Jupiter kvadrat Plutona 17. maja 2023. je najznačajniji planetarni aspekt godine.

Imaće daleko intenzivniji uticaj nego inače jer se Jupiter poravnava sa pomračenjem Sunca 20. aprila, koje je takođe bilo u kvadratu Plutona.

Više detalja o aspektu kvadrata Jupitera i Plutona 2023. godine prati informacije o natalnom aspektu i tranzitu Jupitera u kvadratu Plutona.

Natalni Jupiter kvadrat Pluton

Natalni kvadrat Jupitera i Plutona tera vas da uspete u odabranom polju ili projektu. Plutonov intenzitet kombinuje se sa Jupiterovom veličinom da vas vodi napred kroz bilo koju prepreku. Vaša odlučnost da uspete često je podržana snažnim verovanjem u sebe ili idejom da vam je suđeno da uradite nešto posebno u ovom životu.

Ustrajaćete, vežbati i usavršavati svoju veštinu sa skoro religioznim fanatizmom, ignorišući svaku kritiku ili nevernike. Ova posvećenost vodi ka uspehu, moći i uticaju u životu, ali često po cenu. U nastavku su brojni primeri poznatih ljudi sa Jupiterom u kvadratu Plutona koji su dostigli sam vrh svojih polja. U mnogim slučajevima, međutim, ovo ide ruku pod ruku sa problematičnim ličnim životom i nizom prekinutih veza.

Suočićete se sa mnogim testovima i izazovima u potrazi za uspehom, ali ovo je priroda kvadratnog aspekta. Kroz ove izazovne životne događaje stičete neophodno iskustvo da usavršite svoj talenat. Neki testovi će biti mučni zbog Plutonove ekstremne i mračne prirode. Ovo može uključivati kriminal, nasilje, prostituciju ili opšte probleme sa policijom i pravnim sistemom.

Sa Jupiterom koji vlada bogatstvom, možete se suočiti sa nekim usponima i padovima sa svojim finansijama, u rasponu od bankrota do velikih neočekivanih dobitaka.

Ekstremi se takođe mogu pojaviti u vezi sa vašim sistemom verovanja ili verom u sebe. Naučiti da umerite svoje ponašanje i uverenja je od vitalnog značaja da biste izbegli takve zamke kao što su zavisnost od droga, seks ili kockanje. Možda ćete se toliko snažno osećati prema određenoj vrsti vere koju ste usavršili da pokušavate da preobratite prijatelje i porodicu.

Ekspanzivni pogled na svet, tolerancija i široko znanje takođe će vam pomoći da izbegnete neke druge zamke povezane sa vašom odlučnošću da uspete. Putovanje u inostranstvo i druženje sa ljudima iz različitih kultura i sredina od vašeg će vam pomoći da steknete više prijatelja nego neprijatelja. Istraživanje granica kulturnih ili društvenih normi može vam doneti ozloglašenost, ali kao da vam je stalo! Ciljajte da budete bogati da biste bili velikodušni.

Jupiter kvadrat Pluton u tranzitu

Tranzit Jupitera u kvadratu Plutona čini da želite da uspete i da uspete u velikom stilu. To može biti projekat kućnog ljubimca ili u vašoj karijeri da osećate ovu intenzivnu želju da dođete do vrha. Uspeh, moć i uticaj su sve moguće opscije, ali bez malo pažnje, biće cena koju treba platiti. Nemilosrdna odlučnost, pohlepa i korupcija mogu vas brže odvesti tamo ili vam doneti više novca, ali po koju cenu? Najviše će patiti vaš lični život, posebno vaši najbliži odnosi.

Opsesivno i kompulzivno ponašanje ne samo da će izazvati probleme u vezi kod kuće, već vam može steći i moćne neprijatelje. Kako dobijate značajniji deo kolača, vaši konkurenti počinju da gube i uzvratiće vam. Ako prekršite zakon, detektivi i drugi autoriteti će vam biti na tragu.

Povećanje bogatstva je sada moguće, ali morate održavati visoke moralne standarde da biste osigurali uspeh. Preterani ponos, precenjivanje vaših resursa ili uobičajena pohlepa mogu umesto toga dovesti do značajnih gubitaka, pa čak i do bankrota.

Još jedna oblast na koju možete fokusirati svoju energiju je filozofija ili religija. Verska manija ili ekstremizam su mogući ishodi ako ostanete jednoumni i samopravedni. Umesto da sužavate vidno polje, mnogo je bolje steći sveobuhvatnije znanje. Putovanje i druženje sa ljudima iz različitih sredina pomoći će vam da izbegnete svaku šansu za fanatizam, ksenofobiju ili druge oblike netolerancije i neznanja.

Sigurniji način da zadovoljite svoju moćnu želju da doživite život u potpunosti jeste da istražite granice nekih društvenih standarda ili verovanja. I dalje možete ostati u okviru zakona većine zemalja dok uživate u nekim kulturnim tabuima.

Slavne osobe koje imaju Jupiter kvadrat Pluton u natalu

Judy Garland 0°02′, Leonard Cohen 0°03′, Barry Humphries 0°05′, Richard Cottingham 0°07′, Frank Lorenzo 0°07′, Sophia Loren 0°07′, Dorothy Mackellar 0°08′, Erwin Rommel 0°14′, Ralph Nader 0°15′, Ted Bundy 0°17′, Gregory Godzik 0°18′, Eddie Arcaro 0°19′, Pierre Cardin 0°24′, Howard Cassady 0°24′, Christopher Lee 0°26′, Serge Gainsbourg 0°29′, Renny Harlin 0°29′, Irene Cara 0°37′, Nina Hartley 0°36′, Maureen Connolly 0°37′, Rennie Davis 0°40′, Jeane Dixon 0°42′, Isabel Hickey 0°43′, Priscilla Chan 0°43′, Yuri Gagarin 0°50′, Jimmy Connors 0°53′, Cecil Beaton 0°56′, Max Amann 0°56′, Franz Joseph I of Austria 0°57′, Roger Ailes 0°58′, Alan Leo 1°04′, Maya Angelou 1°07′, Patrick Swayze 1°08′, Geri Halliwell 1°09′, Gianni Versace 1°15′, Jim Eisenreich 1°16′, Jeff Green 1°19′, Chaka Khan 1°20′, Henry V of England 1°22′, Michael Chang 1°22′, Herb Ritts 1°22′, Stéphane Mallarmé 1°23′, Brigitte Bardot 1°24′.