Venera se zabavlja, raduje i veseli. Ona je uvek tamo gde su praznici i zabave i uvek je raspoložena da zapleše i zapeva.

Najradosnija bi bila kada bi svaki dan bio rođendan, žurka, Nova godina i kada bi svakog dana mogla da se smeje i uživa u veselju i radosti. Dok se Merkur na zabavama i veseljima radoznalo raspituje o mnogim detaljima hraneći svoju znatiželjnu prirodu i nedozvoljavajući da propusti ni jedan detalj, za to vreme Venera pleše i igra.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

On će i ovakve prilike iskoristiti da bi prikupio što više informacija: „Čija je ona mala u crvenoj haljini?“ ili „Kako napreduje vaš posao?“

Možda će osoba koja sedi pored njega u jednom momentu i da poplavi, pitajući se: „Pa, gde se iskuljučuješ čoveče?!“

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Međutim, Merkur veran svojoj prirodi i u ovakvim prilikama gledaće da se pokaže kao najpametniji i najkomunikativniji.

Ako ne možete da se načudite kako neko može da sedi nepomičan kao drvo, sa najtužnijim i najzabrinutijim izrazom lica, dok se svi njišu oko njega, onda ste ugledali Saturna.

Budete li pokušali da ga dignete za ples ili igru, reći će vam obiljnim glasom: „Danas sam imao naporan dan i već sam umoran“ ili „Ostario sam za igru i ples“. Nemojte očekivati ni da zapeva, jer je ubeđen da ima najružniji glas na svetu i da je totalni antitalenat za pesmu, melodiju i takt.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Možda bi i mogao da otpeva bar jednu pesmu, pa i da briljira, ali oseća jednu veliku knedlu u grlu, koja je kao kamen i koja mu nedozvoljava da se opusti. Dok posmatra druge kako se oko njega vesele, pitaće se: „Zar ovi ljudi nemaju nikakvih problema? Kako mogu da budu ovako veseli i raspevani i da zaborave na bolesti, siromaštvo, ratove, pa i smrt koja će staviti jednog dana tačku na sve ovo?“

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekti planeta u 2019

Suncu treba da prepustite mesto na čelu stola dok sedi, a kada zaigra moraćete da mu prepustite sredinu podijuma. Nemoguće je da ste ga tek sad primetili, jer on mora da bude viđen svakog trenutka i u punom sjaju. Ako se bira Mister ili Miss večeri, Sunce očekuje da ovakva titula njemu pripadne, a ako slučajno ona ode u druge ruke, pokvarićete mu veselje i biće uvređen. Prokomentarisaće: „Ovo je nameštaljka. Ipak sam ja najlepši i najbolji.“ On plaća muziku i on stavlja papirne novčanice violinisti na violinu.

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Tek ste na kraju zabave primetili jednu osobu: „Pa, gde si bila ti do sad?“, a ona je sve vreme bila prisutna i povučeno i stidljivo je uživala u zabavi. To je Mesec. Ako ga pogodi neka pesma, jer nema veze što je veselo, Mesec će i u takvom raspoloženju pustiti neku suzu niz lice. On se uvek seća i ova pesma ga je podsetila na jednu ljubav iz prošlosti, druga pesma će ga vratiti na jedno romantično putovanje, a treća može da ga potpuno slomi. U tom trenutku se može zapitati: „Možda sam ipak trebao ostati u ovoj novogodišnjoj noći kući i uživati u svojoj intimnosti?“

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Ako ste se stresli ili zalepili za plafon, jer je u vašoj blizini pukla petarda, onda za krivca imate Marsa. On jedva čeka ponoć, pa da može da ispali tuce raketa koje je poneo sa sobom, mada neće izdražati, jer je nestrpljiv da ne opali neku i pre ponoći, a u ponoć: „Neka gori nebo!“

Za sve ovo vreme Venera se veseli i gleda da joj svaka sekunda bude ispunjena uživanjem. Ona je uzela novogodišnje ukrase i okitila jelku, a onda je stavila ispod jelke i poklone, pa zapevala „Deda Mraze…“.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Gde je i kako se provodi vaša Venera?

Ako je u nekom od vatrenih ili vazdušnih znakova, pogotovo ako se radi o Strelcu ili Blizancima, najviše bi vam odgovaralo neko novogodišnje putovanje i doček Nove godine na jednom od trgova velikih gradova.

Venera u Lavu nije za opciju ostajanja kući ili u privatnom okruženju, jer je ovo izvanredna prilika da bude viđena na nekom od poznatih mesta. Naravno da ne može obući nešto u čemu su je već viđali, a očekuje da bude kraljica novogodišnje noći.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

„Noćas će sve da pršti od uzbuđenja i strasti“, nestrpljivo govori Venera u Ovnu dok svaki čas gleda na sat, jer ne može da dočeka da počne veselje. Ona može biti i za opciju da promeni nekoliko mesta za novogodišnju noć, zato što je „smara“ statičnost i sastavljanje dva sata na jednom istom mestu. Slično je i sa Venerom u Blizancima.

Pročitajte i ovo: Najpopularnije boje ruževa za usne za jesen – zimu

Venera u Vagi je neodlučna i kada je novogodišnja noć u pitanju i očekuje od svog društva, partnera ili od prijatelja da umesto nje reše ovakve njene nedoumice. Ali, ono što je najvažnije: „Samo me ne ostavljajte samu u ovoj noći“ i „Izvucite me iz kuhnje i kuće, jer neću biti radosna ako ne izađem za Novu godinu.“ Venera u Vodoliji voli da se veseli u grupi i da se za novogodišnju noć oseća delom grupe.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Strelcu, od 8.11.2018. do 2.12.2019.

Romantika, sveće, lampe i emocije su potrebne kada je Venera u jednom od vodenih znakova, a posebno kada je Venera u Raku ili Ribama. Ona sedi opušteno u zagrljaju partnera uz zvuke romantične muzike dok vatra gori i pucketa iz kamina šireći toplotu i igrajući se sa senkama na zidu. Ovo je Venera u Raku. Ona je najsrećnija, ako u novogodišnjoj noći svoju radost i čestitke, može da podeli sa svojom porodicom. Slično je i sa Venerom u Ribama, mada bi ona poželela i neko najromantičnije putovanje. Za Veneru u Škorpiji novogodišnja noć treba da bude „noć izazova“.

Pročitajte i ovo: Gde da nađem lek kad srce zaboli

„Porodica, bogata i puna trpeza, ića i pića“ želje su Veneru u Biku u novogodišnjoj noći. Ništa ne sme da nedostaje od hrane, jer je hrana i trpeza  povezuju sa osećanjem sigurnosti, a onda će i ona sigurno uživati u novogodišnjoj noći. Venera u Devici, ako pravi zabavu kući, uživa da vas služi i da vam donosi i prinosi sve što vam je potrebno. Nemojte se iznenaditi ako uključi i usisivač, jer ste joj namrvili tepih, a ona mora dočekati ponoć i ući u Novu godinu potpuno čista.

Pročitajte i ovo: Skrivena lica depresije – nasmejana depresija

Njena jelka je najčešće plastična, jer „Svako ko seče četinarsko drveće da bi ga iskoristo kao novogodišnju jelku treba da odgovara.“  Ovo je poruka Venere u Jarcu. Sposobnost i potreba za kontrolom je ne napušta ni u trenucima veselja i praznika i zbog toga „Veseliti se, ali u veselju ne preterovati“.