Hajde vidimo kako će se retrogradni Merkur u Škorpiji odraziti na ljubavnom planu jer bolje je biti pripremljen, nego zažaliti, zar ne?!

Za početak da podsetimo, Merkur je retrogradan u znaku Škorpije od 31. oktobra do 20. novembra, a u osmom znaku zodijaka, Škorpiji, ostaje neuobičajeno dugo za najbržu planetu zodijaka, jer Merkur u jednom znaku obično ostaje oko mesec dana, sve do početka decembra.

Milena Tijanić, astrolog, Astrologija, ljubav i život

Merkur predstavlja reč, pokret, potez, misaone procese. Venera je ušla u znak Strelca optimistično. Dojučerašnji konflikti, u kojima su možda izrečene i jako teške reči, sada idu kroz prizmu Srelca. (Sa)znanjem do istine.

Pročitajte i ovo: Šta nas očekuje tokom retrogradnog hoda Merkura u Škorpionu, od 31.10. do 20.11.2019.

Sa retrogradnim Merkurom sigurno je da ćemo se mnogo puta vraćati na određeni razgovor, bilo sa drugom osobom, bilo sami sa sobom, mnogo puta.

Pročitajte i ovo: Merkur u Škorpiji, reč koja hrabri i kada ubojito zvuči

Imaćemo prilike da uočimo (osvetlimo / osvestimo) određeni obrazac koji primenjujemo na ljubavnom planu – pa otud potiče optimizam Venere u Strelcu: ”Jesam ti rekla jako teške reči, jer su me bolele i razdirale iznutra. Morala sam ti ih reći, jer kako bi inače znao šta mene muči i vređa?! Rekla sam ti sve, jer te volim, jer mi je stalo do nas.”

Tu dolazimo do zamke ”Šta mene muči i vređa”, odnosno, projekcije svog bola na drugu osobu.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Kad Merkur bude prešao u Strelca u decembru, daće nam širinu sagledavanja i situacije drugih, no za sad je fokus na nama, našim mračnim osećanjima i mislima.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Ili je situacija sledeća: Raskinula sam sa tobom (uz bujicu uvreda i grubih reči, u škorpionskom stilu), ali se nadam da ćemo opet biti zajedno – Venera u Strelcu. Da naša ljubav, uprkos svoj svojoj tragičnosti ima srećan završetak.

Nema, dokle god je retrogradni Merkur u Škorpiji.

Pročitajte i ovo: Peta kuća horoskopa i planete u njoj – tu se krije tvoja moć

To je samo nada Venere u Strelcu, jer ona ne može drugačije, nego da bude orijentisana na pozitivnu budućnost. No, crv sumnje za sada razdire, a gde je sumnja, postoji potreba da se nastave misaoni procesi dok se sami u sebe ne upetljaju.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu i aspekti koje pravi u tranzitu od 02. do 26. novembra 2019.

Zbog sebe, vratite se na svaku svoju reč izrečenu, da biste uočili poteze koji vam kvare ljubavnu sreću!

Retrogradnost je ponavljanje po obrascu!

Sad je šansa da promenimo ono sa čime Mi kočimo stvari.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Kada obe planete budu u Strelcu, onda krećemo da učimo novi jezik. Ovaj sad ne razumemo baš najbolje. Jak je uticaj imala Venera u Škorpiji. Nagoni su preuzeli vladavinu nad raciom.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Raščistiće se sve, naše je da se ujedemo za jezik kad krenemo da prenosimo svoj bol na drugog.