Ako budete imali jasno definisane stavove, ništa neće moći da vas zbuni, jer ćete još više učvrstiti principe i biti još dosledniji i odlučniji.

Poruka Univerzuma za 2020. godinu glasi: „Učiti, učiti i samo učiti“, ali i „Raširite široko ruke, možda nešto i prigrlite.“

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Iako se Jupiter ne oseća najbolje u vašem znaku, to ne znači da od njega neće dobiti ono što vas može obradovati. Zamislite da ste u prilici da ostvarite bar nekoliko želja.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Ulazite u fazu potpuno novog cklusa, jer će se Jupiter u Jarcu kretati kroz vaše prirodno prvo polje. Ovo je faza radikalnog unutrašnjeg razvoja, koja može doneti realizaciju i na spoljašnjem nivou. Ovo se može nazvati i fazom ličnog rasta. Zvezde bi rekle da je sada čas za velike ciljeve, napredovanje i promene.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

U predstojećoj godini imate šansu da maksimalno nadogradite sebe, u smislu statusa, posla i profesije, obrazovanja, pa i finansijske moći. Godina će biti povoljna za razne lične projekte i planove, što će biti značajno i za vašu individualnost.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Vaše razumevanje sebe i načina kako da postignete rezultate mogu se promeniti. Ovo će vam dati novi nivo lične snage i izdržljivosti u savladavanju prepreka.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

To je godina priliva optimizma, jer će se steći uslovi da se prethodno uloženi trud i realizuje. Međutim, nikako se nemojte prepuštati prenagljenim potezima. Proveravajte, merite i uključite razum i onda kada ne bi trebalo da bude problema. To je godina u kojoj možete s lakoćom učiti, primenjivati veštine i znanje, a imaćete i dosta prilika da praktično primenjujete ono što već znate.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Putovanja mogu stavljati akcenat opet na sticanje znanja koje će unaprediti vaš status i posao. Ako ste prethodno imali probleme i nesporazume sa partnerom, a stalo vam je do veze ili odnosa, imaćete priliku da rešite nesuglasice. Ključna stvar je da strpljivo analizirate i razmišljate.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak! 

Dakle, u 2020. godini fokus treba da bude na ličnom rastu i Ja, ali predstavljajući sebe kao ozbiljnu, zrelu, odgovornu, praktičnu, mudru ili poslovnu osobu. Potrudite se da budete primećeni zbog toga!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Sve ovo može biti i dalje praćeno dubokim promenama i transforamcijama na nivou ličnosti (Ja), jer se tranzitni Pluton i dalje kreće kroz prirodno prvo polje. Istražujte, nemojte se plašiti susreta sa teškim temama, budite detektiv ili psiholog, iako vam to nisu profesije.

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Tranzitni Saturn još neko vreme prati vaš znak i povoljno će aspektovati poslednju dekadu Jarca. Prema tome, neki još imaju priliku da odrede pravac budućeg života. Ali, važno je izbegavati netrpeljivost i nefleksibilnost u odnosu na mišljenja onih sa kojima na bilo koji način sarađujete.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Radite na svom ličnom i profesionalnom imidžu. Saturn će u 2020. godini polako početi da ulazi u vaše prirodno drugo polje, a to je materijalna i egzistencijalna sfera života. Ovo je zadatak da stabilizujete i osigurate materijalnu i finansijsku situaciju. Ali, ovaj fokus na finansijama biće očigledniji u 2021. godini.

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Tranzitni Uran već utiče na vaše prirodno peto polje, što znači da ste već u periodu u kojem treba sebi da dozvolite više slobode i prevaziđete ograničenja koja vas sprečavaju da budete slobodniji. Možda vas privuku neka nova znanja, pa da počnete da učite neke nove discipline. Imate sedam godina, dok je Uran u Biku, ali potrebno je da počnete bez odlaganja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Osa čvorova se pomera iz vašeg prirodnog prvog i sedmog polja, što za neko vreme može rasteretiti temu partnerskih odnosa.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Južni čvor se premešta u prirodno dvanaesto polje, pa bi trebalo da se oslobodite nekih duhova prošlosti da ne biste otežavali i da imate celokupniju sliku onoga što vam se dešava.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Obratite više pažnje na neke detalje na poslu i tamo iskoristite svaku moguću komunikaciju.