Kakav partner vam je potreban? Zbog čega baš takav? Šta očekujete od partnera? Pogledajte u znak na Ascendentu (podznak) i u znak u sedmoj kući.

Ascendent (podznak) u Ovnu – Descendent (znak u sedmoj kući) u Vagi

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ja sam energičan i aktivan. Donosim odluke nezavisno. Ponekad sam preterano impulsivan, ne vidim drugu stranu i ne čujem druga mišljenja. Moj partner treba da bude nežan, spreman na dogovor i želim da podrži moju incijativu. Pomozi mi da se prilagodim društvu! Pokaži mi kako da budem kooperativniji i da se lakše uklopim u spoljašnji svet i među druge ljude. Ja znam da ratujem i upotrebljavam oružje, ali oružje u rukama čoveka koji nema razum i strpljenje postaje najopasnije oružje. Zato mi treba razuman partner.

Nedostaci partnera: previše je neodlučan i nije samostalan.

Ascendent u Vagi – Descendent u Ovnu

Ja sam mekana osoba i često dugo oklevam. Moj partner treba da bude hrabar, on treba započeti posao, voditi me napred i onda ću ga podržati. Želim partnera koji će me ohrabrivati u javnom životu. Ja umem da napravim savez i dovedem dvoje ljudi u odnos, ali treba mi partner koji će uneti strast i srce u ovaj odnos. Mogu da napravim pesmu, ali ova pesma mora u sebi imati i heroja. Ja sam ovde da pružim ruku prijateljstva, ali krhka je svaka ruka koja nema snagu i zato ovu snagu tražim u partneru.

Mogući nedostaci partnera: surovost, grubost i nasilje.

Photo by Daniel Silva Gaxiola on Unsplash

Ascendent u Biku – Descendent u Škorpiji

Ja sam praktičan i jak. Stojim čvrsto na tlu, mogu da uštedim novac i cenim materijalnu udobnost i lepotu. Moj partner će mi pokazati ograničenja materijalnog sveta, njegovu krhkost i smrtnost i dovesti me do transformacije. Iskoristiće moj novac i investiraće ga u profitabilna poslovanja. Ja mogu da napravim posao i novac, ali mi je potrebna prodornost koju tražim u partneru. Grožđe je ukusno i lepo, ali treba mi partner koji će mi pokazati da se ono može transformisati u vino.

Nedostaci: Može koristiti moju energiju i novac tako što će ih zloupotrebljavati. Može da mi napravi rizične situacije i da me izvede iz stabilnog stanja.

Photo by Nathan McBride on Unsplash

Ascendent Škorpija – Descendent Bik

Ja znam kako da pretvaram i transformišem energiju, kako da imam seks, ali za sve ovo mi je potreban pouzdan i stabilan partner, koji će postati moj temelj, podrška i nešto čvrsto. On treba da bude kao čvrsta poluga koja će me osigurati, jer uvek idem ka ivici rizika i na granicu između života i smrti. Ja poznajem vrata smrti, ali želim partnera, koji će mi pokazati da postoje i vrata života.

Nedostaci: previše materijalan, spor, dosadan i monoton.

Photo by Joe Yates on Unsplash

Ascendent u Blizancima – Descendent u Strelcu

Ja sam učenik, pripravnik i došao sam na ovaj svet kako bih učio. Tražim svoje prednosti, tražim korisno znanje i informacije. Moj partner treba da mi bude mentor, nastavnik, učitelj i podrška. Ja sam kao knjiga, ali treba mi partner koji će me naučiti šta se nalazi između redova knjige. Uvek imam ideje, ali im nedostaju širi vidici, koje očekujem da dobijem od partnera. Ja sam reč, a on treba da bude rečenica. Mogu da budem i jedna stranica, a moj partner cela knjiga.

Nedostatak: Partner ne može preneti znanje i nameće svoje stavove i ideologije.

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Ascendent u Strelcu – Descendent u Blizancima

Ja sam učitelj, guru i mentor. Imam znanje koje sam spreman da prenesem. Postoji doktrina, ideologija i ja. Želeo bih da mi partneri budu kao učenici, spremni da podrže moje znanje, ali i hoću da uz pomoć partnera isprobam svoje znanje u praksi. Gledam i posmatram široko i daleko, pa tražim partnera koji će moći da mi ukaže na neki koristan detalj koji propuštam u toj širini. Spretan sam i uvek pronalazim stazu kojom ću hitrim koracima da se izvučem iz svake situacije, ali mi je potreban partner koji će me odvesti na širi put – auto put.

Nedostaci: Partneri (učenici) mogu biti nestabilni, promenljivi, menjati moje poglede ili previše praktični.

Photo by John Schnobrich on Unsplash

Ascendent u Raku – Descendent u Jarcu

Ja sam samo domaće biće pod uticajem osetljivog raspoloženja. Treba mi tvoja zaštita u spoljašnjem svetu da bih mogao udobno da živim. Moj partner mora da mi da ovu zaštitu i čvrstinu u spoljašnjem svetu. Mogu da maštam o kući iz snova, ali mi je potreban partner koji će udariti temelje takvoj kući. Moje emocije su intenzivne i jake i tražim partnera koji će moći da ih stabilizuje. Želim porodicu, ali tražim partnera koji će biti autoritet u porodici. Hoću da budem majka i žena i potreban mi je partner koji će ceniti porodične tradicionalne vrednosti.

Nedostaci: Partner može biti preterano krut i ograničen, formalan i bezdušan.

Photo by Parker Whitson on Unsplash

Ascendent u Jarcu – Descendent u Raku

Ja znam kako se postiže uspeh u spoljašnjem svetu. Mogu izgraditi čvrstu i kamenu kuću, kao i stabilnu profesiju. Treba mi neko ko hoće u ovoj kući da živi i da u nju unese svoju dušu. Ja ću da pravim zidove, a partner neka pravi prozore u zidovima. Umem da istrpim svaki napor, ali čovek vremenom zbog toga ogrubi i želim partnera koji će uspeti da me omekša. Treba mi partner koji će mi pokazati kako da budem prema ljudima osećajniji. Ja sam kao pustinja i tražim partnera da mi bude oaza u toj pustinji.

Nedostatak: Partner može često menjati svoje raspoloženje, biti plačljiv i preosetljiv.

Photo by Andre Revilo on Unsplash

Ascendent u Lavu – Descendent u Vodoliji

Ja sam jak lider i kreativan čovek sa mnogo energije. Želim da budem primećen i cenjen. Živim u svom srcu i ponekad nemam dovoljno trezvenog proračuna. To je objektivnost i razumnost koje želim da dobijem od svog partnera. Mogu da budem velikodušan, ali ako imam  partnera, koji će me uvesti u društvo i pokazati u njemu jednakost. Potreban mi je partner koji će svojom originalnošću podržati moje ambicije. Ja mogu da pravim bogatstvo, ali tražim partnera koji će me naučiti da se bogatstvo deli i sa drugim ljudima. Mogu da budem moćan i uticajan, ali mi je potreban partner koji će me stalno podsećati da postoje i drugi ljudi.

Nedostatak: Partner može biti suviše slobodan i hladan. Neće me dovoljno ceniti.

Photo by Alin Dragu on Unsplash

Ascendent u Vodoliji – Descendent u Lavu

Ja sam originalan i nezavisan. Imam intelektualnu aktivnost, ali mi nedostaje energija, toplina i ljubav. U zamenu za ovo, spreman sam da dam svom partneru um i moje verno prijateljstvo. Imam originalne ideje i želim partnera koji će mi dati energiju i hrabrost da ih ostvarim. Ja ću da napravim neverovatan plan, ali treba mi partner koji će uneti samopouzdanje i kreativnost. Potreban mi je partner koji će mi pokazati kako da se krećem na sceni ili pozornici, koje on naziva spoljašnjim svetom.

Nedostatak: Partner može da bude sebičan, ne prepoznaje jednakost i smatra sebe najvažnijim.

Photo by Savannah Walters on Unsplash

Ascendent Devica – Descendent Ribe

Ja sam praktičan i mogu sve da izračunam, mogu se pobrinuti za partnera i urediti njegov praktičan život. Želim od njega da me vodi kroz duhovni svet i da proširuje moje horizonte. Ja sam oprezan, ali tražim partnera koji će mi pokazati kako koračati oprezno i verovati u svaki svoj korak.  Ja ću da budem plan, a moj partner neka bude mašta u planu.

Nedostatak: Partner može biti suviše slab i sedeti mi na vratu, ali o mom trošku.

Photo by mari lezhava on Unsplash

Ascendent u Ribama – Descendent u Devici

Ja živim u duhovnom ili čak izmišljenom i iluzornom svetu. Osećam se nesigurno u praktičnim stvarima. Treba mi partner koji će mi pomoći da pronađem stabilnost na zemlji, a ja ću mu dati svoj magičan svet. Ja mogu da se žrtvujem, ali tražim partnera koji će dati svrhu mom žrtvovanju. Mogu da pišem pesme i poeziju, ali mi je potreban neko ko će mi pomoći da moje pesme uđu u škole. Mogu da maštam o lepom i romantičnom putovanju i potreban mi je partner koji će takvo putovanje da isplanira.

Nedostatak: Partner može biti previše kritičan i moje snove i fantazije smatrati glupim.