Krenuli ste na sastanak? Želite da mu napišete neku poruku? Nesigurni ste i ne znate o čemu da pričate sa njim (njom)? Možda planete mogu da vam pomognu i da vas inspirišu!

Pokušajte da se usaglasite sa njim, jer kako kažu: „Kako gore, tako i dole.“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Obratite pažnju na položaj Meseca i Venere za dati period, kao i na aspekte koje ove dve planete prave sa drugim planetama, a informacije o položaju planeta možete lako dobiti preko interneta. prepoučujem vam da odete na sajt Signs by Stars, na kojem ćete pronaći precizne informacije o položaju planeta za svaki mesec.

Mesec predstavlja atmosferu koja je oko nas, dok nam Venera govori o uživanju i zadovoljstvu.

U slučaju da je akcenat na komunikaciji i razgovoru sa partnerom, onda obratite pažnju i na Merkura. Ako je akcenat na strasti i avanturi, potražite i Marsa, dok ako želite promene, obratite pažnju na Urana i Marsa.

astronomical-clock-226897_1280Kada je Mesec u Ovnu, to je dobar odabir vremena za nova emotivna iskustva, kontakte i početke, jer je emotivno raspoloženje dinamično, spremno na delovanje i akciju.

Mesec u Biku ukazuje na stabilnu i mirnu atmosferu i ovo je povoljan trenutak da kroz intimne odnose osetite sigurnost i postojanost, naravno, ako Mesec nije nepovoljno aspektovan posebno od strane Marsa, Saturna i Urana.

Mesec u Blizancima ukazuje na raspoloženje i otvorenost za komunikaciju, pa kroz mentalno povezivanje i priču, možete osetiti povezanost sa partnerom.

Dok Mesec u Raku ukazuje na period kada je akcenat na privatnom i intimnom druženju i ovo je odlično vreme da u takvoj atmosferi osetite emotivu stabilnost.

Mesec u Lavu je poželjan onda kada želite da pokažete partneru toplo i velikodušno raspoloženje i predstavlja dobar odabir vremena da kroz takvu atmosferu postanete emotivno stabilniji, dok Mesec Devici predstavlja povoljan trenutak za praktičnim prilagođavanjima i ovo je povoljan momenat za analiziranje osećanja, kao i vašeg intimnog odnosa.

Kada je Mesec u Vagi, to je dobar odabir vremena da u intimnom odnosu reagujete objektivno i sa jakim smislom za pravednost, a emocionalni mir se pronalazi postizanjem ravnoteže i sklada u međusobnom odnosu. Dok Mesec u Škorpiji, predstavlja povoljan period da kroz intimni odnos osetite najdublja osećanja, podstaknuti tajnovitošću, provokacijama i izazovima.

Mesec u Strelcu, predstavlja dobar period da se što više približite partneru i postanete intimniji, ali kroz vedrije i optimističnije raspoloženje, dok Mesec u Vodoliji reaguje nepredvidljivo i ovo je povoljno vreme za uključivanje u društvo, gde možete osetiti  emocionalnu usmerenost.

Mesec u Ribama je dobar odabir vremena da se intimnije približite partneru, jer se reaguje sažaljivo, idealistički, nežno i saosećajno, dok se u intimnoj vezi možete lako uklopiti u promenljive situacije.

astronomical-clock-408306_640Ako se tranzitna Venera nalazi u znaku Ovna, to može biti dobar odabir vremena za strasnu ljubavnu avanturu, kao i povoljan trenutak za zavođenje.

Ako je Venera u Biku, to je dobro vreme da uživate u ljubavnom sastanku otvarajući sva čula koja imate, kao i za susret na nekom mestu koje je prijatno i udobno, dok Venera u Blizancima predstavlja dobar odabir vremena da kroz razgovor i putovanja doživite zadovoljstvo sa partnerom.

Ako je Venera u Raku, onda gledajte da zakažete susret ili sastanak u nekoj privatnoj i intimnoj atmosferi, kao što je, na primer, vaše privatno gnezdo, dok Venera u Lavu ukazuje na povoljno vreme za izlazak sa partnerom na neko mesto, koje će vam pružiti dobru zabavu. Ako je Venera u Devici, onda gledajte da sastanak isplanirate i razradite do detalja, a da na sastanku ili u prvom kontaktu budete vođeni razumom i logikom.

Venera u Vagi je dobar odabir vremena da izađete sa partnerom u javnost, držeći ga pod ruku ili da odete na neko kulturno dešavanje, kao, na primer, na koncert, modnu reviju, promociju lepih predmeta, izložbu slika i sl.

Venera u Škorpiji ukazuje na strast i izazov, tako da je ovo dobro vreme za seksualni kontakt, kao i izazovno ponašanje pri prvom kontaktu i doživljaj bliskosti kroz provokacije.

Ako je Venera u Strelcu, onda je ovo povoljan period za kontakt sa osobom koja vam se dopada, a koja nije blizu vas, već je, na primer, u inostranstvu, kao i za putovanje sa partnerom, što vas može još jače zbližiti. Kada je Venera u Jarcu, to je dobar odabir vremena za kontakt sa zrelijim i ozbiljnim osobama, koje u vama mogu pokrenuti simpatiju i kontakte, kao i susret sa nekom osobom iz prošlosti, a uživanje i zadovoljstvo je povezano sa osećajem sigurnosti.

Venera u Vodoliji reaguje suprotno, odnosno, ukazuje na povoljan period za ljubavne avanture, eksperimentisanje i uvođenje nekih novina i promena, koje će podstaći veće uživanje i zadovoljstvo. Ako je Venera u Ribama, to može ukazivati na povoljan period da stupite u bliski kontakt sa osobom o kojoj ste dugo sanjali i maštali, kao i za romatičan susret i trenutke ispunjene nežnošću i blagošću.

prague-226898_640Kada je Merkur u Ovnu, to je dobro vreme za incijativu, odnosno, prvi kontakt sa osobom prema kojoj imate simaptije. Ako je Merkur u Biku, onda je dobro vreme da razgovrate sa partnerom o umetnosti, lepoti, estetici, muzici i svemu onome što može pokrenuti vaša čula. Ako je Merkur u Blizancima, dobro je vreme za laganu i lepršavu komunikaciju, dok Merkur u Raku ukazuje na dobar odabir vremena za komunikaciju o emocijama, intimnim doživljajima, pokretanje razgovora o potomstvu ili formiranju porodice. Kada je Merkur u Lavu, to je dobro vreme za komunikaciju u kojoj ćete stavljati akcenat na lične potrebe. Ako je u Devici, onda je povoljan period za komunikaciju o nekim svakodnevnim okolnostima koje prate vašu vezu, kao i o praktičnim pitanjima.

Merkur u Vagi ukazuje na povoljno vreme za rešavanje problema, jer je Merkur u ovom znaku diplomatičan i teži kroz razgovor skladnim i harmoničnim rešenjima. Ako je Merkur u Škorpiji, dobro je vreme za komunikaciju u kojoj možete rešiti eventualne krize u vezi, tako što ćete kroz razgovor ući u srž i suštinu problema, dok Merkur u Strelcu ukazuje na povoljan trenutak da se kroz komunikaciju približite partneru tako što ćete kroz priču i razgovor uneti vedrinu, optimizam i dobro raspoloženje, pa i pokrenuti filozofske i duhovne teme.

Merkur u Jarcu je dobar odabir vremena za prvi kontakt koji će biti ozbiljan, kao i za komunikaciju u kojoj možete rešiti neke konkretne probleme, koji se vuku iz prošlosti, dok Merkur u Vodoliji ukazuje na dobar odabir za prve kontakte preko Interneta, Facebooka, Skype-a, kao i za razgovor o nekim promenama koje mogu stabilizovati vezu. Kada je Merkur u Ribama, to je dobro vreme za komunikaciju u kojoj možete osetiti blisku i emotivnu povezanost.

Naravno, mnogo zavisi i od toga kako su vašem horoskopu položene natalne planete.