Jupiter podstiče razvoj i rast, donosi podršku i otvara vrata srećnim okolnostima. Uran predstavlja nešto novo, uzrok, ideju, ono što je na samom početku svog puta ka ostvarenju. Aspekt trigona ukazuje na međusobnu podršku i skladan odnos simbolika koje povezuje.

Jupiter u trigonu sa Uranom pruža veliku podršku onome što je na samom početku svog razvojnog puta. Kako Uran često predstavlja neku novu ideju na pojedinačnom nivou ili društveni pravac, trend, na društvenom nivou, Jupiter u ovom slučaju podstiče razradu ideje i čini je plodnom i ostvarivom, ali pod uslovom da može da se uklopi u ono što je trenutno aktuelno na opštem društvenom planu.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Jupiter i Uran su spore planete i njihov uticaj je više vidljiv na kolektivnom polju nego u životu pojedinca, zbog čega je važno za svakog da njihov uticaj uklopi u društvene odnose.

Pročitajte i ovo: Neodoljiva privlačnost nedovršenih odnosa

U slučaju trigona Jupitera sa Uranom, pojedincu je potrebno da za realizaciju svojih ideja potraži podršku od strane društvenih institucija ili grupe ljudi koji se udružuju međusobno radi ostvarenje nekog zajedničkog cilja.

Pročitajte i ovo: Zašto ostavljamo one koje volimo?

U ovom slučaju, svako u grupi daje svoj doprinos razvoju zajedničkog projekta i na taj način se izgrađuje snažna podrška koja ubrzava željeno ostvarenje.

Jupiter kao simbol plodnosti u trigonu sa Uranom, umnogome olakšava pojedincu da maksimalno razradi i načini upotrebljivim u praksi i sasvim delotvornim plodne ideje koje ima o tome kako da nešto poboljša u svom životu ali isto tako i kako da doprinese poboljšanju uslova u zajednici kojoj oseća pripadnost.

Pročitajte i ovo: Kako da dosegnemo ličnu sreću?

Donosi nova iskustva koja čoveku pomažu da prevaziđe ograničenja u kojima se trenutno nalazi u nekim segmentima života. Kako biste mogli da uticaj ovog trigona iskoristite na najbolji način, potrebno je da odaberete ono što vam je sada u životu prioritetno.

Pročitajte i ovo: Seksualnost – nepoznata neverbalna komunikacija

Ako se radi o učenju i polaganju ispita, podsticaj će doći u vidu ideje o tome šta će vam pomoći u pripremi ispita, šta će olakšati i ubrzati usvajanje potrebnog znanja. Vratiće vam se volja da se potrudite oko priprema i to će vam ujedno omogućiti da dođete do efikasnog metoda za učenje koji će vam omogućiti da položite ispit.

Radi se o metodu koji vam je poznat jer ste ga već ranije isprobali, a sada bi mogao da vam donese sigurne i konkretne rezultate, jer ćete umeti da ga praktično upotrebite. U slučaju da  planirate putovanje u inostranstvo, lakše ćete doći do neophodnih uslova i načina da otputujete.

Pročitajte i ovo: U čemu je razlika između srodne duše i životnog partnera?

Naići ćete na povoljnije cene aranžmana ako se radi o turističkom putovanju, na povoljnije karte za prevoz, na smeštaj koji vam odgovara. Ovaj aspekt će posebno koristiti osobama koje žele da odu na rad u inostranstvo. Uspećete lakše da pronađete posao i da još dobijete povoljnije uslove za preseljenje, život i sve drugo što vam je neophodno.

Pročitajte i ovo: Emocionalna zavisnost – koji je tvoj ljubavni fiks?!

Ako se nalazite u finansijskim teškoćama, trigon Jupitera sa Uranom omogućiće vam da praktično iskoriste ideju kako da lakše dođete do novca i popravite svoje finansijsko stanje. Uz samo malo dorade nekih sitnica u vezi te ideje, uvidećete šta vam je u datom trenutku najdelotvornije i najpraktičnije rešenje i uspećete sa lakoćom da ga iskoristite.

Ukazaće vam se povoljni uslovi, a moguće i nečija pomoć ili podrška. Neka suma novca može da vam dođe pod srećnim okolnostima. Zbog toga je trigon Jupitera sa Uranom izuzetno povoljan za igre na sreću kao što je loto, bingo i slično. Mada su manje šanse da ćete dobiti glavnu premiju, svakako ćete imati više šansi za manji dobitak koji će vam svakako dobro doći.

Pročitajte i ovo: Emotivno nedostupni muškarci – tako blizu, a tako daleko

Trigon Jupitera sa Uranom je povoljan za uklanjanje kreativnih blokada i donosi inspiraciju za sve vrste kreativnih poduhvata, a najviše će pozitivnog dejstva da ima na inovatore.

Pročitajte i ovo: Opsesija kao početak rešavanja problema u odnosima

U slučaju da se nalazite na nekoj životnoj prekretnici ili se osećate na neki način zaglavljeno jer ne znate kojim pravcem da krenete, dobićete osećaj olakšanja jer će vam se ukazati naizgled slučajna prilika koje će vam dati usmerenje i moći ćete da nastavite svoj put, sa više samopouzdanja i poverenja u životne okolnosti.

Ukoliko imate utisak da nemate dovoljno podrške, odjednom ćete naići na nekoga ko će vam uputiti lepu reč, dati koristan savet ili vas povezati sa nekim ko će vas podržati. Pojaviće se neki novi ljudi, poboljšaće se odnosi sa prijateljima.

Pročitajte i ovo: Zašto muškarci vole mlađe žene

Kontakti sa drugima će se pojačati i poboljšati i odjednom će sa više strana da se pojave povoljne mogućnosti koje će vam vratiti nadu da je moguće ono što je počelo da vam  deluje kao nemoguće. Vratiće vam volju i nadu tamo gde ste počeli da je gubite. Na prvom mestu će vam dati novu nadu u ljude i u dobro u čoveku.

Pročitajte i ovo: Seen ili – tretman ćutanjem u toksičnim odnosima

Zbog toga se okružite ljudima koji su slični vama, družite se više sa bliskim prijateljima i učestvujte u grupnim aktivnostima. Na taj način ćete imati više podrške tamo gde vam je neophodna i doći ćete do boljih rešenja za ostvarenje vašeg cilja.

Na društvenom polju, trigon Jupitera sa Uranom podstiče nove trendove na dalji uspon i razvoj. Omogućuje vam da lakše pratite savremena dostignuća i da se uključite i budete u korak sa svim što je novo i aktuelno u društvu.

Pročitajte i ovo: Kako otpustiti staro da bismo udahnuli novo

Kroz povezivanje sa drugima lakše ćete dolaziti do informacija koje su vam važne. Kroz investiranje vašeg novca i ličnih resursa, posebno vašeg znanja, u ono što je od opšteg društvenog značaja pronaći ćete svoje mesto i osećaćete se kao koristan član društva.

Pročitajte i ovo: Razorna moć navike i vežbe za kreativnije življenje

Ovaj aspekt otvara nove šanse za društveni napredak tako što omogućava nove investicije u važne društvene projekte koje većinom dolaze iz inostranstva i iz razvijenijih društvenih grupa, velikih preduzeća ili država. Nove tehnologije pod ovim uticajem dobijaju sve više upotrebne vrednosti i postaju traženije i korišćenije. Istraživački rad na naučnim poljima donosi bolje rezultate. Utiče pozitivno na razvoj međunarodnog saobraćaja i razmene informacija.

Aktuelni trigon Jupitera sa Uranom odvija se kroz znakove Jarca i Bika. Jupiter se nalazi na početku znaka Jarca, dok je Uran na početku znaka Bika. Jupiter se nalazi u padu u znaku Jarca zato što Jarac simbolizuje zimu, vreme kada je zemlja prekrivena snegom, kada je hladno i kada ima najmanje svetlosti zato što je noć mnogo duža od dana.

Pročitajte i ovo: Letnja ljubav nas uči da živimo bolje – kaže psihologija!

Ovo je vreme kada priroda ne rađa plodove, a Jupiterova simbolika se primarno odnosi na plodnost. Uran je u padu u znaku Bika, zato što znak Bika predstavlja sredinu proleća kada priroda rađa obilje plodova na zemlji, pa samim tim predstavlja ostvarenje nečega na materijalnom planu, dok Uran predstavlja celo nebo i ideju na samom začetku.

Pročitajte i ovo: Partnerski odnos je najsloženija vrsta odnosa

Trenutno su obe planete slabe i ne mogu da svoju simboliku ispolje dovoljno snažno ali opet mogu da budu od pomoći i podrške jedna drugoj. Podrška se sastoji u tome da će Jupiter kroz aspekt trigona olakšati Uranu da prihvati nepovoljan položaj u kom se nalazi i da razumeju jedan drugog da ovog puta ne mogu ostvariti veliki već samo mali napredak u ostvarenju željenih ciljeva.

Najviše podrške daće Jupiter i Uran jedno drugom kroz bavljenje temeljnim i osnovnim stvarima. To znači da će se složiti oko toga da nešto što je u početku bila dobra ideja i što je išlo u dobrom pravcu, ali je usled teških okolnosti izgubilo na snazi i efikasnosti, podrže da se održi i ne propadne.

Pročitajte i ovo: Kako da znaš da se sprema da raskine sa tobom, da te ostavi!

Pronaći će način da i pored oksudnih uslova, plodna ideja nastavi da se razvija. Njihova saradnja kroz aspekt trigona omogućiće im da ne odustanu već da istraju i uspeće da održe veru u povoljan ishod. Upravo zato što će jedno drugog da podrže u veri i nadi da su na dobrom putu, uspeće da ostvare uspeh i dođu do željenog cilja.

Pročitajte i ovo: Zaljubljeni smo! Dakle, treba da se venčamo?!

Zato, verujte u vaše plodne ideje, sledite ih, podržite jedni druge i iskoristićete na najbolji način ovaj trigon Jupitera sa Uranom.