zodijačkim znakovima (Bik, Devica i Jarac) potrebno je naglasiti praktične i produktivne aktivnosti.

Dani Meseca u zodijačkom znaku Bika postavljaju u prvi plan potrebe za uživanjem u emotivnom i  materijanom smislu. Javlja se želja za porodičnom, intimnom i kućnom udobnošću. Poželjno je fokusirati se na praktične stvari, praviti porodične planove, planirati kućni i porodični budžet, investirati novac, kao i pokrenuti poslove ili planove koji zahtevaju dugoročnost i izdržljivost.

Dani Meseca u Biku daju usporenost, lenjost i jednostranost, pa je moguće i propuštanje nekih dobrih prilika. Potrebno je usmeriti aktivnosti prema realizaciji i sprovođenju ličnih, materijalnih i dugoročnih interesa.

Kada se Mesec nalazi u zodijačkom znaku Device naglašeni su razum, logika i praktične ideje dok je duša analitična, trezvena i krtična.

U ovim danima treba biti uslužan i od pomoći drugima. Većinu toga svesti na predviđanje i razmišljanje, a aktivnosti fokusirati ka jasnim planovima i poslovima, koji zahtevaju logičko razmišljanje, preciznost i sistematičnost. Osećanja i emocije suviše se kontrolišu od strane racija i na taj način se sprečava njihovo ispoljavaje. Zbog toga u ovim danima dolazi do distanciranja u emotivnim odnosima.

Dani Meseca u Devici donose veoma podsticajne, praktične i stručne savete.  U svim pregovorima, treba nastupati prvenstveno promišljeno.

Dani Meseca u Jarcu daju jaku koncentraciju, ozbiljnost i stroge principe, a osećanja su veoma potisnuta i blokirana.

Ne bi trebalo pokretati razgovore koji zahtevaju poverenje i bliskost, tako da privatne, intimne i lične potrebe treba staviti u drugi plan. Poželjno je pokrenuti projekte koji zahtevaju disciplinu i distanciranost, duže rokove ili poslove sa nekretninama, investiranjem kapitala i potpisivanjem poslovnih ugovora. Lakše zadatke ostaviti za neke druge dane, jer je u danima Meseca u Jarcu potrebno preduzeti teže i napornije zadatke.

Boravak Meseca u vazdušnim zodijačkim znakovima (Blizanci, Vaga i Vodolija)  treba iskoristiti za  društveni  život.

Kada je Mesec u Blizanacima javlja se potreba za promenama i komunikacijom, pa su ovi dani pozitivni za negovanje kontakata sa drugim ljudima. Završavati kupoprodajne stvari, putovati, pokrenuti manje poslove, baviti se konferencijskim poslovima i pregovorima, organizovati predavanja i seminare, pisati, čitati, oglašavati reklame, trgovati.

Dani Meseca u zodijačkom znaku Blizanaca pozitivni su za izgrađivanje i uspostavljanje kontakata. Ne treba se prepuštati površnosti, jer se onda ne završi ono što se započne.

Kada Mesec prolazi kroz Vagu pojačava se potreba za skladnim i harmoničnim okruženjem.

U ovim danima treba staviti akcenat na dogovore, pregovore, prijateljstva, partnerske odnose, društveni život i izlaske. Druženja i kontakti su mnogo šarmantniji i prijatniji. Naglašen je smisao za umetnost, estetiku i lepotu. Dani Meseca u Vagi veoma su povoljni za društvene interese, umetničke i kulturne aktivnosti. Neodlučnost može štetiti sopstvenim interesima.

U ovim danima treba sebi priuštiti nešto prijatno i lepo, organizovati zabave, provoditi vreme sa partnerom, posetiti salon za negu lepote, kupovati garderobu i lepe predmete.

Kada Mesec boravi u zodijačkom znaku Vodolije, stanje duha lako poprima revolucionarnu i buntovničku notu, koja lako unosi unutrašnji nemir.

Dani Meseca u Vodoliji su povoljni za pružanje otpora i započinjanje nekog reformatorskog projekta, ali i za naučne poslove, nove ideje, pokretanje nekonvencionalnih i neobičnih planova, učestvovanje u grupnim aktivnostima kao što su mnoga udruženja, savezi i klubovi ili u njihovom formiranju. Poželjno je stavljati stvari u pokret, donositi konstruktivne planove i sprovoditi nešto novo ili neuobičajeno.

Kada je Mesec u vodenim znakovima (Rak, Škorpija i Ribe) akcenat je na emocijama, intimnosti i osećanjima.

Dani Meseca u zodijačkom znaku Raka povoljni su za aktivnosti koje nisu povezane sa racionalnim idejama. Naglašena je fantazija, mašta, senzibilitet, potreba za zaštitom i podrškom, kao i briga za druge. Potrebno je završiti sve stvari koje su povezane sa porodicom, kućom i prepustiti se potpunom opuštanju.

Intenzivno bavljenje domaćinstvom i porodicom, zbrinjavanje ljudi i životinja, poslovi u kojima je potrebna mašta i saosećajnost, boravak u prirodi i druženje sa prijateljima u privatnom okruženju.

Kada Mesec boravi u znaku Škorpije unutrašnjost i duša podsećaju na uzburkani vulkan.

Planovi i aktivnosti u ovim danima se sprovode bezuslovno, strastveno i zagriženo, ali uz ogromu snagu volje. Dani Meseca u Škorpiji povoljni su za temeljne odluke i naporne poslove. Preporučuje se bavljenje sportovima, ezoterijom i psihologijom, kao i poslovi koji zahtevaju koncentrisanost i sprovođenje vlastitih interesa. Naglašene su erotske potrebe, koje treba i zadovoljiti.

Boravak Meseca u Ribama naglašava potrebu za  nežnim, blagim, saosećajnim i mekim reakcijama.

Pojačana je želja za romantikom dok su osećanja i postupci uglavnom vođeni instiktima i intuicijom. Dani Meseca u Ribama, povoljni su za umetničke, spiritualne i duhovne aktivnosti, kao i poslove koji podrazumevaju pomoć drugima. Što više odmaranja i opuštanja, jer u ovim danima duša želi da sanjari i mašta. Koristiti instiktivne sposobnosti koje mogu rezultirati uspehom, kao i meditaciju u cilju sagledavanja samog sebe.

Oni koji vole baštovanstvo dobro je znati da Mesec u Jarcu i Devici može biti  dobar za uništavanje korova. Presađivanje je povoljno kada je Mesec u Devici, Biku i Jarcu, dok je za đubrenje cveća povoljan Mesec u Ribama, Škorpiji i Raku.

Za pravne aktivnosti dobar je Mesec u Vagi i Strelcu, za igre na sreću – Mesec u Lavu, za političke aktivnosti Mesec u Jarcu, Vagi i Vodoliji, a za reklamiranje Mesec u Ovnu, Lavu, Blizancima, Vagi i Strelcu.

Za slobodno vreme i zabave dobar je Mesec u Lavu, Vagi i Biku, za čitanje, predavanja i seminare Mesec u Blizancima, Strelcu i Devici, za druženja Mesec u Vagi, Vodoliji, Strelcu i Blizancima, za kraća putovanja Mesec u Blizancima.

Za flertovanje dobar je Mesec u Ovnu, Vagi, Škorpiji i Lavu, za pomirenja Mesec u Vagi, Strelcu i Ribama, za rastanke Mesec u Vodoliji i Škorpiji.

Za planiranje budžeta pozitivan je Mesec u Raku, Biku, Devici i Jarcu, za kupovinu kućnih potrebština Mesec u Devici i Raku, za kupovinu nameštaja Mesec u Raku i Biku, za ulaganje kapitala Mesec u Biku, Jarcu i Škorpiji, za kupovinu automobila Mesec u Biku i Lavu.

Za rad koji zahetava koncentraciju pozitivan je Mesec u Biku, Devici i Jarcu, za timski rad Mesec u Vodoliji i Vagi, za traženje povišice Mesec u Lavu i Strelcu, za putovanja uopšte Mesec u Blizancima, Ribama i Strelcu.

Za izložbe, koncerte, modne revije, galerije dobar je Mesec u Vagi i Vodoliji, za operu i pozorište Mesec u Lavu i Vagi, za posete muzejima Mesec u Strelcu, Vagi i Jarcu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.